אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דני דנקנר מעיד במשפט הולילנד: "עבדתי עם לא מעט מאעכרים"  צילום: אוראל כהן

דני דנקנר מעיד במשפט הולילנד: "עבדתי עם לא מעט מאעכרים"

דנקנר העיד על מעורבות מאיר רבין בפרשה: "מעולם לא דובר על שוחד. אם מישהו היה מזכיר שוחד הוא היה עף מהמשרד"; בסיום חקירתה שבה זקן והכחישה כי אולמרט ידע על בקשתה מדכנר לממן סקר ב-70 אלף שקל על ההתנתקות

22.10.2013, 11:59 | משה גורלי

במשפט הולילנד העיד היום (ג') דני דנקנר (יו"ר הדירקטוריון המשותף של תעשיות המלח). במקביל סיימה שולה זקן את עדותה.

קראו עוד בכלכליסט

"היינו צריכים סיוע בגזרה הפוליטית", אמר דנקנר בפתיחת עדותו. דנקנר נחשד במתן שוחד בפרשת תעשיות מלח. "אני צריך מישהו שמכיר את המינהל, איפה הדברים תקועים. לקבל מידע פנים איפה הדברים עומדים. יש בירוקרטיה וסחבת". דנקנר מתייחס לטיוטת הסכם עם המינהל שצריכה הייתה להיות מאושרת במועצת המינהל ונדרשו לכך תוכניות בניין ערים ועוד אישורים שצריך היה לקדם.

"צריך מישהו שיביא לי מידע בצורה לגיטימית איפה הדברים תקועים", אמר דנקנר ששכר לצורך זה את מאיר רבין, נאשם בתיק שעבד כעוזרו של דכנר וקרוב משפחה של מנהל מינהל מקרקעי ישראל יעקב אפרתי. רבין ואפרתי נאשמים בתיק.

הסנגור עו"ד נבות תל צור ירה בכינון ישיר: "אם צריך לשמן מישהו אי אפשר עורכי דין, שוחד מעבירים בדרך אחרת, באמצעות מאכער כרבין....".

דנקנר: "אני דוחה את האפשרות הזו. מעולם לא דובר על שוחד. אם מישהו היה מזכיר שוחד הוא היה עף מהמשרד. חסרה לי אינפורמציה. אני חותם הסכם עם המדינה ושבע שנים כלום לא זז".

השופט דוד רוזן: "איך אתה מנחה את רבין בנוגע להשגת המידע? איזה מידע הוא יכול להביא לך? אתה משלם לו סכומים נכבדים, עבור מה?"

דני דנקנר (ארכיון), צילום: אוראל כהן דני דנקנר (ארכיון) | צילום: אוראל כהן דני דנקנר (ארכיון), צילום: אוראל כהן

דנקנר: "בנושא קרן קיימת, המידע שקק"ל מתנגדת לעסקה הגיע מרבין ולכן לקחנו את מיכה גולדמן (ח"כ לשעבר - מ"ג) דברים שנראים קטנים אבל משחררים את הפלונטר. פגישות עם סגן שר הפנים דוד אזולאי מש"ס".

"איך הוא קשור", תהה השופט רוזן. "משרד הפנים, תבעו"ת....". רוזן לא הירפה והתעקש לדעת על מה בדיוק שילם דנקנר לרבין. דנקנר הוסיף דוגמאות על מנת לשכנע בנחיצותו של רבין. למשל להכיר את כל העסקאות שעושה המינהל". "מה הבעייה שעו"ד רם כספי יפנה", השיב רוזן, "אין פקיד במינהל שלא היה מתרגש מפנייה כזו. חלק מהעוצמה של משרדים כאלה שהמינהל מתייחס אליהם ברצינות. כי זה לא יעבור להם בשקט אם יסרבו לתת מידע שניתן לתת לפי חוק". רוזן, כמו בחקירת זקן, התעקש להבין בדיוק עבור מה שולמו הכספים.

בין דנקנר לרבין התקיימו כ-40 פגישות עבודה. תל צור כיוון לכך שמשחד ומשוחד לא נפגשים כל כך הרבה. ריבוי פגישות לגרסת ההגנה מעיד על יחסי עבודה ולא על יחסי שוחד.

"בפגישות עם רבין דיברנו על המצב במקרקעי ישראל, חברי כנסת שקשורים לש"ס, משרד הפנים, אינפורמציה שאני רוצה להעביר או לקבל", אמר דנקנר והרחיב על דפוס הפעולה מול רבין בפרט והמאכערים בכלל, "עבדתי עם לא מעט מאכערים, בד"כ עבדתי עמם בפגישות בארבע עיניים. אם זה בוריס קרסני, מיכה גולדמן או רבין. כל הפגישות מצויינות ביומן שלי שמנהלת המזכירה. אין טיפת הסתרה. עורכי הדין שלי ידעו על כל הפעילות. עו"ד יורם ראב"ד ידע על רבין. הדירקטוריון שלי ידע. שום דבר לא היה במסתרים".

 

זקן: "דליתה פתוחה לכולם"

בסיום חקירתה של שולה זקן במשפט הולילנד התאפיין בחילופי עקיצות עם התובעת עו"ד אתי בן-דור: "המעמד שלך בלשכתו של אהוד אולמרט היה לא רק של פותחת דלתות, אלא גם של נועלת דלתות". בן-דור רמזה לפרשת רשות המסים, בה מנעה זקן מג'קי מצא את הגישה לאולמרט. זקן: "כאשר עברתי לשירות הציבורי, אבי ע"ה אמר לי שדלתי תמיד צריכה להיות פתוחה, וכך זה היה – גם אצלי וגם אצל אהוד". 

שולה זקן באחד הדיונים בביהמ"ש, צילום: אוראל כהן שולה זקן באחד הדיונים בביהמ"ש | צילום: אוראל כהן שולה זקן באחד הדיונים בביהמ"ש, צילום: אוראל כהן

בן-דור טענה, כי זקן קיבלה משמואל דכנר (עד המדינה) כספים נוספים שלא אותרו. זקן: "אני משתתפת בצערה של התובעת שהיא לא מצאה כספים נוספים. אולי אם תמצאו, תוכלו להתקזז עם כל הכספים שנתתם לדכנר".  

זקן שבה והכחישה כל ידיעה של אולמרט על בקשתה מדכנר לממן סקר ב-70 אלף שקל על ההתנתקות. "את חושבת שאם לא אמרתי את זה בכל החקירות הנוראות הללו, אגיד את זה עכשיו, כשבאתי מהבית רגועה אחרי ניצחון של בית"ר

ירושלים?".

בן-דור הציגה העברות של 24 אלף דולר מהמיליארדר דניאל אברהמס שנועד להגנתה המשפטית של זקן בפרשות רשות המסים וטלנסקי. לטענתה, אולמרט אמר שהוא הסדיר את המימון וכי זקן לא עלתה להעיד במשפט אולמרט (טלנסקי-ראשונטורס). זקן: "היא רק שכחה להגיד שהם הרשעים שמתחילים בחקירות, ומה קורה לי עד הגשת כתב האישום?! יש עורך דין שעובד בחינם?!".

זקן סיכמה כי לא קיבלה מדכנר כספים שאינם בכתב האישום, וכי עובדה היא שלא נמצאו צ'קים נוספים שהוציא דכנר לפקודתה. "אמרתי להם שאפשר לצלצל לגיהנום לשאול איפה זה", הוסיפה בסרקזם.

 

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
האיש מחורפן. גם אני רוצה מאכר אבל לא יכול. המינהל זהו רשות של כולם
פושע בלי מילים נוספות. משלם כסף למאכר כדי שיקדם את ענייניו... הגיע הזמן שמערכת החוק תחסל את הפטנט הזה. ברגע שמישהו יכול להשפיע על טיפול בתיק כלשהו ועוד מקבל בשביל זה כסף זה הופך פלילי .ונניח שמישהו היה מזמין רצח ,, הרוצח היה מבצע ,, אז המזמין לא קשור נכון? הוא רק ביקש עזרה ושילם עליה בכסף..ככה נהוג
אין לי כסף למאכר  |  23.10.13
8.
מה זה מאכר?אם לא שוחד?
מאכר זה אדם עם קשרים ..איך יש לו קשרים שאין לעורך דין רגיל..שאלה טובה..כי המאכר דואג לשמן את הפקיד..כמו למשל לתת המאכר דואג להיות בקשר אישי חם עם הפקיד ע"י מתן בסתר כל מיני טובות הנאה..יש הרבה עורכי דין שהם גם מאכרים.זוכרים המשפט של עורך דין מפורסם שיצא זכאי.. צמרת עורכי הדין מצויה בקשרים טובים עם נושאי תפקידים רמי מעלה הם לא מאכרים..אם אתה נזקק למאכר סימן שאתה מבין ענין..יש לו כח למאכר ולא צריך לשאול שאלות מיותרות...
אברהם מורן , באר שבע  |  23.10.13
7.
מאעכרים .
מאעכרים שווה שחיתות בהגדרה . הבסיס לשירותיו של מאעכר הוא הכירות /אינטרסים ופעילות מאחורי הקלעים ללא שקיפות -להבדיל מלוביסט או איש מקצוע . אם ההטבה שמשיג מאעכר לגיטימית ,מדוע איש המקצוע לא מקבל זאת על בסיס טיעונים מקצועיים ? במקום איש מקצוע שהקדיש שנים ללימודים נכנס המאעכר על בסיס קריצת עין במקרה הטוב . מה שמטריד הוא כי יתכן שאיש המקצוע נמצא בנחיתות דווקא בשל הרשמיות של הישגיו והיותם תקדים להמשך .יוסי מושקוביץ שמאי מקרקעין .
יוסי מושקוביץ , יהוד  |  23.10.13
לכל התגובות