אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יעלון: האוצר רוצה להפחית את השכר של אנשי הקבע ולפגוע בפנסיה של גמלאי צה"ל צילום: עמית שעל

יעלון: האוצר רוצה להפחית את השכר של אנשי הקבע ולפגוע בפנסיה של גמלאי צה"ל

שר הביטחון אמר את הדברים בוועדת העבודה, בדיון בנושא העלאת השכר של אנשי הקבע. ראש אגף כ"א בצה"ל: "אם תשחקו את ערך השירות הטובים ביותר לא ישארו בצבא"

28.10.2013, 13:14 | שאול אמסטרדמסקי

"משרד האוצר מציע במהלך דיוני התקציב להפחית את השכר של אנשי הקבע ולפגוע בפנסיה של גמלאי צה"ל", כך גילה היום שר הביטחון משה (בוגי) יעלון בדיון מיוחד בוועדת העבודה של הכנסת. יו"ר הוועדה, חיים כץ, כינס את הדיון - בהשתתפות יעלון, קצינים בכירים בצבא ונציגים בכירים מאגף התקציבים באוצר - על מנת לדון בשאלה מדוע משרד האוצר לא משלם לאנשי הקבע תוספות שכר שמגיעות להם בהתאם להסכם שנחתם לפני שלוש שנים בין משרד הביטחון למשרד האוצר. באותו הסכם נקבע כי בתמורה להעלאת גיל הפרישה בצה"ל (בהדרגה, לאורך עשור, עד גיל 50 לקצינים בתפקידים תומכי לחימה), משרד האוצר יציע תוספות שכר לאנשי הקבע.

קראו עוד בכלכליסט

"כשר בממשלה אני בוש ונכלם שבמערכת הממשלתית יש אי עמידה בהסכמים. חבל ששר האוצר לא נמצא כאן. משום שלצערי זה הפך לשיטה ואני חושב שזה עניין שחייב להיות מלובן בממשלה. אנחנו מדברים על הסכם מלפני שלוש שנים. לנסות לחבר אותו לדיון על התקציב הנוכחי הוא ניסיון נואל. שלוש שנים התקיים הדיון על התקציב הנוכחי? זו פשוט הפרה בוטה של הסכם חתום.

משה בוגי יעלון, צילום: עמית שעל משה בוגי יעלון | צילום: עמית שעל משה בוגי יעלון, צילום: עמית שעל

"אני והרמטכ"ל אחראים לכוח האדם בצה"ל. אנחנו מדברים על דיון בנושא גיל פרישה, פנסיה, גמלאות, שלא מתחיל היום. בדרך כל מכל הדיונים והמשאים ומתנים האוצר את חלקו לא מילא. וכשזה הגיע להסכם הקבע של 2010, החלק של האוצר אינו ממולא. צה"ל ומשרד הביטחון עמדו בכל ההתחייבויות שלהם. למה עושים את זה? כי אפשר. כי אין זכות שביתה למשרתים ואפשר.

"כל פעם שעולה עניין התקציב רואים כתבות בעיתונות שמכפישות את אנשי הקבע כאילו הם זוללים את הקופה הציבורית. רבע מאוכלוסיית הקבע מקבלת השלמת הכנסה. והשאר מקבלים שכר שיש קושי להתחרות איתו בשוק האזרחי"

סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר מאיר בינג אמר בדיון, לפני דבריו של יעלון, כי "בימים אלה מתקיים דיון על תקציב הביטחון. הממשלה החליטה לקצץ את התקציב. מערכת הביטחון דורשת תוספות תקציב של מיליארדים בשביל לקיים את הביטחון ואומרים שהם לא יכולים לעמוד בקיצוץ. הדיון מתנהל בימים אלה ממש ואני מעריך שההחלטה לתתקבל בתקופה הקרובה. במסגרת הדיונים בממשלה, הממשלה תצטרף לקבל החלטות בתעדוף של מה היא עושה עם תקציב הביטחון ומה היא לא עושה לאור זה שלא הכל מתכנס והאם מכניסים את הסכמי השכר האלה לתוקף".

ראש אגף כוח אדם בצה"ל, אלוף אורנה ברביבאי: "הסוגייה היא לא סוגייה תקציבית בכלל. היא סוגייה שנוגעת ללגיטימיות שהאוצר לוקח לעצמו לשחוק את ערך השירות. אנחנו מדברים כאן על מודל הקבע, אבל גם בהקשרים אחרים. זה היה נכון גם כשחתמנו על הסכם הגמלאים, ויש עכשיו יוזמה של האוצר לדחות את היישום של הסכם הגמלאים בפריסה לעשר שנים. ויש יוזמה של האוצר להפר הנחיה של שר הביטחון להצמיד את שכר חיילי החובה למדד.

"יש יוזמה מפורשת לפגיעה בשכר של אנשי הקבע, שימוש ציני במשרתי הקבע רק בגלל שאין לנו ועד עובדים. והשיח שלי עם משרד האוצר נעשה רק פה. כשאומרים שמתקיים דיון הוא פשוט לא נכון, זו הצגה.

"היום להיות חייל בצבא זה במדרג הכי נמוך. אני מוכנה לעמוד מול כל אחד ולהראות איך אנשי הקבע מקבלים פחות מכל אחד אחר. משרתים באים ואומרים לנו, מצד אחד אנחנו רואים את האמון של הציבור בצבא שהוא הגבוה ביותר, ומצד שני יש פגיעה ותחושה שלובש מדים לגיטמיות הפגיעה בו הפכה להיות בראש חוצות.

"הרמטכ"ל יזם תהליך פיטורים והקטנת הצבא מתוך תהליך התייעלות ועוד שורה של יוזמות. יש לנו תוכנית סדורה. היא לא קשורה לאוצר. היא קשורה לאופן שבו הרמטכ"ל תופס את האחריות שלו. תנו לשר הביטחון ולרמטכ"ל להוביל את הצבא ולפקד. אם תשחקו את ערך השירות הטובים ביותר לא ישארו בצבא. אנחנו חייבים למשוך באטרקטיביות את הטובים ביותר לצבא".

תגיות

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

36.
המדובר הוא על קיצוצים עקב עושק. אין סיבה לפנסיות של עשרות אלפי שח לחודש !!
כנ"ל חברת חשמל, כנ"ל בנק ישראל, וכנ"ל כל עובדי המדינה. חצי מדינה עושקת את החצי השני. אין סיבה שחצי מדינה תממן את החצי האחר מגיל 45 עד לפרישה ו עוד 100% (ספיציפית נכון לצה"ל) אחרי הפרישה. פשוט לא ייעבוד. תהיה כאן קריסת מערכות. בנוסף, החצי שכן צריך לממן את הפנסיות של עובדי צ"הל לשעבר, משרד הבטחון וכדומה, מורכב גם הוא מאנשים שלחמו במלחמות ישראל והקריבו לא מעט כידוע לכולנו. לא מדובר פה על מצב שרק הפנסיונרים של צה"ל הם הלוחמים. ממש לא. במלחמות ישראל ידעו טוב מאוד לקרוא ולגייס את כל העם. ולכן, אין שום פריבילגיה ואין צורך לממן חצי מדינה עם פנסיות עושק שפוגעות באנשים שבאמת מחזיקים את המדינה וכלכלתה על הכתפיים - קרי: עובדי ההי טק, היצואנים, עובדי התעשייה, סוחרים ואנשי מקצוע, וכלל עם ישראל שמנסה להתפרנס בכבוד.
מוישה  |  05.11.13
35.
שכר גבוה???!!?
כל אלה שחושבים שהצבא חממה ואנשי קבע חולבים שיבואו לשרת ביחידות שדה וכל השבוע להיות מחוץ לבית בואו כולכם מוזמנים נראה כמה גיבורים ממכם יחזיקו מעמד!!! לפני אנשי קבע תסתכלו על נערי האוצר המושחתים שמקבלים משכורות עתק ומה לגבי חברת חשמל והנמלים משהו מכם יכול להכנס לשם נראה אותכם משכורות שלהם גבוהות ומה עם כל הנבלות שיושבות בכנסת עם שכר שלא מבייש איש הייטק בכיר ואחרי קדנציה אחת יוצאים לפנסיה על זה המדינה=אנשים המטומטמים פה לא מסתכלים הכי קל לתקוף את החלשים תתביישו לכם אנשים נהורים......
רוני , מרכז  |  01.11.13
34.
העיוות של השיטה - גם משלמים יותר וגם הטובים עוזבים, למה?
שיטת התגמולים בצבא היא מעוותת מאוד, מביא למצב בו מצד אחד המדינה משלמת מצד אחד המון כסף ומצד שני האנשים הטובים עוזבים לאזרחות. למה? אני אתן לדוגמא מקרה של מהנדס עתודאי ביחידת מודיעין . אחרי שש שנים בצבא, בגיל 28, למהנדס הזה יש שתי ברירות - או להשאר במערכת הצבאית, או לצאת החוצה לאזרחות. הפרשי השכר הם כ-10,000 ש"ח בחודש (אנשים שאני מכיר אישית וראיתי תלושים שלהם לפני ואחרי - כ-20,000 ברוטו בצבא, כ-30,000 בחוץ). וזה כמובן בלי להזכיר לרגע את הבונוסים, משכורת 13,14 בשנים מסויימות וכו'. בלי שום קשר לשיקולים של טווח ארוך, בעד ונגד, רוב האנשים פשוט קמים ועוזבים. הרי לא צריך לספר פה לאף אחד שאפילו עם משכורת כזו לא קל לקנות דירה במדינה שלנו. ברגע שזה המצב בשוק ברור שהרוב רוצים לעזור והצבא נשאר עם מי שמוכן להשאר. אז מה הבעיה, לכאורה משלים פחות, לא? אז זהו שלא, כי בגיל 45 הפלא ופלא, המהנדס שנשאר בצבא פתאום פורש ומפסיק לתת תפוקה. האם הוא מפסיק לקבל תשלום? ממש לא, הוא מקבל פנסיה בערך של 2% לשנה, כלומר, 2*(45-22)=46%. כלומר, חצי מהמשכורת האחרונה - הכי גבוהה. לא רוצה לדבר על כמה זה יוצא בדיוק, כי אני לא מכיר אישית, אבל אתם מבינים את המצב. המצב האבסורדי שנוצר הוא שאדם עובד 23 שנה ומקבל משכורת על 22 נוספות(45-67)!!! מה שאנחנו מקבלים, זה שגם הצבא לא מצליח לבחור את האנשים הטובים ביותר וגם בסופו של דבר הוא משלם המון המון כסף לכוח האדם שלו. במקום לבטל את הפרישה המוקדמת כדאי להנהיג העברה לתפקידי מטה בגיל מסויים ולהתנהל כמו גוף אזרחי. הרי מה ההבדל? בשאר שירותי הביטחון זה עובד יופי, אז למה פה להיתקע עם מודל אנכרוניסטי שלא מתאים לאף אחד?
עתודאי , מרכז  |  28.10.13
33.
כל התוקפים את אנשי הקבע פועלים כבובות בשירות נערי האוצר
אותם נערי אוצר הפורשים מהאוצר למשרות מדושנות בשירות טייקונים ובהנהלות הבנקים והמוסדות הפיננסים כל המשתלחים בשכר אנשי הקבע הם מריונטות של פקידי האוצר הבוחנים את העולם דרך גליון האקסל ללא יכולת מזערית להתבונן מעבר לצג המחשב אנו חיים במדינה דמוקרטית וכמו שזכותו של כל אחד להביע את דעתו כן זכותו לבחור את מקום עבודתו אם אדם בוחר מטעמי נוחות לא לשרת בקבע , אל לו להלין על תנאי השירות של המשרתים השירות בצבא פתוח לכולם ללא הבדל גזע ודת שלא כמו עבודה בנמל, ברכבת ,בחברת חשמל וכדומה שזה תלוי בקירבה משפחתית
ישראל , מרכז  |  28.10.13
32.
מה שלא רואים מכאן רואים משם
זה כבר הפך לגועל נפש כל אותם אלו שחושבים שהם יודעים הכל. כישראלים אנחנו יודעים יופי להסתכל על הדשא של השכן ולהחוות דעה כאילו אנחנו מינימום הסגן של אלוהים ומי כמונו יודעים הכל. אני רוצה לחדש לכול מי שחושב שהוא יודע הכל אבל בעצם לא יודע כלום. מזל שיש עדיין כאלו שמוכנים לתרום למדינה ולעשות שרות צבאי ולשמור על גבולותינו, בזמן שרבים משתמטים ומתנערים מכך. לכולם נעים לשבת בבית בזמן מבצע צבאי ולראות איך הצבא שלנו עושה את העבודה או לשמוע שמטוסינו הפציצו וחזרו הביתה בשלום. תתחילו לפרגן ובייחוד להעריך את מי ששומר על ביתכם. בזכות קיומו של משרד הבטחון והכסף שהולך לאנשי הקבע ולצבא כולו יש לכולנו זמן לשבת ולקשקש בפורום. ומי שלא מסכים לכך שיבקש לחתום קבע ויוכל להנאות מההטבות גם כן.
ברק יוסי , קרית טבעון  |  28.10.13
לכל התגובות