אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עתיד רשות השידור כבר לא יוכרע ב־2013 צילום: רפי דלויה

עתיד רשות השידור כבר לא יוכרע ב־2013

בגלל עיכוב בפרסום המכרז לחברת הייעוץ שאמורה ללוות את העבודה של ועדת לנדס, היא תתקשה להגיש את המלצותיה עד סוף השנה

21.10.2013, 07:51 | אופיר דור

ועדת לנדס, שמינה שר התקשורת גלעד ארדן כדי לבחון את עתיד רשות השידור, תתקשה לעמוד ביעד שהוא הציב בפניה ולפרסם את המלצותיה עד סוף השנה. הסיבה: אף שהוועדה החלה את עבודתה בתחילת ספטמבר, משרדי האוצר והתקשורת טרם פרסמו מכרז למינוי של חברת ייעוץ חיצונית האמורה ללוות את הוועדה בעבודתה.

קראו עוד בכלכליסט

השאלה המרכזית שהוועדה צריכה להתמודד איתה היא אם ניתן לגבש רפורמה שתביא להבראת הרשות או שצריך לסגור ולפתוח אותה מחדש במתכונת שונה. גם אם יוחלט על סגירת הרשות תצטרך הוועדה לבחור בין סגירה מלאה ובין סגירה של חלק מהפעילויות ושמירה על פעילויות אחרות. אחת האפשרויות שנמצאות על השולחן היא צמצום פעילותו של הערוץ הראשון לצד שמירה על פעילות קול ישראל.

מתחם רשות השידור ברוממה, ירושלים, צילום: תמר הירדני, ויקיפדיה מתחם רשות השידור ברוממה, ירושלים | צילום: תמר הירדני, ויקיפדיה מתחם רשות השידור ברוממה, ירושלים, צילום: תמר הירדני, ויקיפדיה

לעבודה שאמורה לעשות הוועדה ישנן משמעויות כלכליות נרחבות, ולכן עם הקמתה נקבע כי חברת ייעוץ חיצונית תלווה אותה באופן צמוד. ל"כלכליסט" נודע כי בתחילה בחנו באוצר ובמשרד התקשורת את האפשרות למנות ללא מכרז את חברת הייעוץ טאסק למשימה (טאסק גיבשה ב־2007 את הרפורמה ברשות השידור), אולם בסופו של דבר הוחלט לגשת למכרז. חברת הייעוץ שתיבחר צפויה לקבל מאות אלפי שקלים עבור עבודתה.

גורם העוסק בנושא הסביר כי העיכוב בהוצאת המכרז נובע מ"בירוקרטיה ממשלתית". עם זאת, הוא טען כי הוא לא צפוי לדחות משמעותית את הגשת המסקנות. "גם אם תהיה דחייה של שבועיים והמסקנות יוגשו באמצע ינואר, לא יקרה שום דבר. מה שחשוב הוא התוצאה שתניב הוועדה ויישום המלצותיה".

מנגד, גורם בכיר בשוק התקשורת העריך כי לחברת הייעוץ יידרשו לפחות שלושה חודשים ללמוד את הנושא ולהציג תוצאות, כך שיהיה קשה לוועדה לעמוד ביעד שהוגדר לה.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
דיבורים בעלמא
עתיד הרשות לוט כבר שנים והכל בזכות החיבור שלטון ומדיה.מזמן היה צריך לבטל את האגרה ולהכניס אותה בתוך סל מיסוי כי הרי ממילא כספי האגרה לא מגיעים ישירות לרשות השידור אלא לאוצר ורק אחר כך שם מחליטים אם לאשר תקציב לרשות או שבגלל כתבה חריפה מדי על ההמשלה או מישהו אחר בכנסת יהיו עיכובים. צריך להפריד טואלית את תקציב הרשות מהכנסת והממשלה וכמו במדינות נאורות אחרות לדאוג לתקציב הוגן שיבוא ללא קשר להחלטות כאילו או אחרות ולקיצוציי תקציב. הקיצוצים ברשות ייעשו באופן אוטומטי על ידי הנהלת הרשות והמליאה ברגע שיהיה תקציב אחיד וניתן יהיה לתכנן את לוח השידורים על פיו. הטלויזיה המסואבת מסואבת בעיקר בשל הקשר לעיל - שלטון ומדיה.
משה , ירושלים  |  23.10.13
לכל התגובות