אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוק המט"ח: הדולר נחלש ב-0.2% ל-3.52 שקלים צילום: shutterstock

שוק המט"ח: הדולר נחלש ב-0.2% ל-3.52 שקלים

היורו עלה ב-0.3% ל-4.84 שקלים; FXCM ישראל: "על רקע נתוני התעסוקה המאכזבים בארצות הברית, הפד עשוי להגדיל את היקף רכישות האג"ח"

23.10.2013, 15:36 | ערן סוקול

המסחר בשוק מטבע חוץ התנהל היום (ד') ברקע להחלשות הדולר בעולם לאחר פרסום נתוני התעסוקה המאכזבים אמש בארה"ב. הדולר ירד ב-0.2% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.52 שקלים, היורו עלה ב-0.3% וננעל ברמה של 4.84 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

פרופ' קנת' רוגוף, אחד הכלכלנים המשפיעים בעולם, שנחשב בעיני רבים לסמל של מדיניות צנע שמרנית, בראיון ל"כלכליסט" קורא לביצוע תספורות מסיביות לכלכלות אירופה שנקלעו למשבר. "אני לא מדבר רק על יוון. אני מדבר על פורטוגל, על אירלנד, על ספרד. זה פשוט אבסורד לחשוב שאתה יכול לעשות רפורמות בלי שום מחיקת חובות. מה שקורה פה זה פיצוץ חברתי. מדיניות הצנע לא עובדת, צריך לעשות משהו הרבה יותר קיצוני" אמר רוגוף "במקרה של ספרד יידרשו תספורות של בין כ־75% ל־90%. ביוון זה צריך להיות אפילו יותר".

במחלקת המחקר של FXCM ישראל ציינו כי "לאחר יומיים של התכנסות הדולר קרס אמש, בעולם ובזירת המט"ח המקומית, וזאת על רקע נתוני התעסוקה המאכזבים שפורסמו בארצות הברית. דוח התעסוקה שפורסם אמש הצביע על פחות מ-150 אלף משרות חדשות שנוצרו במשק האמריקני בספטמבר. הנתונים למעשה מהווים המשך של מגמת ההרעה שאנו עדים לה בשוק התעסוקה האמריקני בחודשים האחרונים, ומתבטאת בירידה בשיעור ההשתתפות וריבוי של משרות חלקיות".

"הנתונים הללו חיזקו את ההערכה בשוק כי הבנק הפדרלי ידחה את צמצום ההרחבה הכמותית לפחות עד חודש מרץ 2014. למעשה, אנחנו שומעים קולות המדברים על כך שאם תימשך המגמה הזו הבנק אף עשוי להגדיל את היקף רכישות האג"ח תחת הנהגתה של ג'נט ילן, הידועה כתומכת במדיניות ההרחבה".

ג ג'נט ילן, יו"ר הפדרל ריזרב | צילום: בלומברג ג

כל אלו הביאו לקריסת הדולר מסבירים ב-FXCM "בעולם קרס מדד הדולר לשפל חדש של כמעט 9 חודשים, וגם למול השקל צנח הדולר לשפל חדש של 3 שבועות. הדולר-שקל אף מאיים שוב לשבור מתחת רף 3.50, מה שיאיץ את הירידה לעבר השפל האחרון של ספטמבר ב-3.473. אם בשבועות האחרונים שער החליפין הצליח לשמור על יציבות מעל רמת 3.50, הרי ששבירה מתחת ל-3.50 שוב תחדד את הסיכון של היחלשות הדולר למגזר הייצוא".

תגיות