אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך להחליט לאן לצאת? צילום: Duke Photography

איך להחליט לאן לצאת?

פרופסור יקר, בדרך כלל כשאני נפגש עם החברים שלי, השיחה שלנו הולכת משהו בסגנון הזה: "לאן אתה רוצה ללכת?", "לא יודע. לאן אתה רוצה ללכת?", "לא יודע" וכן הלאה. הדיונים האלה מתסכלים וסתם מבזבזים זמן. יש לך עצות כיצד אפשר לקדם אותם ולהגיע מהר יותר להחלטה? מת'יו

24.10.2013, 09:04 | דן אריאלי

מת'יו היקר

כשאנשים שואלים "מה תרצה לעשות היום בערב?", הם בעצם שואלים שאלה מורכבת יותר. מה שהם רוצים לדעת זה מה הדבר הכי מלהיב שהם יכולים לעשות, בהתחשב בכל האפשרויות הנגישות ובכל האנשים המעורבים.

והבעיה היא שבשאלה כזאת קשה להגיע בקלות לפתרון הטוב ביותר. ראשית, עלינו לחשוב על כל החלופות האפשריות, אחר כך על ההעדפות שלנו ואז על ההעדפות של שאר חברי הקבוצה. ובשלב הבא עלינו למצוא את הפעילות האחת שתאפשר להפיק את מרב ההנאה מחברי הקבוצה. כשמשוחחים על מה אפשר לעשות הערב לא מחשבים את כל זה בנייר ועיפרון, אבל זו בעצם השאלה שמנסים להשיב לה.

ובעיה היא שבחיפוש אחר הפעילות האופטימלית הזאת, שתפיק הכי הרבה שביעות רצון מהכי הרבה אנשים, לא מביאים בחשבון את עלות הזמן. מבזבזים זמן יקר בשאלה "מה אנחנו רוצים לעשות?", וזו ככל הנראה הדרך הגרועה ביותר להעביר את הזמן והפעילות הכי פחות מהנה שיש.

פאב בירושלים (ארכיון), צילום: עומר מסינגר פאב בירושלים (ארכיון) | צילום: עומר מסינגר פאב בירושלים (ארכיון), צילום: עומר מסינגר

כדי להתגבר על הבעיה הזאת אני מציע לקבוע חוק שמגביל את משך הזמן שאתם מורשים להקדיש למציאת רעיון. אני הייתי גם קובע ברירת מחדל למקרה שלא תצליחו למצוא רעיון טוב יותר. לדוגמה, בחר בפעילות משותפת נחמדה, כמו יציאה לפאב מסוים, ותודיע לחברים שלך שכל עוד אף אחד לא מוצא רעיון מוצלח יותר, בתוך עשר דקות כולכם נכנסים לאוטו ונוסעים לפאב.

אפילו הייתי ממליץ לך להפעיל סטופר בטלפון שלך כדי להבהיר את רצינות כוונתך ולוודא שלא חורגים ממגבלת הזמן. ברגע שהשעון מצפצף פשוט תתחיל לצעוד לפאב, תקרא לכל מי שרוצה להצטרף ותמסור לשאר המתווכחים שתיפגשו שם. אחרי כמה פעמים החברים שלך יתרגלו ואולי באמת תתחילו לעשות משהו בערבים.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הצעה אחרת לפיתרון: אני מכינה מראש רשימה של מגוון מקומות בילוי
וכל פעם מציעה מקום או שניים אחרים. חוסך את כל ההתעסקות המתסכלת הזו. ברשימה: בר פול / ביליארד באולינג פאבים פאבים עם ריקודים בתי קפה (יש להכין רשימה מראש) טיול בפארק סרטים (בבית קולנוע או בבית עם פופקורן) מסעדות (יש להתעדכן ולהכין רשימה - הכי נחמד אלו מקומות קונספט או כאלו שמגיעים עם המלצות) הצגות (דורש היערכות מראש) ימי טיול / סיורי לילה טיול על חוף הים פעילות ספורטיבית (הליכה, ריצה) שווקים וכו' כמובן שצריך לתחזק את הפול מפעם לפעם. אותו מנגנון מומלץ לגבי קנית מתנות - אני עושה רשימה של אופציות לגבר / לאישה / לילד/ה - ובוחרת מתוכה.
יומית  |  11.11.13