אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צו הקפאת הליכים לרשת האופנה סיגל דקל צילום: אסנת רום

צו הקפאת הליכים לרשת האופנה סיגל דקל

מעצבת האופנה פנתה בבקשה לצו מביהמ"ש המחוזי ת"א בשל חוב של 6 מיליון שקל, שנבע בין היתר מהשקעה לא נכונה בפתיחת חנויות חדשות. 5-6 סניפים ייסגרו

22.10.2013, 16:30 | זוהר שחר לוי ואורנה יפת

שופט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין הוציא היום (ג') צו הקפאת הליכים לשתי החברות שבבעלות מעצבת האופנה סיגל דקל. זאת בהתאם לבקשתה, בשל חוב של 6 מיליון שקל ולאחר ששתי חברות שבבעלותה נקלעו לקשיים. המטרה היא לנסות ולגבש הסדר נושים. תוכנית ההבראה כוללת סגירה של 5-6 סניפים של רשת האופנה.

בבעלותה של המעצבת המוכרת שתי חברות, סיגל דקל וחברת הבת אוקרה ש.א.ס, ששתיהן עוסקות בעיצוב, שיווק וייצור מוצרי אופנה פרי עיצובה.

בהחלטתו ציין השופט אורנשטיין כי נעתר לבקשה באופן זמני, עד לדיון שיתקיים בעניינן של החברות בסוף חודש נובמבר. הוא נימק בהחלטתו כי זאת "לאור הסכמת הנושה המובטח היחיד - בנק הפועלים, הנזק הניכר שעלול להיגרם אלמלא מתן הצו הזמני ותוכנית ההפעלה המוצעת".

דגם של סיגל דקל, צילום: שי נייבורג דגם של סיגל דקל | צילום: שי נייבורג דגם של סיגל דקל, צילום: שי נייבורג

יחד עם זאת, סירב השופט לבקשתן של החברות למנות את רו"ח קידרון כנאמן וציין כי במקרה זה ישנה עדיפות למינוי של עורך דין כנאמן ולא של רואה חשבון. בעקבות זאת מונתה עו"ד דורית לוי טילר לתפקיד. לפי ההחלטה, צו ההקפאה חל בשלב זה גם על בעלי השליטה, דקל ובעלה.

לפי החברות, בסופו של יום יישארו פתוחים 7-8 סניפים במקומות הבאים: מוריה, רננים, רמת אביב, סביונים, אילת, קריון, עודפים ושבעת הכוכבים. בנוס, יפוטרו כמה העובדים, טרם ידוע מספרם- ובהם בעל השליטה שי שניר שיפוטר גם הוא.

"תקופת ההקפאה תנוצל להתאמת החברות למבנה העסקי החדש, במסגרתו תתמקד בחדשנות ועיצוב", נכתב בבקשה, "תוך פניה לקהל מטרה נאמן ומפולח היטב, ללא אילוצי העיצוב אשר נדרשו שעה שהחברות הפעילו את הרשת הרחבה".

 

"עניינה של בקשה זו", כותב עורך דינה לבית המשפט, "במצוקה תזרימית אליה נקלעו החברות שמפעילות את רשת חנויות האופנה ונהנות ממוניטין רב בשוק האופנה בישראל, וממועדון לקוחות המונה כ-70 אלף חברים. בעטייה של אותה מצוקה תזרימית, אין ביכולתן של החברות להמשיך בפעילות מסחרית תקינה ושוטפת, ללא התערבותו והגנתו הדחופה של בית המשפט". עוד מצוין כי נכון למועד הגשת הבקשה טרם ננקטו הליכים משפטיים נגד החברות וזו מוגשת בניסיון למנוע "הידרדרות במצב העסקי".

לפי הבקשה, המקור למצוקה התזרימית הוא פועל יוצא של כשלון עסקי בתום לב של השמת תוכנית פיתוח לחברות שנוהלו מתחילת דרכן כעסק משפחתי על ידי שי דניר ואישתו, סיגל דקל. כישלון יישום תכנית הפיתוח, נטען, נגרם בין היתר לנוכח השקעה לא נכונה בפתיחת חנויות חדשות, נטילת אשראיים ממוסדות פיננסים בהיקפים גדולים והיעדר צמיחה בהיקף המכירות.

"בנסיבות אלה", כך נכתב בבקשה, "ועל מנת לשמר את החברות כעסק חי ולהמשיך לתת שירותים לקהל לקוחותיהן החליטו החברות לעתור לבית המשפט בניסיון לגבש פשרה או הסדר שמטרתו הבראת החברות, תוך פירעון חלקי של חובותיהן לנושיהן". כמו כן מצוין כי בכוונת בעל השליטה בחברות להזרים לקופת הנאמן סכום של 600 אלף שקל כדי להימנע מהפעלת קופה גרעונית.

החברות מבקשות להמשיך ולהפעיל את עסקיהן, תוך המשך העסקת מרבית העובדים, המונים כיום 56, ולהמשיך במכירת המלאי הקיים במחירים ריאליים לכלל הלקוחות. ממוצע ההכנסות, מצוין, עומד על כ-965 אלף שקל בחודש.

חברת סיגל דקל בע"מ הוקמה בשנת 2000, על ידי המעצבת ובעלה. בשנת 2006 החלו השניים ביישום תוכנית הפיתוח ולצורך כך נוסדה החברה הנוספת, אוסקר ש.א.ס בע"מ, במטרה לגייס אשראי לחברות וכדי להוות תשתית להכנסת משקיע. פעילותן מתבצעת תחת אותה ההנהלה. בתקופת השיא כללה הרשת 15 סניפים וכיום מונה 13. לדברי החברות, בשנת 2012 עמד מחזור המכירות שלהן על סכום של למעלה מ-15 מיליון שקל.

 

חובות החברות עומדים כיום כאמור על כ-6 מיליון שקל, כשהנושה הגדול הינו בנק הפועלים כלפיו יש חוב של כ-900 אלף שקל. חובות נוספים בסכומים קטנים יותר ישנם לעובדים, לרשויות המס ולביטוח הלאומי, עבור שכירויות ועוד.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
למבין
אני את המיסים שלי למדינה משלמת )בנדיבות יש לציין( מהמשכורת שלי.. ועם כל הכבוד לפטריוטיות - פשוט לא מוכנה לשלם על חזיה בדיזינגוף סנטר 350 שח כאשר כולל משלוח היא עולה לי פחות מ- 120. אז אם כל הכבוד לתמיכה במערכת - פראיירית אני לא. חנות החזיות גוזרת קופון מופרך - ועובדה כשהיא רוצה, בסוף העונה היא גם מוכרת את אותה חזיה ב90 ולא מפסידה שקל
משלמת המיסים , תל אביב  |  24.10.13
3.
איזה תגובות הזויות...
מה קשור רוחו של אביה הטייס? זו רק החברה שבהקפאת הליכים, היא בטח במצב מצויין. דרך אגב, אם היא מוכרת חצאית ב-1,000 ₪, לא פלא שצרכנית נבונה, תעדיף להזמין מחו"ל. ידוע שבתקופה של האטה בצמיחה, הדבר הראשון שייפגע זה ענף הביגוד... אז זה לא ממש חכם לפתוח סניפים בתקופה כזאת... לא נורא, תגיע להסדר ושמיטת חובות, יהיה בסדר.
טל , ירושלים  |  23.10.13
2.
תקראו - שווה !
הבעיה הגדולה בישראל של עסקים בכלל ועסק כמו סיגל דקל בפרט הוא העדר תכנון ותיאום בין הגופים השונים במדינה. תראו מה קורה, מעצבת מוכשרת - קונה בדים ומשלמת עליהם מכס ומע"מ וכמובן את כל ההוצאות הנלוות ביבוא : הובלה ימית או אווירית , הוצאות עמיל מכס , הוצאות אחסנה בנמל ו/או בממן , הובלה יבשתית ואח"כ את כל הוצאות היצור שהם גזרן תדמיתן , תפירה , כביסה וכו עד שהבגד מוכן. לא הזכרנו את המפעל שנמצא באולם שכור שם היא שילמה - שכר דירה וכמובן ארנונה וכן שילמה לבעלי מקצוע להכשיר את המקום , ריצוף, תקרה , אינסטלציה , ציוד כיבוי אש וכמובן את כל הציוד הייעודי לייצור בגדים. בכל התהליך הזה היא משלמת מיסים , מע"מ משלמת לבעלי מקצוע ועובדים שמהשכר שלהם המדינה יודעת יפה מאוד לקחת את חלקה במס הכנסה , ביטוח לאומי, פנסיה ומס בריאות ( גם המעצבת משלמת פנסיה לעובדים עקב חוק הפנסיה ), שוב בכל התהליך הזה עוברים הרבה מאוד כספים - אבל - כולם נשארים בסופו של דבר במדינה. עכשיו המעצבת פותחת חנות - משפצת - משלמת לבעלי מקצוע , שוב חשמל, תאורה אינסטלציה, ריהוט סטנדים וכו, עוברת ביקורות של מכבי אש ( בתשלום ) משלמת מס שלטים על השלט בחנות , עוברת ביקורות של התמ"ת כדי שיהיו בטוחים שהיא משלמת להם שכר כחוק וגם פנסיה , מעסיקה כמה עובדות - משלמת להן שכר ראוי , היא משלמת על הרווחים שלה בחנות - מס הכנסה , ביטוח לאומי , מס מעסיקים , מע"מ אגרה שנתית למכבי אש , ארנונה, שכ"ד , מס שלטים , משלמת ימי מחלה לעובדים שחולים מידי פעם ( ובזמן הזה היא משלמת לעובדים אחרים שימלאו את מקומם ) . העובדות שלה משלמות מס הכנסה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות ואת חלקן בפנסיה , ועדיין כל הכספים האלו שמסתובבים במעגל הזה - הולכים למדינה ונשארים במדינה. אבל - אז בא חכם בממשלה ומחליט להיטיב עם האזרח - בוא הוא אומר לו תקנה בגדים בחו"ל. אנחנו נעזור לך , תקנה באתרי אינטרנט בחו"ל ועד סכום של 1200 ש"ח אני אפטור אותך ממיסים !!! עכשיו מה קורה - הצרכנית " הנבונה " מתחילה לקנות אונליין היא בודקת באתר באנגליה ששולח לארץ בחינם , או באתר אחר בארה"ב , או באי ביי. עכשיו היא מתחילה להזמים כל פעם פריט או שניים - לא משלמת הובלה ולא מגיעה ל 1200 ש"ח אז היא לא משלמת מכס ומע"מ והכסף שלה במקום שיופנה פנימה לתוך צריכה במדינה - יוצא החוצה !!!! ומעשיר בעלי אתרים במדינות אחרות. יתרה מזו יש צרכניות נחמדות שהולכות לחנויות חזיות מודדות את החזיה מעתיקות את הדגם וקונות בחו"ל. לוקחות כסף ישראלי וזורקות אותו לחו"ל . אותה בעלת חנות חזיות שמשלמת את כל הדברים שהזכרתי למעלה, ומתמודדת עם כל המיסים והמכסים שציינתי חייבת להוסיף את העלויות על החזייה שהיא מייבאת. היא מחזיקה חנות משלמת לעובדות - ולקוחות חצופות באות אליה ובסתר רושמות את הדגם ומזמינות בחו"ל. אז איך אתם רוצים שהיא תשרוד?? על כל חזיה שקונים בחו"ל - החנות בארץ משלמת פחות מיסים. מי מפסיד?? נכון המדינה !! מי בישל את הקומבינה?? נכון המדינה !! אז איך אתם רוצים שסיגל דקל תשרוד ?? הלקוחות שלה מזמינות מכנסיים וחולצות בחו"ל , וכך הכסף שלנו בעידוד ובחסות המדינה - יוצא לחו"ל במקום להזין את הכלכלה המקומית. השאלה עכשיו האם מישהו יכול לעשות משהוא אחרי שהבנתם את הבעיה. מישהוא??
אחד שמבין  |  23.10.13