HP תובעת שורת חברות: פעלו כקרטל ותיאמו מחירי כוננים אופטיים
סמסונג, היטאצ'י, טושיבה, LG, סוני, פנסוניק, פיוניר, פיליפס ושארפ הן רק חלק מהחברות הנתבעות בארה"ב ע"י יצרנית המחשבים השניה בגודלה בעולם
HP, יצרנית המחשבים השניה בגודלה בעולם, הגישה במהלך סוף השבוע שתי תביעות בבית המשפט הפדראלי בדרום טקסס כנגד סמסונג, היטאצ'י, טושיבה, LG, סוני, פנסוניק, פיוניר, פיליפס, שארפ וכן חברות מעט פחות ידועות, כגון TEAC, קוונטה, BenQ, Suwon ואחרות. בכתב התביעה, יצרנית המחשבים טוענת כי החברות פעלו כקרטל ותיאמו מחירים של דיסקים אופטיים בהם נעשה שימוש במחשביה.
קראו עוד בכלכליסט
התביעה של HP מגיעה שנתיים לאחר סיומה של חקירה פדראלית ממושכת. החקירה קבעה הנהלת המיזם המשותף של היטאצ'י ו-LG עסקו בתיאום מחירים ובמניפולציה של חוזים - ובין הנפגעות שצוינו בשם היא HP. ארבעה בכירים במיזם הודו בפרשה, והחברה שילמה אז קנס בגובה 21 מיליון דולר.
באופן ספציפי, התביעה מכסה את השנים 2004 עד 2010, אז כוננים אופטיים - כגון כונני DVD ובלו-ריי - היו עדיין נפוצים במיוחד וחלק אינטגרלי מכל מחשב אישי. בכתב התביעה נכתב כי "ללא מעט מהנתבעות יש היסטוריה ארוכה של שיתוף פעולה ונחקרו בחשד להשתתפות בקרטל". HP טוענת כי שש החברות המובילות ביחד שולטות ב-90% מהשוק, וגרמו לה הפסדים כספים כבדים.
כתב התביעה המשמעותי כולל לא פחות מ-4 מיליון תכתובות ומסמכים המוכיחים לכאורה תיאום מחירים בין שש יצרניות הכוננים ומבקש פיצויים בגובה שלא צוין על הפרת חוקי סחר הוגן של ארצות הברית וקליפורניה.
לפי חברת המחקר גרטנר, HP מכרה ברבעון האחרון 13.7 מיליון מחשבים אישיים - מה שהופך אותה ליצרנית השניה בגודלה, אחרי לנובו. בארצות הברית היא מחזיקה במקום הראשון. בעוד שהחברה שמרה על היקף המכירות הכללי שלה, היקף מכירות המחשבים האישיים העולמי ירד ב-8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ועמד על 80 מיליון מחשבים בלבד.
3 תגובות לכתיבת תגובה