אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שליש מדורשי העבודה ברעננה ובגבעתיים הם אקדמאים צילום: דודו גרינשפאן/ישראל סאן

שליש מדורשי העבודה ברעננה ובגבעתיים הם אקדמאים

נתוני שירות התעסוקה שפורסמו היום מראים כי הממוצע הארצי של האקדמאים שדורשים עבודה עומד על כ־11%. הנתונים לא כוללים את הפיטורים הרבים הצפויים בעתיד הקרוב בטבע, בזן, קומברס ובחברות ענק נוספות במשק הישראלי

21.10.2013, 22:00 | מיקי פלד

מחודש יוני השנה ישנה יציבות או ירידה במספר המפוטרים החדשים. בחודש ספטמבר קטן ב־0.7% במספר המפוטרים החדשים שהגיעו ללשכות התעסוקה לעומת אוגוסט, גם לאחר הניכוי של ימי העבודה המעטים יחסית בשל חגי תשרי.

המצב הנוכחי של שוק התעסוקה נראה טוב, אפילו טוב מאוד. אולם התחזיות מעט שליליות יותר. בנק ישראל צופה ששיעור האבטלה יעלה ל־7.4% בשנה הבאה לעומת 6.3% כיום.

קראו עוד בכלכליסט

לצפייה בטבלה המפרטת את מספר האקדמאים המובטלים לפי ישובים - לחץ כאן

שיעור האקדמאים מבין דורשי העבודה הוא הגבוה ביותר ברעננה, ברמת השרון ובגבעתיים. נתוני שירות התעסוקה שפורסמו אתמול מראים כי בערים אלה כשליש מבין דורשי העבודה שמגיעים ללשכות התעסוקה הם אקדמאים, בעוד הממוצע הארצי הוא כ־11%. בארבעה יישובים קטנים יותר - כפר ויתקין, נופית, שמשית וצור משה - רוב דורשי העבודה הם אקדמאים. הסיבה המרכזית לכך היא שביישובים אלו גרה אוכלוסייה משכילה יחסית, ולו בשל היותה גם אמידה יחסית, שיכולה להרשות לעצמה לימודים אקדמיים - כל אותן ערים מדורגות בעשירון 8–9 מבחינה כלכלית־חברתית מבין כל הרשויות המקומיות בישראל - והאוכלוסייה בהן יכולה להרשות לעצמה לימודים אקדמיים ואקדמאים רבים יכולים להרשות לעצמם לגור בהן.

מובטלים בשירות התעסוקה, צילום: שאול גולן מובטלים בשירות התעסוקה | צילום: שאול גולן מובטלים בשירות התעסוקה, צילום: שאול גולן

מבין כל הערים הגדולות, שבהן יותר מ־20 אלף מבוגרים שעובדים או מחפשים עבודה, בנצרת נרשם השיעור הגבוה ביותר של דורשי עבודה, כ־14%, אך השיעור הקטן ביותר של אקדמאים מתוכם, עם 3% בלבד.

כאשר מביאים בחשבון גם את הערים הבינוניות, המצב העגום ביותר הוא של הערים הערביות. שפרעם, טייבה ואום־אל-פאחם מצטרפות לנצרת וסוגרות את הרשימה עם שיעור דורשי עבודה של 18%-31%, כאשר שיעור האקדמאים מתוכם הוא הקטן ביותר בהתאם ומגיע ל־0.5% בלבד באום אל-פאחם.

מבט על הרשימה של היישובים שבהם מעל 2,000 תושבים מגלה כי כל 33 היישובים בהם שיעור דורשי העבודה הוא הגבוה ביותר מסך כל כוח העבודה הם יישובים מהמגזר הערבי. מבין הערים היהודיות שרשמו שיעור דו־ספרתי של דורשי עבודה מסך כל כוח העבודה בעיר נמצאות דימונה (17%), צפת (14.6%), קריית גת (11.4%) ועכו, שבה גרה אוכלוסייה מעורבת של שני המגזרים (16.1%).

לגבי סך כל דורשי העבודה בישראל, לא היה שינוי משמעותי בחודש ספטמבר לעומת אלו שקדמו לו. מתחילת השנה נרשמה עלייה של 4% במספר דורשי העבודה המגיעים ללשכת התעסוקה, שלפי נתוני המגמה הגיע בספטמבר לכ־214 אלף איש, מהם כ־113 אלף מקבלים הבטחת הכנסה לאחר שמיצו את תקופת הזכאות לדמי אבטלה. במספרם של אלו לא היה שינוי מתחילת השנה. הנתונים לא כוללים את הפיטורים הצפויים בטבע, בזן, קומברס ובחברות נוספות.

תגיות