אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כך נשפר את תשתיות המים בארה"ב

כך נשפר את תשתיות המים בארה"ב

כנס watec שמתקיים השבוע הוא הזדמנות לחברות ישראליות לפרוץ לשוק המים המוניציפאלי בארה"ב

23.10.2013, 16:50 | מיטל סטבינסקי
מדינות שונות בארה"ב צפויות להשקיע מיליארדי דולרים בשידרוג תשתיות המים בעשורים הקרובים. סקר שערכה באחרונה הסוכנות האמריקאית להגנה על הסביבה, מעריך שיידרשו כ-384 מיליארד דולר לשידרוג תשתיות המים בארה"ב עד 2030 על מנת להבטיח אספקה של מים ראויים לשתייה ללמעלה מ-300 מיליון אמריקאים. ההערכה היא שכ-298 מיליארד דולר יידרשו לשידרוג מערכות הטיפול במי השופכין.

קראו עוד בכלכליסט

הסוכנות האמריקאית להגנה על הסביבה מעריכה שכמעט כל מדינה בארה"ב חוותה מצוקת מים בחמש השנים האחרונות. המוניטין של ישראל כמובילה עולמית בתחום טכנולוגיות המים, וההערכה לייזמות וחדשנות טכנולוגית של חברות ישראליות יוצר כר נרחב של הזדמנויות לחברות ישראליות שישכילו להשתלב בפרויקטים לשדרוג התשתיות בארה"ב.

מתוך כנס watec, צילום: רותם מלנקי מתוך כנס watec | צילום: רותם מלנקי מתוך כנס watec, צילום: רותם מלנקי

כ-11% מרשויות המים בארה"ב נמצאות בבעלות פרטית, השאר בבעלות ציבורית. ובכל אופן, כל רשויות המים הגדולות בארה"ב הן בבעלות ציבורית. הפתיחות ללקיחת "סיכונים" בנוגע לחדשנות טכנולוגית והרצון להטמיע פתרונות להתייעלות שונה בין רשות לרשות ותלויה במי שמוביל את אותה הרשות ואינה תלויה בהיות הרשות ציבורית או פרטית.

תנאי ראשוני בעבודה עם רשויות המים הינו שהטכנולוגיה המוצעת היא מוכחת. החברה הישראלית צריכה להראות סיפורי הצלחה בישראל, ואם ניתן גם עם רשויות מים נוספות מחוץ לישראל. עבודה עם לקוחות בארה"ב גם אם לאפליקציות אחרות של הטכנולוגיה, כמו למשל עם חברות תעשייתיות, הינה יתרון חשוב.

מאמרים אקדמיים בארה"ב כמו גם תמיכה של אחד האיגודים בארה"ב של רשויות המים הינם יתרון חשוב נוסף.

בנוסף, על פי רוב, חבירה לשותף אסטרטגי בעל שנות נסיון עבודה רבות עם הרשויות הינה דרך הפעולה הממולצת. בין אם אלו חברות הנדסיות בתחום המים או חברות הנותנות שירותים אחרים לרשויות והמוצר או השרות של החברה הישראלית סינרגטי למוצר או השירות שלהן. ישנה חשיבות רבה לעריכת מחקר שוק והתייעצות עם אנשי מקצוע באיתור השותף האסטרטגי המתאים.

בכנס watec שמתקיים השבוע משתתפות משלחות רבות מארה"ב, חלקן בהשתתפות מושלי המדינות. כולן, מעוניינות לאתר טכנולוגיות מים ישראליות שניתן יהיה להטמיע בארה"ב. ועם הצמא לחדשנות טכנולוגית כיום בארה"ב והרצון ליצור מקומות תעסוקה, אם המשלחות יחזרו עם רשימת חברות שגם ירצו להקים את הפעילות האמריקאית שלהם במדינתם - מה טוב.

מחקר שנערך באחרונה, צופה ששוק הטיפול במים בארה"ב צפוי לגדול ב-5.9% בשנה ולהגיע לכ-13 מיליארד דולר ב-2017. שוק המים העולמי הוא מהשווקים הצומחים בעולם עם צמיחה ממוצעת של 7% עד 9% בשנה. שוק המים העולמי מוערך בכ-500 מיליארד דולר לשנה.

מחוז Miami Dade בפלורידה שהינו המחוז הגדול ביותר במדינה, לאחר חריגות בטיפול במי השופכין, הגיע לפני מספר חודשים להסדר עם הסוכנות האמריקאית להגנה על הסביבה לפיו המחוז ישדרג את תשתיות הטיפול במי השופכין. המחוז צפוי להשקיע מיליארדי דולרים בעשרים השנים הקרובות בשידרוג תשתיות המים והשופכין. מספר מכרזים לפרוייקטים משמעותיים שהתקציב להם כבר אושר, התפרסמו או צפויים להתפרסם בששת החודשים הקרובים ורשות הטיפול במים ומי שופכין במחוז כבר החלה להיפגש עם ספקים לגבי אותם פרוייקטים.

טקסס עשוייה לאשר בחודש נובמבר השנה תקציב של 2 מיליארד דולר לשדרוג תשתיות המים ב-16 רשויות מים. בפועל, לפי סקר של הסוכנות האמריקאית להגנה על הסביבה, בטקסס עד 2030 יידרשו 34 מיליארד דולר לשידרוג תשתיות המים לשתייה. בקליפורניה - 44.5 מיליארד דולר ובניו יורק - 22 מיליארד דולר.

הבעייה המרכזית היא שתשתיות המים פשוט מיושנות. במקרים מסוימים, מדובר במערכות הכוללות רכיבים בני למעלה מ-100 שנה.

הכותבת היא עורכת דין במשרד עריכת הדין הבינלאומי גרינברג טראוריג

תגיות