אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדות לשעבר של בטר פלייס לביהמ"ש: פוטרנו בזמן ההריון בניגוד לחוק

עובדות לשעבר של בטר פלייס לביהמ"ש: פוטרנו בזמן ההריון בניגוד לחוק

21 נשים טוענות כי פוטרו על ידי מפרקי הקבוצה בזמן שהיו בהריון או בחופשת לידה עוד לפני שעורכי הדין קיבלו את אישור הממונה על חוק העסקת נשים

23.10.2013, 21:17 | זוהר שחר לוי
21 עובדות בטר פלייס לשעבר טוענות כי פוטרו על ידי מנהליה המיוחדים של החברה בניגוד חוק וללא היתר זאת בזמן שהיו בהריון או בחופשת לידה. בבקשה שהגיש בא כוחן לבית המשפט הוא דורש כי ישולמו להן הכספים המגיעים להן. "נוצר מצב אבסורדי שדווקא אנחנו סבלנו את הפגיעה הקשה ביותר במסגרת הליך הפירוק".

קראו עוד בכלכליסט

לפי הבקשה, שהוגשה בימים האחרונים לבית המשפט המחוזי מרכז באמצעות עו"ד אופיר רונן, בסוף חודש מאי, עם קריסת הקבוצה ומינויים של עוה"ד סיגל רוזן רכב ושאול קוטלר למפרקיה, הופסקה עבודתן של קבוצת נשים שהיו בהריון או בחופשת לידה. קבוצת נשים זו קיבלה מכתב פיטורים המותנה באישור הממונה על חוק העסקת נשים אף שבשלב זה טרם התקבלה החלטתו בעניין. "למותר לציין", כך לפי הבקשה, " שמכתב פיטורין זה אינו בעל תוקף חוקי עד שהממונה לחוק עבודת נשים מאשר את הפיטורין". חודש לאחר מכן, מתואר, הופסקה עבודתן של כמה נשים נוספות וגם במקרה הזה, נטען, ללא אישורו של הממונה. בסך הכל פוטרו 21 נשים שהיו בהריון או בחופשת לידה.

מפרקי הקבוצה, עוה"ד סיגל רוזן-רכב ושאול קוטלר , צילום: עמית שעל מפרקי הקבוצה, עוה"ד סיגל רוזן-רכב ושאול קוטלר | צילום: עמית שעל מפרקי הקבוצה, עוה"ד סיגל רוזן-רכב ושאול קוטלר , צילום: עמית שעל

"המנהלים המיוחדים", טוענות הנשים, "עשו דין לעצמם ובמקום להעסיק את העובדות עד למועד בו יינתן האישור של הממונה, הם הפסיקו את העסקתן לאלתר והורו להן להישאר בביתן, כאשר רובן היו בהריון מתקדם או בחופשת הלידה ולא היה להן כל סיכוי שמעסיק אחר ירצה לקבלן לעבודה חדשה".

במהלך חודש אוגוסט החליט הממונה על חוק עבודת נשים כי אינו מאשר את פיטוריהן של כמה מהנשים, 15 במספר ואישר את פיטוריהן של 2 נוספות, לגבי 4 מהנשים הוא טרם החליט. לטענת העובדות, כפועל יוצא ממחדלי המנהלים המיוחדים, נפגעו זכויותיהן. בין השאר, נטען, הן לא קיבלו משכורות בתקופה הרלוונטית, לא צברו זכויות סוציאליות, לא הופרשה להן פנסיה והן לא זכאיות לקבלת דמי אבטלה משום שפיטוריהן אינם בתוקף.

"בשל התנהלות המנהלים המיוחדים", נכתב בבקשה, "נוצר מצב אבסורדי שדווקא הנשים בהריון או בחופשת לידה אשר אינן מועסקות, צריכות להוציא כספים נוספים לצורך בדיקות רפואיות ורכישת מוצרים לרך הנולד ושגם המחוקק הכיר בעובדה שהן צריכות לקבל הגנה מפני המעסיק, הן אלו שסבלו מפגיעה הקשה ביותר בזכויותיהן במסגרת הליכי הפירוק".

מהמנהלים המיוחדים נמסר: "הליכי הפיטורים בחברות בטר פלייס, בהם פוטרו כ-300 עובדים, היו, כידוע לכולם, כורח המציאות. במסגרת זאת נאלצו המנהלים המיוחדים גם לבקש את היתר משרד הכלכלה לפיטורין של נשים לגביהן נדרש היתר מיוחד ובכלל זה נשים הרות ונשים לאחר חופשת לידה. יודגש כי המנהלים המיוחדים עשו כל שביכולתם להותיר כמה שיותר נשים המוגנות כאמור במעגל העבודה וכי הבקשות להיתר הפיטורים הינן כורח המציאות ואינן קשורות כלל ועיקר למצבן של העובדות. בקשות המנהלים המיוחדים נמצאות בבדיקת משרד הכלכלה וטרם הוכרעו סופית ומיותר לציין כי הם יפעלו בהתאם להנחיות משרד הכלכלה והוראות ביהמ"ש".

במקביל, אישר היום (ד') בית המשפט העליון למפרקי בטר פלייס למכור את כל 360 רכבי בטר פלייס שבמלאי לרבות אלה שיוצרו לפני למעלה משנה.

בית המשפט העליון דחה את בקשת המדינה (משרד התחבורה) לעיכוב ביצוע החלטתו של בית המשפט מחוזי בלוד, אשר קבע כי יש לאפשר שחרור רכבים שחלפו מעל 12 חודשים ממועד ייצורם. בית המשפט העליון קבע כי " לשאלת גורלם של כלי הרכב חשיבות קרדינלית לכל רוכש פוטנציאלי של החברה או של נכסיה. מטעם זה, איני רואה להיעתר לעמדת משרד התחבורה להשהות מתן החלטה זו עד למציאת רוכש לחברה". בכך הכשיר בית המשפט את מכירת מלאי הרכבים החדשים של בטר פלייס.

תגיות