אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התפטרות קולקטיבית: חמישה מחברי מליאת רשות השידור התפטרו מתפקידם צילום: מאיר אזולאי

התפטרות קולקטיבית: חמישה מחברי מליאת רשות השידור התפטרו מתפקידם

החמישה שכבר התריעו בחודש מאי על בעיות קשות ברשות השידור, שלחו מכתב ליו"ר הרשות אמיר גילת: "כל מי שנותן את ידו להמשך ההתנהלות ברשות השידור ולהשארת מנהליה בתפקידם, מצטרף ביודעין לגיחוך הציבורי המתחולל שם"

27.10.2013, 14:24 | אופיר דור

חמישה מחברי מליאת הרשות הודיעו היום (א') ליו"ר מליאת רשות השידור אמיר גילת על החלטתם להתפטר באופן מיידי מכהונתם. החמישה כבר התריעו בחודש מאי האחרון על בעיות קשות ברשות השידור במכתב לשר התקשורת גלעד ארדן, וכעת הם החליטו כי אינם יכולים להמשיך לכהן בתפקידם. החמישה אף נפגשו עם ארדן לפני שבוע וחצי והעלו בפניו את הביקורת על ההתנהלות ברשות השידור. ארדן הוא גם אחד המכותבים למכתב.

קראו עוד בכלכליסט

החמישה הם ד"ר טלי איכנולד-דביר, סגנית דיקאן בבית ספר אריסון למנהל עסקים במרכז בינתחומי הרצליה, ד"ר אורי ארבל-גנץ – דיקאן הפקולטה לחברה ולתרבות במכללה האקדמית בית ברל, יפעת זמיר – מנכ"ל עמותת כ"ן - כוח נשים, השופטת בדימוס ד"ר בלהה כהנא ורו"ח חני פרי.

שר התקשורת גלעד ארדן ויו"ר רשות השידור אמיר גילת, צילום: עמית שעל שר התקשורת גלעד ארדן ויו"ר רשות השידור אמיר גילת | צילום: עמית שעל שר התקשורת גלעד ארדן ויו"ר רשות השידור אמיר גילת, צילום: עמית שעל

"הצטרפנו למליאת רשות השידור מתוך תקווה לתקן. לאחר שנתיים ומחצה ראינו ושמענו מספיק. התרענו בכל דרך שיכולנו מתוך האחריות הציבורית בה אנו נושאים", כותבים החמישה במכתב לגילת.

"אנחנו שבים ומדגישים כי כל מי שנותן את ידו להמשך ההתנהלות ברשות השידור ולהשארת מנהליה בתפקידם, מצטרף ביודעין לגיחוך הציבורי המתחולל שם".

החמישה כותבים עוד כי "על פי חוק רשות השידור תפקידנו כנציגי ציבור במליאת רשות השידור הוא לפקח על הנהלת הרשות ועל הוועד המנהל. ואולם אלה כבר מזמן יצאו מכלל שליטה ולפיכך מצאנו, לצערנו כי רב, שאין עוד בידינו כל אפשרות מעשית למלא את תפקידנו על פי חוק ולהמשיך בפיקוח על הנהלת רשות השידור".

במכתב ששלחו במאי לארדן דיווחו חמשת חברי הרשות בין השאר על העדר יכולות ניהול ומנהל תקין ברשות השידור, ביזוי מוסדות השלטון, תרבות ארגונית ויחסי עבודה מחפירים, הפעלת לחצים ואיומים על בעלי תפקידים שונים ברשות לרבות חברים במליאה וחוסר יישום של החלטות המליאה מצד הנהלת הרשות.

"עלינו להדגיש, כי מאז מאי 2013 המצב אך החמיר. כך לדוגמא, בהחלטת המליאה מהשני בספטמבר נאמר כי לאור המצב המליאה מנחה את הוועד המנהל וההנהלה להקפיא כל גיוס של כוח אדם. בניגוד מוחלט לכך, התקבלה החלטה בוועד המנהל ב-10 באוקטובר על אישור גיוס 11 תקנים חדשים", כותבים החמישה כעת.

"מידי בוקר אנחנו מתעוררים אל תוך מציאות הזויה. דוחות מזעזעים, מכתבים חריפים, תביעות משפטיות, מאמרים נוקבים, חוות דעת מלומדות, טוקבקים זועמים, התבטאויות קיצוניות - כולם מסכימים באופן גורף על הכישלון המוחלט של הנהלת רשות השידור. אפילו אתה שינית את דעתך לאחרונה באורח פלא ומביע דעות דומות. ועולם כמנהגו נוהג", נכתב עוד במכתב.

יו"ר רשות השידור אמיר גילת הביע צער על החלטת חברי המליאה וקרא להם לחזור בהם מהתפטרותם. לדבריו, לחמשת חברי המליאה תרומה חשובה להבראת רשות השידור בעבר, בהווה ובעתיד.

 

תגיות