אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הפנים הפסיד בבחירות צילום: נמרוד גליקמן

משרד הפנים הפסיד בבחירות

הבחירות המוניציפליות לא זכו ליחס ראוי באתרי הממשלה. במצב כזה, פלא שגם לאזרחים לא אכפת?

24.10.2013, 08:07 | עומר כביר
לאזרחי ישראל, כך נראה, לא ממש היה אכפת מהבחירות המוניציפליות השבוע - כפי שניכר בשיעורי ההצבעה הנמוכים. אפשר היה לצפות שמשרד הפנים יגלה קצת יותר עניין בנעשה במערכת הבחירות שתחת אחריותו, אבל אם בוחנים את המשאבים הטכנולוגיים שהשקיע המשרד במהלך, נוצר הרושם שהעניין שלו בבחירות נמוך עוד יותר משל האזרחים.

פרסום תוצאות לבחירות מוניציפליות הוא אתגר לא פשוט. למעשה, הוא מורכב הרבה יותר מהצגת תוצאות הבחירות לכנסת. במקום מערכת אחת עם פתק אחד בבחירות המוניציפליות יש עשרות מערכות עם שני פתקים (לראש העירייה ולמועצה) בכל אחת ומיליוני אזרחים שמתעניינים בתוצאות ביישוב או בעיר שלהם. אתגר גדול הוא גם הזדמנות גדולה, אבל בכל הקשור להצגת תוצאות הבחירות משרד הפנים לא ממש ניצל את ההזדמנות שנקרתה בדרכו.

שיעורי הצבעה נמוכים, צילום: סבסטיאן שיינר שיעורי הצבעה נמוכים | צילום: סבסטיאן שיינר שיעורי הצבעה נמוכים, צילום: סבסטיאן שיינר

אתר מסורבל ומיושן עם מידע חלקי

מי שרצה לקבל תוצאות רשמיות של הבחירות ממשרד הפנים, ולא באדיבות אתר חדשות זה או אחר, נתקל בלא מעט קשיים. אם הלך לכתובת המתבקשת, לאתר של ועדת הבחירות המרכזית, הוא נתקל רק במידע לא מעודכן שרלבנטי במקרה הטוב עד למועד פתיחת הקלפיות.

האפשרות הבאה, אתר משרד הפנים, עוררה בעיקר מבוכה. כן, יש שם תוצאות, אבל קשה להגיד שהן הוצגו כמו שרצוי להציג תוצאות בעשור השני של המאה ה־21.

בבוקסה במרכז עמוד הבית של האתר יש רשימה טקסטואלית קצרה של התוצאות בשבע ערים מרכזיות, שעל אף הכותרת "ערים גדולות" היא לא כוללת את התוצאות של שלוש מארבע הערים הגדולות בישראל - ירושלים, חיפה וראשון לציון. הקלקה על הקישור "להרחבה" פותחת עמוד ובו בנוסף לערים הגדולות עוד שני יישובים שבהם התחולל מהפך, שלושה שבהם נבחרו ראשי רשות חדשים, ורשימה קצרה של יישובים שבהם יתקיים סיבוב שני, מבלי לפרט את שמות המועמדים שעלו לסיבוב זה.

מי שרוצה לצפות בתוצאות המלאות מכל הארץ מוזמן לגלול לראש העמוד ולהוריד אחד משני קובצי אקסל עם תוצאות הבחירות לראשות רשות או מועצה מקומית. כן, זו לא טעות, ב־2013 מי שרוצה לצפות בתוצאות המלאות של בחירות מקומיות בישראל צריך להוריד קובץ אקסל (עם עיצוב מזעזע). הכי 1995.

יכלו לשפר את הנגישות בקלות

חבל, עצוב ומייאש. עם קצת מחשבה והשקעה אפשר היה לעשות את זה הרבה יותר יפה. אפשר היה, למשל, ליצור יישום המציג מפה שעליה ניתן לראות את התוצאות בכל יישוב. אפשר היה להשקיע ולפתח כלי שיאפשר לפלח תוצאות לפי הרכבי המועצות המקומיות הנבחרות (נשים לעומת גברים, דתיים מול חילונים, פילוח גילים ועוד), או להציג פילוחים דומים על ראשי הרשויות שנבחרו ברחבי הארץ.

ולמה לא ללכת למכשיר שבעבור יותר ויותר אנשים הופך לכלי העיקרי לקבלת מידע - הסמארטפון או הטאבלט - וליצור אפליקציה שתאפשר למשתמשת לצפות בתוצאות הבחירות לפי מיקומה. לא מדובר ברעיונות שקשה לחשוב עליהם לבד. עם קצת רצון, כוח אדם והשקעה לא גדולה אפשר היה ליצור כלים שיהפכו את הצגת התוצאות לחוויה.

הכל, בשורה התחתונה, עניין של רצון וסדר עדיפויות. כנראה שבמשרד הפנים לא היה הרבה רצון להפוך את תוצרות הבחירות לנגישות או עשירות יותר. וכשזה המצב למעלה, מה הפלא שהאזרחים מפגינים אדישות?

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אכן צודק ב 100% בושה וחרפה!!!!אין כל דרך לעקוב אחר תוצאות בזמן האמת!!!
בניגוד לבחירות לכנסת שהיה באתר של שרד האוצר תוצאות המתעדכנות אחת ל15-20 דק' לפי פילוח אזורים קלפיות וכו' כך צריך להיות זה מכובד ויעיל לתקופה זאת דרך אגב, באתר של עיריית ת"א לדוגמא וכן פתח תקווה היה קישור בעמוד הבית לוועדת הבחירות עם תוצאות מתעדכנות אבל בנתניה היה ללא ספק בושה שמנהלי האתר לא דאגו לזה... חומר למחשבה גם לרשויות המקומיות וגם למשרד הפנים... בטוחני שאם היה שר הפנים מש"ס או מיהדות התורה או מהעבודה היעילות הייתה בהתאם מה לעשות? ככה זה ש"הליכוד" עסוק בלדאוג רק לדברים החשובים ולגדולים... ותמיד החלשים נשארים מאחור... בניגוד לסיעות אלו אשר מייצגים נאמנה את ציבור בוחריהם...
שי , נתניה  |  26.10.13