אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: לא נכבשנו צילום: עמית שעל

הפסקה לעסקית: לא נכבשנו

האטרקטיביות של ביסטרו הכובשים נעוצה בעיקר במיקום שלו, ליד שוק הכרמל. רמת המנות לא אחידה, אם כי הן נאות בגודלן והמחיר הוגן

21.10.2013, 09:45 | גלי וולוצקי

ביסטרו הכובשים נפתח לפני כחמש שנים, בימים שבהם מסעדת שוק עדיין היתה הדבר הנכון. בניגוד לקונספט, שנעשה מאז הפתיחה לקצת שחוק, הסביבה של הביסטרו - בפאתי שכונת כרם התימנים ושוק הכרמל - רק הלכה והשתבחה, בעיקר בזכות תנופת הבנייה, שהפכה את השכונה לתוססת מתמיד.

בשעת צהריים מאוחרת המקום מלא. הורים וילדים בדרך חזרה מן הים, כמה פליטי ריאליטי בהתכנסות של "פנינו לאן?", אנשים שהחנו את הרכב בחניון הסמוך ומקדימים כוס קפה לקניות בשוק, וכמובן - תיירים צרפתים.

פסטה םנה ברוטב בולונז. לא יצירתית, לא מקורית, אבל עשויה מצוין, צילום: עמית שעל פסטה םנה ברוטב בולונז. לא יצירתית, לא מקורית, אבל עשויה מצוין | צילום: עמית שעל פסטה םנה ברוטב בולונז. לא יצירתית, לא מקורית, אבל עשויה מצוין, צילום: עמית שעל

העסקית החדשה של הכובשים מציעה תמורת 62 שקל פתיח לבחירה (ירקות קלויים, סלט או פוקצ'ה ומטבלים), מנה עיקרית ומיץ טבעי (לימונדה או אשכוליות אדומות).

ברמת הציפייה מהפוקצ'ה והמטבלים ניצחו האחרונים. הפוקצ'ה היתה יכולה להיות שחומה יותר, והמטבלים - לימונים כבושים, צ'רשי (סלט דלעת טריפוליטאי) וממרח עגבניות מיובשות - היו טובים. לא יותר.

צלחת הירקות הקלויים היתה סבירה: פלפלים צהובים ואדומים, בטטות, בצל סגול, קישוא, חציל ועגבניה. עד כאן שום דבר מעניין במיוחד.

בעיקריות קיבלנו שתי מנות שהפער ביניהן עצום. מצד אחד, פסטה פנה ברוטב בולונז - בלי עודף יצירותיות או מקוריות, סתם מנה מצוינת. היא הוכנה מפסטה יבשה באיכות טובה, שבושלה בדייקנות ונותרה נגיסה, ברוטב עשיר של עגבניות, בשר וירקות שורש, שבושלו במשך שעות, עם מעט פרמז'ן. יופי של מנה בגודל נדיב שהופך אותה מתאימה גם לשני סועדים לא רעבים במיוחד.

מצד שני, סלט קינואה עם גרבדלקס (סלמון כבוש). מנה חדשה שהיתה אמורה להיות מנת הבריאות של הארוחה (עם אומגה 3 ובלי גלוטן) התבררה כניסיון כושל של המטבח לתפוס מרובה. היא הורכבה מהמון קינואה, קצת קוביות גרבדלקס, תפוחי עץ וקצת פקאנים קלויים וקצוצים. עד כאן שילוב טעמים הגיוני, אך הוא קרס בגלל תוספת לא ברורה של לימונים כבושים ויוגורט ששייכים לסיפור אחר. ייתכן שיש מי שמחבב את קיבוץ הגלויות הססגוני הזה (דרום אמריקה, צפון אירופה והים התיכון), אבל עבורנו הוא היה קצת יותר מדי. את מרבית הזמן העברנו בניסיון לדלות את הלימונים הכבושים (האהודים עלינו מאוד, אולם בנסיבות אחרות) מהמנה.

למרות הסלט המוזר הארוחה בביסטרו הכובשים היתה נעימה. אולי בגלל השירות הקשוב והסימפטי, אולי בגלל התחושה הנעימה שמשרה מקום מלא בסועדים ואולי בגלל המנות הנדיבות והמחיר ההוגן. האוכל כאן לעתים טוב ולעתים פחות, אבל כעצירה לפני או אחרי הקניות בשוק או בדרך לים - מדובר במקום לא מתיימר שמשביע את הרעב במחיר סביר.

ביסטרו הכובשים

 

  • ז'אנר: מסעדת שוק
  • מיקום: הכובשים 48 ת"א, 03-5108555.
  • מחיר: 62 שקל
  • זמנים: ראשון־חמישי, 12:00–16:00
  • התחככות: תושבים, באי השוק ותיירים
  • שירות: נעים ולבבי
  • כשרות: אין
  • חניה: בתשלום בחניון בתחתית השוק
  • נגישות נכים: יש, אך אין שירותי נכים
  • שורה תחתונה: רק אם אתם בסביבה

תגיות