אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תביעה: "הבעלים של אלפא פלטינום גנב 29 מיליון שקל מחשבוני" צילום: אוראל כהן

תביעה: "הבעלים של אלפא פלטינום גנב 29 מיליון שקל מחשבוני"

כך טוען שמואל מנדזיצקי, מבעלי מחסני חשמל לשעבר. ביהמ"ש הורה על תפיסת נכסים של בית ההשקעות. אלפא פלטינום: "מנהלים הכספים בשקיפות ונאמנות"

23.10.2013, 23:52 | זוהר שחר לוי
שמואל מנדזיצקי, מבעלי מחסני חשמל לשעבר, טוען בבקשה שהגיש בימים האחרונים לבית המשפט המחוזי בתל אביב כי בית ההשקעות אלפא פלטינום ובעליו, עמי סגל, גנבו 29 מיליון שקל מחשבונו. השופט חאלד כבוב הורה על מינוי תופס נכסים שיאסוף מסמכים ומחשבים מהחברה בניסיון ללמוד מה עלה בגורל הכסף.

"על פניו", כתב השופט כבוב, "נראה שקיומם של הסכמי השקעות מחד, תוך התחייבות מפורטת ומפורשת לגבי אופן השקעת הכספים, ומאידך חריגה מהתחייבות זאת תוך השקעה רובם ככולם של הכספים בקרנות זרות - גרמו לכאורה לאובדן מוחלט של סכום עתק של 29 מיליון שקל".

לפי בקשתו של מנדזיצקי, בית ההשקעות ביצע "מעשים חמורים של גזל או הונאה או גניבה או העלמה או הסתרה" של כספיו. לדבריו, באופן זה נגזלו מחשבונו האישי 10.7 מיליון שקל ועוד 18 מיליון שקל מחשבונות החברה שבבעלותו, ש.מנדזיצקי השקעות. 

מנדזיצקי היה מבעלי מחסני חשמל עד 2008, אז נמכרה החברה. לגרסתו, הוא הסכים להשקיע את כספו לפי מצגים שהוצגו בפניו על ידי פלטינום וסגל. לפי מצגים אלו, מדובר היה בהשקעה סולידית בחלקה הגדול, שהיתה אמורה להניב תשואה של 5%-6% בשנה. מירב הכסף היה אמור להיות מושקע באפיקי השקעה בארץ ובחלקו בקרנות נאמנות זרות. לטענת מנדזיצקי, ניתנה לו הבטחה מפורשת כי ניתן יהיה "להנזיל" את ההשקעה לפי הצורך. 

עמי סגל, הבעלים של אלפא פלטינום, צילום: אוראל כהן עמי סגל, הבעלים של אלפא פלטינום | צילום: אוראל כהן עמי סגל, הבעלים של אלפא פלטינום, צילום: אוראל כהן

לפי הבקשה, היחסים בין איש העסקים לבין בית ההשקעות הסתבכו במאי האחרון, אז ביקש הלוואה של מיליון שקל, הלוואה שנפרעה במועד שהוסכם. בהמשך, כך נטען, הוא קיבל הודעה מהבנק שלפיה חשבונו חויב בריבית חריגה של 600 אלף שקל, דבר שהעלה את חשדו - ואז החל "בבדיקה אינטנסיבית מחשש לגורל כספו". לאחר בדיקה ניסה למכור את הקרנות הזרות, אך לא הצליח להבטיח את קבלת כספו עד יום הגשת הבקשה.  

משכך, פנה מנדזציקי לבית המשפט והגיש תביעה נגד בית ההשקעות והעומדים בראשו; במקביל ביקש למנות תופס נכסים שיתפוס, בסיוע המשטרה, מסמכים ומחשבים מבית ההשקעות שיש בהם כדי ללמד על כספיו.

השופט כבוב קבע כי "נמצא שיש תשתית ראייתית מוצקה לשלב זה של הדיון", וכי ישנם סיכויים טובים לקבלת התביעה.  

 הוא הורה על מינויו של רו"ח חיים סקאל לתופס נכסים. "בבואי לבחון את מאזן הנוחות בין הצדדים, הדעת נוטה בבירור לטובת קבלת הבקשה, שכן, נזקו של המבקש מתבטא באפשרות אובדן סכום עתק של 29 מיליון שקל; אובדן זה נגרם לכאורה ממעשה עוולה שביצע סגל", קבע השופט.

  

מאלפא פלטינום נמסר: "אלפא פלטינום ניהול השקעות אינה צד בסכסוך העסקי בין המבקש לבין קרנות הנאמנות הזרות בבעלות קבוצת פורום. יתרה מזאת, בנו של המבקש, רונן מנדזיצקי, עבד בחברה כמנהל תיקים מעל לשנתיים עד תחילת 2013 והכיר היטב את אמות המידה המקצועיות של המנהלים והעובדים. מסרנו את המידע כפי שהתבקשנו. לא הוגשה נגדנו כל תביעה כספית ולא נפתחה בדיקה ברשות לניירות ערך כנגד החברה. אלפא פלטינום ניהול השקעות מנהלת את כספי לקוחותיה בשקיפות ונאמנות כשטובתם תמיד לנגד עיניה ותחת פיקוח הדוק של הרשות לניירות ערך".

מקבוצת פורום נמסר בתגובה: "שמואל מנדזיצקי השקיע, לבקשתו, עשרות מליוני שקלים בקרנות גידור הנסחרות בחו"ל, על פי כל הכללים והרגולציה ועל פי המלצת הבנקים עמם התייעץ. חלק מההשקעה אינה ניתנת למימוש מיידי בשל אופי ההשקעות והתשקיף.

"סגל עשה, עושה ויעשה ככל שניתן על מנת לעמוד בכל התחייבויות הקרנות והתחייבויותיו העסקיות, לטובת המשקיעים. לצערנו, בכתב תביעה ניתן להפליג בהאשמות חסרות בסיס ומנופחות על מנת ליצור לחץ, ואין לנו ספק כי כאשר הדבר יגיע לבית המשפט, הדברים יתבררו כלא נכונים".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ניהול רק בחשבון הבנק של הלקוח
עדיין לא הבנתי מדוע כל כך הרבה אנשים נופלים כל פעם מחדש ונותנים כסף לאנשים או לגופים זרים .הדרך היחידה למעקב יום יומי ולבקרה סבירה זה שמנהל ההשקעות ינהל את התיק באמצעות חשבון הבנק של הלקוח. כך הוא לא יכול להוציא כסף או ני"ע מהחשבון אלא רק לקנות ולמכור ני"ע והלקוח יכול לבטל את ההרשאה של מנהל התיקים לפעול בחשבון תוך 5 דקות. זה המחסום העיקרי מפני מעילות ורמאויות (ראה ערן מזרחי ושרלטנים אחרים) וגם אז רצוי לבחור מנהל תיקים ידוע ומוכר עדיף מאחת הגופים הגדולים.
שמואל , הרצליה  |  24.10.13
2.
קרנות גידור-לא מורשות ולא מפוקחות בישראל-אסור להתעסק איתם !!!!!!!!
לכל מי שלא מבין ,מסרב להקשיב ועוד שאר תארים:, השקעה בקרנות גידור היא השקעה שבה אין פיקוח של הרשות לניירות ערך הישראלית לחלוטין. מנהלי קרנות הגידור לא חייבים בדיווח בארץ ולכן לא ניתן לעקוב אחר הביצועים שלהם. הכסף בקרנות גידור נמצא פיסית בחו"ל לעיתים בתיווך של בנק ישראלי או זר-אבל לא נתון לשליטת הבנק ובוודאי לא לשליטת הלקוח. תנאי הנזילות של הכסף מוגדרים מראש כלפי הלקוח-וכל עוד הכסף לא נזיל-מנהל קרן הגידור (שכאמור אינו בעל רישיון לניהול תיקים בישראל) רשאי לעשות בה כרצונו על פי המנדט של קרן הגידור. לכן שימו לב: אין לחשוב אפילו לשניה אחת שכסף שלכם שמתנהל בקרן גידור שלא בארץ-באיזה שהיא צורה תהיה לכם שליטה עליו. לכל מי שחרד לכספו-השיטה היחידה להשקיע כסף בראש שקט היא אך ורק דרך בית השקעות במוצרים ישראליים או ני"ע זרים מאושרים וניתנים למעקב עם מספרי ניירות ערך של הנב קבו יושב הכסף-כל אופציה אחרת היא לשים כסף על קרן הצבי. מי שלא מבין את הסיכונים הללו-שלא ישקיע בשום דבר למעט קרנות נאמנות ומניות ואגח בישראל בלבד.יוכל לישון בשקט. בכל התקשרות עם מישהו שמתיימר להיות בית השקעות או דומה-יש לבדוק באתר הרשות לניירות ערך שלאיש יש רשיון בתוקף מטעם הרשות לניירות ערך.אם אין-לו לעשות עמו עסקים בשום פנים ואופן.פשוט מאוד-נכנסים לאתר הרשות לני"ע -"מקישים את שם האדם-ומופיע מייד האם הוא בעל רשיון והאם הרשיון תקף.מי שלא הפנים-שיאכל חרא.
מישהו שמבין  |  24.10.13