אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המזנון בפריז וקוצ'ינה משפצת

המזנון בפריז וקוצ'ינה משפצת

המזנון של אייל שני ושחר סגל נפתח בצרפת - בגרסה כשרה. המקום עוצב כמו הסניפים בישראל ויופעל בידי זכיין. לקוצ'ינה תמר שעוברת שיפוץ מצטרפת השפית אסנת הופמן ממסעדת 44 שנסגרה

21.10.2013, 09:50 | גלי וולוצקי

גם הצרפתים בפיתה. המזנון של אייל שני, המונה בישראל שני סניפים, ברחוב אבן גבירול וברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב, פותח אחרי חימום מנועים ארוך את הסניף הפריזאי ברובע המארה. 

קראו עוד בכלכליסט

הסניף הכשר, בניגוד לאחיו בתל אביב, נפתח ביום רביעי בידי הזכיין המקומי דוד מויאל, בן למשפחה העוסקת בנדל"ן, אשר נחשף באחד מביקוריו בארץ לקונספט "הכל בפיתה", ששני הצליח להקנות לו ניחוח גורמה.

לצורך פתיחת הסניף הפריזאי הוטס מישראל צוות הקמה של המזנון בראשות אייל שני ושחר סגל. הסניף שהוקם שם נראה כהעתק כמעט מדויק של סניפי המזנון בתל אביב.

שחר סגל בפתח הסניף של המזנן. ברובע המארה בפריז שחר סגל בפתח הסניף של המזנן. ברובע המארה בפריז שחר סגל בפתח הסניף של המזנן. ברובע המארה בפריז

התפריט, כך אומרים גורמים בקבוצה, זהה לתפריט הישראלי וכך גם המחירים. כעת נותר לראות אם גם הצרפתים יאכלו את הפיתה. פרטים: Rue des Ecouffes 22.

קוצ'ינה תמר סגורה

המסעדה התל־אביבית קוצ'ינה תמר, המתמחה במטבח איטלקי כפרי, נסגרה לשיפוצים בשבוע שעבר למשך חודש. כשתיפתח מחדש תצטרף השפית אסנת הופמן (ממסעדת 44 שנסגרה לפני כחודשיים) אל תמר כהן צדק, השפית והבעלים של המקום. הופמן תנהל את המטבח של קוצ'ינה בחודשים הקרובים, אך לא תיכנס כשותפה לעת עתה. "אנחנו לא יודעות לאן זה ייקח אותנו", אומרת כהן צדק. "אנחנו מתחילות לעבוד יחד ונראה איך זה מתגלגל".

כהן צדק מספרת כי השיפוצים יהיו מקיפים ויכללו למשל את סגירת המטבח הפתוח ובינוי מחדש של אזור הבר. "אני במבנה הזה כבר שמונה שנים. לפני ארבע שנים עשיתי שינוי בעקבות עזיבתו של וינס מוסטר והפיכת המסעדה מווינס ותמר לקוצ'ינה תמר, ועכשיו אני מרגישה שצריך לשנות ולרענן שוב".

על החיבור עם הופמן היא מספרת: "מדובר בצירוף מקרים ממוזל. אסנת בדיוק סגרה את 44, ואני עמדתי בפני שיפוץ יסודי. החלטנו שזה זמן טוב להתחבר ולעבוד יחד למשך תקופה".

הופמן מתעסקת יותר במטבח האסייתי. השוני ביניכן יבוא לידי ביטוי בתפריט חדש?

“לא. התפריט של קוצ'ינה יישאר אותו הדבר, והשוני ביני לבין אסנת לא גדול כל כך. כשאסנת מבשלת איטלקי היא מבשלת דומה מאוד לאיך שאני מבשלת - עם פסטות טריות וחומרי גלם נקיים, בלי עומס בצלחת. הבסיס שלנו דומה".

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
אייל שני גאון
לכול המלעיזים והלא מפרגנים גילוי נאות אני עוסק במזון מעל 20 שנה אייל שני הוא איש שנוי במחלוקת הוא תמיד היה נחשב עוף מוזר עוד מימי אוקיינוס העליזים מסתובבות עליו שמועות רבות .אבל דבר אחד אי אפשר לקחת ממנו וזה שהוא כמו ציפור הפינקס מתרומם מעפר ..למה לישראלים קשה לפרגן הרי כול אחד מאיתנו אם היה יכול היה מחליף את מר אייל שני בשניה .מי מאיתנו לא היה מוכן לדפוק את מס הכנסה ?כמה סיפורים יש על בעלי מסעדות שפשטו רגל ... ונותרו חייבים מליונים ץץפשוט מר שני מפורסם מאד ..הוא פשוט גאון ביחסי ציבור הרי למכור גלידה בפיתה זה לא פחות מגאוני ..ומה עם פיתה עם שוקולד השחר ..הרי כולנו גיבורים לאחר מעשה .הוא נמצא היום במקום שהוא יכול לברור את השקעותיו דבר אחד אני מסכים שההצרה על שכר של 6000נשח היא מגוחחת אבל זה רף השכר היום במטבחים 1000 למעלה או למטה ..אבל זה הרף בקיצור ימותו הקנאים למא אייל שני מתן את סגנון דיבורך הפיוטי משו ותהייה אהוב על כולם עובדה שקמו לך מלא חקיינים זה אומר שאתה עושה משו היטב בקיצור לך תלמד צרפתים מהי פיתה ..
21.10.13
לכל התגובות