אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוסק-עמינח באסיפת לאומי: "הבנק לא מתכוון להתרגל לרווח של מיליארד שקל"

רוסק-עמינח באסיפת לאומי: "הבנק לא מתכוון להתרגל לרווח של מיליארד שקל"

מנכ"לית הבנק אמרה את הדברים באסיפה שנפתחה הבוקר. בהמשך האסיפה מתוכננת בחירת הדירקטורים של הבנק, זאת למרות בקשתו של מבקר המדינה לדחות אותה על רקע ליקויים שהתגלו בוועדת המינויים

23.10.2013, 11:00 | שניר הנדלר

אסיפת בנק לאומי נפתחה הבוקר למרות בקשתו של מבקר המדינה, יוסף שפירא, מהמפקח על הבנקים, דודו זקן, לדחות את כינוס האסיפה, בה מתוכננת בחירת הדירקטורים של הבנק, בשל "ליקויים מהותיים שנתגלו בוועדת המינויים" .

בתחילת האסיפה סקרו יו"ר הבנק, דוד ברודט, ומנכ"לית הבנק, רקפת רוסק-עמינח, את הדו"חות הכספיים של 2012. "גם אם הדו"ח נראה מאכזב ויש בו אכזבה קלה, הבנק הציג רווח של מיליארד שקל", אמר ברודט. "הסביבה המאקרו-כלכלית וסביבת הרגולציה היא לא קלה. סביבת הריבית היא מאוד נמוכה, אנחנו נמצאים בהאטה כלכלית שהתחילה בשלהי 2011 ואני חושב שבנק לאומי מתמודד יפה עם התהליכים הללו".

קראו עוד בכלכליסט

רוסק עמינח. "אנחנו נצליח להחזיר את לאומי למקום שאנחנו רוצים", צילום: עמית שעל רוסק עמינח. "אנחנו נצליח להחזיר את לאומי למקום שאנחנו רוצים" | צילום: עמית שעל רוסק עמינח. "אנחנו נצליח להחזיר את לאומי למקום שאנחנו רוצים", צילום: עמית שעל

לדברי מנכ"לית הבנק, 2012 היתה חריגה בתוצאה שלה. "אין ספק שבנק לאומי לא רגיל ולא מתכוון להתרגל לרווח של מיליארד שקל. כבר ניתן לראות שהתוצאה במחצית הראשונה גדולה מ-2012 כולה וזאת על רקע עלייה בהלימות ההון", אמרה רוסק-עמינח והמשיכה: "2012 היא שנה מאוד חריגה בתוצאה שלה ולא משקפת וחשוב להבין מה עשינו ב-2012. ב-2012 היו לנו מספר נושאים שהעיבו עם התוצאה הסופית שהם לא קשורים לליבת העסקים של הבנק. למשל, הפרשנו 400 מיליון שקל בגין הלקוחות האמריקאים שלנו. מדובר בסוגייה רגולטורית של אי תשלום מס של הלקוחות האמריקאים שעבדו לאורך שנים עם הבנקים. עבדו ולא עובדים. והיא אינה נוגעת לפעילות הבנק היום. אנחנו הגענו להחלטה שאנחנו מקדמים את הנושא ושוכרים את חברה חיצונית שתסייע לנו לשים את הנושא מאחורינו. מהניסיון של שוויץ, מי שהיה ראשון היה זה שמשלם הכי פחות מכולם ואני מקווה שכך זה גם אצלנו. בנק לאומי הוא היחיד שכבר הפריש כסף בגין הסוגיה ואין ספק שזה נותן לנו נקודת פתיחה טובה יותר בכל הקשור להון של הבנק".

רוסק עמינח דיברה על ההשקעות הריאליות: "נפגענו ב-270 מיליון שקל בגין ההשקעה שלנו בפרטנר והחברה לישראל. החלטנו לשנות את מדיניות ההשקעה הריאלית שלנו. זה כבר יושם ב-2013 וזה כלל לצמצם חשיפה למשק הישראלי – צריך לזכור שלבנק יש אשראי של מיליארדים בישראל ולכן רצינו להעביר השקעות לחו"ל. כבר ב-2013 אנחנו רואים מכירה של פרטנר, אבן קיסר ואפריקה נכסים. כמו כן, קיבלנו את ההחלטה לצמצם את חשיפה שלנו לשוק ההון. לכן, ברבעון הראשוןף השלישי וגם ברביעי מכרנו את כל ההחזקה שלנו במגדל". 

ברודט. "גם אם הדו"ח נראה מאכזב ויש בו אכזבה קלה, הבנק הציג רווח של מיליארד שקל", צילום: עמית שעל ברודט. "גם אם הדו"ח נראה מאכזב ויש בו אכזבה קלה, הבנק הציג רווח של מיליארד שקל" | צילום: עמית שעל ברודט. "גם אם הדו"ח נראה מאכזב ויש בו אכזבה קלה, הבנק הציג רווח של מיליארד שקל", צילום: עמית שעל

רוסק עמינח המשיכה: "בפברואר 2011 הודענו על תוכנית התייעלות. ב-2012 כמה חודשים אחרי שהחלטנו קיבלנו החלטה נוספת והיא לשדרג ולהעמיק את תוכנית ההתייעלות. זה אומר שאנחנו הקצאנו והפרשנו 323 מיליון שקל על מנת לקדם תוכנית של פרישה מרצון שמאפשרת לנו להקטין את מצבת כח האדם לא באמצעות עובדים זמניים אלא ותיקים שחלק מתהליך הפרישה שלהם מרצון עולה 323 מיליון שקל. הדבר הזה פגע ברוח של 2012. אם אני מסתכלת על יחס היעילות האמיתי שלנו, הוא 68% אחרי ניטרול כל אלה. גם בינואר יוני 2013 אנחנו מסתכלים על יחס היעילות והוא 67% - שהוא לא מספק אותנו. כשאנחנו מדברים על תהליך ההתייעלות אנחנו לא מדברים על קיצוצים ורק על קיצוצים. זה שנקטין את המצבה ב-800 עובדים עדיין זה לא מספק את תהליך ההתייעלות שלאומי זקוק לו. זה דורש שינוי של פונקציית הייצור שלנו. קודם כל אני מתכוונת לקמעונאות. לא צריך להבין הרבה שמרבית עלויות כח האדם וה-IT הם בתוך החטיבה הקמעונאית".

רוסק עמינח מנתה את המהלכים שיש לטעמה לעשות לשדרוג המודל הקמעונאי: הראשון הוא פרויק שבמסגרתו יצאה פעילות הבק אופיס ממאות סניפים. בנוסף, מיזוג בנק לאומי למשכנתאות לתוך לאומי, שלדבריה, משדרג את חווית הלקוחות ומייעל את הבנק. בנוסף, לדבריה, "אנחנו משדרגים את אסטרטגית ה-IT שלנו. בסופו של דבר אנחנו רואים את הטכנולוגיה שגורם המאפשר את שידרוג הקמעונאות. הלקוחות של היום הם לא הלקוחות של פעם. זה לא זה שבא לסניף. הוא לא רוצה לבוא לסניף ולא רוצה לזרוק את השיק לתיבה. הוא רוצה לעשות הכל דרך הסמארטפון. זה לא קיצוצים – זה שינוי של תהליכים - וזה מה שאנחנו עושים בבנק".

לסיכום, אמרה רוסק עמינח: "אני חושבת שמה שעשינו ב-2012 בנוסף על בניית הנהלה חדשה ומקצועית. אנחנו נצליח להחזיר את לאומי למקום שאנחנו רוצים".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
אל ירון וירון הנכבדים (יח"צ של הבנקים כנראה).. תגובה 6
הבנקים לא מייצרים כלום פרט לכסף.. והכסף שקיים בהם שייך לנו.. כלומר.. בעצם הבנקים מחזיקים בנכסים שלנו.. וזו צריכה להיות החלטה שלנו איך הם ינהגו.. בנקים כן מייצרים כסף יש מאין.. לא נכנס לזה עכשיו.. ברשותך.. כן. .אם כל מה שחשוב זה הרווח אתה צודק.. לחלוטין ולגמרי אפילו ואין לי שום כוונה לסתור אותך ירון.. הבנקים עושים עבודה מעולה.. הכי טובים בתחום שלהם.. והם מעולים בכך. . אבל.. קצנו בגרידיות שלהם ושל הבעלים שלהם.. זהו.. נמאס. .חלאס..לא צריך יותר את הבנקים..אנחנו נקים בנקים משלנו.. עם דמי ניהול שקיימים אך ורק לכסות את עלויות התפעול. .לא בשביל להעשיר שמוק עב כרס על חשבון כולנו.. בנקים (וקרנות פנסיה) שלמעשה נמצאים בבעלות החברים בהם.. אגב. . זה כבר קיים.. קוראים לזה מדינה. .אבל אלה שאתה כ"כ מנסה לשמר את שמם הטוב עשו כמה טריקים ולקחו את הרוב לעצמם.. סבבי.. זכותם.. הרוויחו זאת ביושר. .הצליחו להערים על רוב הציבור ושיחקו אותה.. אבל זהו.. נגמר :-).. התקופה הזו נגמרה.. הרווחים של הבנקים הולכים להעלם ואיתם הטייקונים.. הטייקון היחידי שישאר זה האזרח.. נקודה!!.. וזה לא ממש באיזה מילים יפות תנסה להערים פה על האינטליגנציה של כולם.. נגמר ירון.. תמסור להם שם בבנק.. מתי שמישהו מנסה לללכת עלי אימים.. לך לאפריקה.. אתה תהיה רעב וכדומה.. אז זה כ"כ ברור שהוא הפסיד במערכה.. הפסדתם.. אין לכם כבר אסים בשרוול.. אתם לא רלוונטיים יותר.. לא צריכים אתכם.. תודה על השירות היקר והגזלן וזהו.. אתם מפוטרים. .ביי ביי.. ההון יחזור למי שהוא באמת בעליו.. אנחנו.. כלל האזרחים.. וינוהל לא למטרות רווח או אינטרס של כמה חברה שמחליטים איך לחלק את השלל אלא רק לטובת בעליו האמיתיים.. כלל האזרחים... אז... ביי ביי... יום נפלא :-)
יובל  |  23.10.13
לכל התגובות