אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טיב טעם חיכתה שבועיים ותוכל לרכוש את החברה הסקוטית ב־30 מיליון שקל פחות צילום: צביקה טישלר

טיב טעם חיכתה שבועיים ותוכל לרכוש את החברה הסקוטית ב־30 מיליון שקל פחות

הרשת של חגי שלום ניהלה מו"מ לרכישת החברה הסקוטית, אך הפסיקה אותו לפני שבועיים וחצי. לאחר שהחברה עברה לכינוס נכסים, הגישה טיב טעם בקשה מחודשת לרכישתה. כעת תוכל הרשת לקבל חברה נקייה מחובות ולשלם תמורתה הרבה פחות

28.10.2013, 08:56 | נורית קדוש וזוהר שחר לוי

שלושה ימים אחרי שיבואנית האלכוהול החברה הסקוטית נקלעה לכינוס נכסים, העביר מנכ"ל טיב טעם עדי כהן בקשה לרכישתה לכונסי הנכסים של החברה, רו"ח עליזה שרון ועו"ד ישראל שפלר. זאת אף שרק שבועיים קודם לכן הפסיקה הרשת מו"מ ממושך לרכישת החברה מבעליה דן ליאור.

קראו עוד בכלכליסט

במכתב שהעביר כהן לכונסים הוא ציין כי "בהמשך להחלטת בית המשפט על מינוי כונס נכסים לחברה הסקוטית, אנו רואים את עצמנו כמשקיע פוטנציאלי לרכישתה והפעלתה כעסק חי".

על פי גורמים בענף, רכישתה של החברה הסקוטית מכינוס נכסים תחסוך לטיב טעם הרבה כסף. על פי הערכות דרש ליאור במקור עבור החברה הסקוטית כ־40 מיליון שקל, שאותם סירבה טיב טעם לשלם. "כעת תוכל טיב טעם לקנות את הסקוטית מכינוס תמורת 12–9 מיליון שקל בלבד", העריך בכיר בענף, "הם יקבלו חברה נקייה מחובות שקודם לכן היו נדרשים להתמודד עמם".

כהן. "אם התנאים שהצבנו ישתנו, נשקול את המשך צעדינו", צילום: צביקה טישלר כהן. "אם התנאים שהצבנו ישתנו, נשקול את המשך צעדינו" | צילום: צביקה טישלר כהן. "אם התנאים שהצבנו ישתנו, נשקול את המשך צעדינו", צילום: צביקה טישלר

במסגרת פנייה שהעבירה הכונסת רו"ח שרון לבית המשפט היא ציינה כי "הכונסים סבורים שהמו"מ שמתנהל עם טיב טעם עשוי להביא לרכישת פעילות החברה כעסק חי בסכומים משמעותיים, שקרוב לוודאי יכסו את חובות הנושים המובטחים והחובות בדין קדימה".

כפי שנחשף ב"כלכליסט" חייבת הסקוטית לנושים המובטחים, בנק דיסקונט, בנק לאומי ובנק הפועלים, 13 מיליון שקל. לנושים בדין קדימה, העובדים, חייבת החברה 2–1 מיליון שקל. עם זאת, בידי החברה מלאי בשווי 5.5 מיליון שקל ולקוחותיה חייבים לה 8 מיליון שקל, נתונים שיש בהם לצמצם את הסכום שתשלם טיב טעם.

כהן מתנה את רכישת החברה בכך שיקבי דלתון, המהווים את הנכס המרכזי שבידי הסקוטית, לא יבטלו את ההסכם שנחתם להפצת מוצריה ב־1998. אלא שיקבי דלתון, בבעלות משפחת הרוני, הודיעו לחברה עוד בספטמבר על ביטול ההסכם.

עדי כהן, מנכ"ל טיב טעם, מסר בתגובה: "הקבוצה הציבה כבר בשלבים הראשונים של המשא ומתן תנאים מקדימים המהווים בסיס להמשך בחינת העסקה. נכון לעכשיו, תנאים אלו לא התקיימו והנושא עבר לפתחה של כונסת הנכסים. אם הדברים ישתנו, החברה תשקול את המשך צעדיה".

תגיות