אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה הסכים אורי יוגב ללכת לגישור צילום: זיו קורן

למה הסכים אורי יוגב ללכת לגישור

מנהל רשות החברות הממשלתיות הסכים למינוי עו"ד רובי בכר כמגשר בסכסוך בינו לבין שותפו בחברת וויטווטר. רק לאחר שהמינוי אושר בביהמ"ש התברר שבכר מסרב, בנימוק שיוגב חבר שלו. תגובת יוגב: "בכר מעולם לא היה חבר שלי"

21.10.2013, 09:07 | תומר גנון וענת רואה

אורי יוגב, מנהל רשות החברות הממשלתיות, נתן את אישורו למינויו של עו"ד רובי בכר כמגשר בסכסוך המיליונים בעסקיו הפרטיים, אך לאחר שהמינוי אושר על ידי בית המשפט חשף עו"ד בכר שיוגב הוא "חבר", ולכן לא יוכל לשמש כמגשר בין הצדדים. לפי מסמך שהוגש לבית המשפט בימים האחרונים, יוגב לא חשף את החברות עם עו"ד בכר בעת שלב הבירורים והבדיקות בטרם בחירתו של בכר כמגשר בין הצדדים.

בשבוע שעבר פורסם ב"כלכליסט" כי הסכסוך בין יוגב, מבעלי השליטה בקבוצת טכנולוגיות המים וויטווטר, לשותפו בחברה בני טיש, יעבור להליך גישור בפני עו"ד בכר, שותף בכיר במשרד פישר בכר חן אוריון וול ושות'.

במוקד הסכסוך תביעה של 15 מיליון שקל שהגיש טיש נגד יוגב, בטענה שהונה אותו כששידלו להשקיע 3.2 מיליון דולר בחברה תוך מצגי שווא. התביעה מתבררת בפני השופטת רות רונן, והיא שהמליצה לצדדים לפנות לגישור.

אורי יוגב, צילום: זיו קורן אורי יוגב | צילום: זיו קורן אורי יוגב, צילום: זיו קורן

 

"אין חדש תחת השמש"

 

לחברת וויטווטר יש לא פחות מ־17 בעלי מניות. הגדולים שבהם הם יוגב (29%) המחזיק במניות דרך חברת א.יוגב יועצים שבבעלות משותפת עם אשתו, ואשת העסקים חנה גרטלר (49%). כמו כן מחזיקים בחברה בני טיש (8%) וחתנו עדי כספי (7%). אנשי עסקים נוספים שמחזיקים בחברה באחוזים בודדים הם בעל השליטה באי.די.בי אחזקות נוחי דנקנר, המשקיע בה דרך אלרון תעשיות; הברוקר שחשוד בהרצת מניות אי.די.בי אחזקות עבור דנקנר, איתי שטרום; שותפיו של דנקנר לקבוצת אי.די.בי, יצחק ודורי מנור; אילן בן־דב; מנכ"ל החברה לישראל ניר גלעד; בעלי קבוצת הביטוח קלי, מנחם קלי; מנהל רשות המסים לשעבר זאב פלדמן; ושרגא שחק, המחזיק כ־10% מא.מ.ת מיחשוב הציבורית.

בהודעה שהגיש טיש אתמול לשופטת רונן נכתב: "לא בכל יום ולא בלב קל מוגשת הודעה כדוגמת ההודעה שלהלן. אלא שלמרבה הצער וההפתעה נראה שבכל הנוגע להתנהלותו הנפסדת של יוגב אין חדש תחת השמש, וזה בחר להוסיף וללכת בדרכו העקלקלה". טיש כתב שבעקבות ההמלצה לפנות לגישור שוחחו עורכי הדין של שני הצדדים, זוהר לנדה מצד טיש ואיזי הולדשטיין מצד יוגב, והעלו כמה שמות של מגשרים פוטנציאליים כאשר לבסוף הוסכם לפנות לעו"ד בכר. לטענת טיש, הסכמה זו התגבשה לאחר שעו"ד הולדשטיין אישר שערך מצדו בירור עם יוגב, וזה אישר ש"אין מניעה למינויו של עו"ד בכר כמגשר". לכן, נטען, הגישו הצדדים הודעה משותפת בדבר מינויו של עו"ד בכר, אלא שבחלוף יומיים, כשפנו עורכי הדין לבכר וביקשו שייטול על עצמו את התפקיד, "או אז הודיע עו"ד בכר, בהגינותו וביושרו כי 'אורי יוגב הוא חבר'", ולכן אינו יכול לקבל את המינוי. "אין צורך להכביר מילים על הניחוח הרע הנודף מהמשך התנהלותו של יוגב", טוען טיש ומוסיף: "על אחת כמה וכמה כשעסקינן במי שמונה רק לאחרונה למשרה ציבורית בכירה".

עו"ד רובי בכר. סירב להתמנות למגשר, צילום: אוראל כהן עו"ד רובי בכר. סירב להתמנות למגשר | צילום: אוראל כהן עו"ד רובי בכר. סירב להתמנות למגשר, צילום: אוראל כהן

 

"בכר אינו חבר שלי"

 

יוגב סירב להגיב לפניית "כלכליסט". עם זאת, פרקליטו הגיש אתמול תגובה דחופה לבית המשפט ובה טען שטיש הוא שהציע את עו"ד בכר, ולאחר שזה סירב, הגיב יוגב בהפתעה גמורה ופרקליטו אף העביר לפרקליטו של טיש מכתב שבו נאמר: "אני מדגיש בעקבות תשובתו של רובי בכר – אין שום יחסי חברות בין אורי יוגב ובין בכר ומעולם לא היו". לטענת יוגב, טיש פנה לבית המשפט במטרה להכפישו ותוך שהוא נמנע לכלול בפנייה את עמדת יוגב שהיתה ידועה לו. יוגב מציע למנות את פיני רובין או את איל רוזובסקי למגשר.

תגיות