אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הזמנה לעסקית: האצילות מחייבת צילום: אוראל כהן

הזמנה לעסקית: האצילות מחייבת

העסקית במסעדת בלאק סטון שבמלון אינדיגו החדש היא פתרון למי שמחפש מקום מכובד, עדכני וכשר, אך המחיר לא מצדיק את מה שמגיע בצלחת

28.10.2013, 09:05 | גלי וולוצקי

מסעדת בלאק סטון, שנפתחה לפני כחודשיים במלון הבוטיק החדש אינדיגו, עושה כל שביכולתה כדי להיראות עכשווית. העיצוב כולל חיפוי קירות כהה וכיסאות מרופדים בלבן, הכלים עשויים קריסטל וכסף והתפריט מדקלם את כל הביטויים הנכונים (סלט ירקות שוק, ירקות מדורה).

קראו עוד בכלכליסט

ואולם, משהו כאן מרגיש קצת מיושן. אולי בגלל הקהל, שמרביתו יהלומנים דוברי יידיש ושומרי כשרות מחו"ל הנופשים בארץ, אולי בגלל השירות שמשתדל מאוד, אבל לוקה בחוסר מקצועיות בפרטים הקטנים (למשל, לפנות את צלחת המנה הראשונה של סועדת אחת כשהסועדת השנייה עדיין לא סיימה את שלה), ואולי בגלל התפריט המפוהק שמציע את תמהיל המנות שיש בכל כך הרבה תפריטים אחרים - גם אם כאן הן מוצעות בגרסה הכשרה.

פילה מוסר ים בבלאק סטון, צילום: אוראל כהן פילה מוסר ים בבלאק סטון | צילום: אוראל כהן פילה מוסר ים בבלאק סטון, צילום: אוראל כהן

העסקית של בלאק סטון כוללת שני מסלולי מחיר, 139 שקל ו־89 שקל, ובשניהם מוגשות מנה ראשונה ומנה עיקרית בליווי לחם ומטבלים. חלק מהמנות מחייבות תוספת של 10–30 שקל, מה שמציב את העסקית בדרגת המחיר של המסעדות היקרות בארץ.

קרפצ'ו לוקוס עם שמן זית, צ'ילי וליים, שנפרס לפרוסות דקיקות כנייר, היה טרי וטוב. אמנם התיבול לא היה מקורי במיוחד -פרוסות של צנונית, עלי מיקרו ומעט טפנד זיתים, אך בסך הכל המנה עשויה כהלכה. חבל שאי אפשר לומר אותו דבר על סלט אייסברג וארטישוק צלוי, שכלל עלי אייסברג, כמה עלי אנדיב, ארטישוק צלוי אחד והמון פקאנים מסוכרים, חומר גלם שזמנו עבר.

גם העיקריות לא הרשימו. טריפל מיני המבורגר עם צ'יפס בריטי (89 שקל), שם מרשים לשלושה המבורגרים שנראו כמו מנה מתפריט ילדים ברשת המבורגריות. הקציצות עצמן היו דחוסות מאוד וקפיציות, והצ'יפס - פלחי תפוחי אדמה בציפוי פריך - היה נחמד. תמחור מנה הופך אותה, כפי הנראה, לאחד ההמבורגרים היקרים בארץ, והאיכות בהחלט לא הצדיקה זאת.

פילה מוסר ים בקראסט לא מספיק פריך של פיסטוק הוגש על גפרורוני גזר, קישוא ושומר (139 שקל). המלצרית הניחה פנכה עם רוטב ירוק וחמצמץ, וכשניסינו לברר מה יש בו, כי בתפריט הוזכרה המילה שמפניה, היא גמגמה: "לימון, זה רוטב חמוץ, אם אתם לא אוהבים תגידו". המנה היתה קלה, חביבה ועשויה לא רע (מידת העשייה של הדג, תיבול עדין של הירקות), אבל לא הצליחה להמריא מעבר לבנאליה. המלצרית הציעה קינוחים, אך לנוכח הארוחה עד כה החלטנו לוותר.

אינדיגו היא מסעדה יפה, שמספקת מראית עין של יוקרה ועדכניות. אבל אם מגרדים את הציפוי העליון מגלים תפריט שחוק, שירות בינוני, אוכל סביר ותו לא. היא תתאים למי שצריך מסעדה כשרה באזור הבורסה ומוכן לשלם עבור הארוחה מחיר מופקע.

בלאק סטון

ז'אנר: מסעדה כשרה במלון בוטיק

מיקום: אהוליאב 5 רמת גן (מלון אינדיגו), 03-9300033

מחיר: 139/89 שקל

שעות: ראשון־חמישי, 12:00–16:00

התחככות: יהלומנים ותיירים

שירות: משתדל, אבל לא מצליח

כשרות: כשר בשרי

חניה: בתשלום בחניוני האזור

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: האוכל לא יותר מסביר, אך המקום מרשים

תגיות