אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הנגידה קרנית פלוג בנאום ראשון: "המשק הישראלי נמצא במצב טוב"

"ללא השתלבות של נשים ערביות וגברים חרדים בשוק העבודה ולאור הזדקנות האוכלוסיה המשק הישראלי יאבד כל שנה 1.3% מהתוצר שלו", אמרה פלוג בוועידת ראש הממשלה לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים. צפו בשידור חי

29.10.2013, 09:47 | מיקי פלד

נגידת בנק ישראל החדשה ד"ר קרנית פלוג אומרת בנאום ראשון כי "מנקודת המבט המקרו כלכלית של שיעורי הצמיחה, המשק הישראלי נמצא במצב טוב, בפרט בהשוואה למדינות המפותחות האחרות". בפתיחת ועידת ראש הממשלה לפיתוח כלכלי אמרה פלוג כי "ללא השתלבות של נשים ערביות וגברים חרדים בשוק העבודה ולאור הזדקנות האוכלוסיה המשק הישראלי יאבד כל שנה 1.3% מהתוצר שלו".

שמה של ועידת ראש הממשלה לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים שמתקיימת הבוקר באוניברסיטת תל אביב הוא "שותפות וצמיחה". עוד ישאו דברים בוועידה ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר יאיר לפיד, שר הכלכלה נפתלי בנט, שר השיכון אורי אריאל ושר החינוך שי פירון.

לגבי מצב המשך הוסיפה פלוג כי בטווח הארוך המגמה היא חיובית פחות: "בעשור האחרון צמחנו מהר יותר מהמדינות האחרות ובמשבר הכלכלי נפגענו מעט יחסית. הדבר משתקף גם בכך ששוק העבודה המצב יחסית טוב. שיער האבטלה ירד יחד עם עלייה בשיעור ההשתתפות בכח העבודה והדבר הזה מבטא בין היתר את ההשתתפות של מגזרים שונים כמו אוכלוסיה חרדית וערבית. אולם בטווח הארוך כאשר רואים מה קורה לצמיחה לאורך זמן התמונה מורכבת יותר, במיוחד בכל הקשור לפריון העובד הישראלי וההשתתפות בעבודה לאור הזדקנות האוכלוסייה".

"אנחנו רואים שקצב העלייה של הפריון אצלנו, כלומר כמה עובד מייצר לשעה, הוא מתון יחסית למדינות המפותחות והפער בפריון בינינו לבינם רק הולך וגדל. לפער הזה בפריון יש סיבות שונות ובין היתר בעובדה שההשקעה לעובד נמוכה יחסית, כמו לדוגמה השקעה בטכנולוגיות חדשות, ובנוסף העובדה שאנשים שכן עובדים אצלינו עובדים מעט שעות, גם הסביבה העסקית לא נוחה מבחינת הבירוקרטיה והיכולת לעשות עסקים. זה משתקף בכך שהפריון לא מקדם אותנו בסגירת הפערים של התוצר לנפש ביחס למדינות המפותחות".

פלוג הסבירה כי "אם מסתכלים קדימה, אז שתי האוכלוסיות ששיעור ההשתלבות שלהם בתעסוקה הוא נמוך במיוחד הם גברים חרדים ונשים ערביות. רק 29% מהנשים הערביות עובדות וההשתלבות המוגבלת הזו מעיבה על האפשרות של המשק לצמוח בקצבים גבוהים גם בעתיד. כאשר לוקחים בחשבון את השינויים הדמוגרפיים הצפויים לנושא הזה יש השלכות מרחיקות לכת על הצמיחה העתידית.

 

ד"ר קרנית פלוג היום בוועידת רה"מ, צילום: אוראל כהן ד"ר קרנית פלוג היום בוועידת רה"מ | צילום: אוראל כהן ד"ר קרנית פלוג היום בוועידת רה"מ, צילום: אוראל כהן

"המשמעות היא שחשיבות ההשתלבות שלהם היא גדולה במיוחד. אם נוסיף לכך את העובדה שהאוכלוסייה צפויה גם

להזדקן אז שתי המגמות הללו ביחד וההשלכות של זה מבחינת הצמיחה העתידית הן מרחיקות לכת. ביחד כל התופעות הללו יגרעו 1.3% משיעור הצמיחה העתידי בטווח הארוך. צריך לציין גם שהאוכלוסיות הללו מתאפיינות ברמת פריון ושכר נמוכה והמשמעותי היא שלא צריך רק להשתלב בתעסוקה אלא גם בהעלאת המיומנויות וההשלכה וכך העלאת התוצר לעובד".

פלוג הוסיפה כי "הנושאים העיקריים בהם צריך לטפל הם העלאת רמת ההשכלה והמיומנויות הרלבנטיות בגיל העובדה, שיפור הנגישות התחבורתית בין מקומתו העבודה ומקוות המגורים, מעונו יום, חסמים תרבותיים ועידוד עסקים קטנים במגזר הערבי וגם בבעיית האפליה ולשפר את היכולת של י להשתלב באותם מגזרים שסגורים בפניה".

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
המצב במשק
הפערים בחברה מתעצמים מכל הבחינות כבר היום פערים גדולים ברמת השירותים שהעם מקבל, בריאות חינוך וכו׳ ישראל צועדת אחורה. עשירים מאוד מול עניים מאוד שרובם לא יצליח וצעירים שההורים לא יכולים לעזור להם לא יוכלו להשיג דיור חלק יעזבו את הארץ חלק. יבחרו בפשע אין מספיק תעסוקה ולא מקבלים כמעט מבוגרים מעל גיל 40 ואם יעלו את גיל הפרישה.... אייך יתקיימו? הבטחת הכנסה? אין עבודות או שלא מקבלים מבוגרים. זאת המציאות. צריך להגביל את שכר הבכירים במגזר הציבורי. הטובים יברחו לחו״ל? יש פה מספיק טובים! מספיק להפחיד ״הם יברחו״ שישארו הטובים הצנועים בעלי מלונות ועסקים מעסיקים מסתננים? מי שעובד במלונאות יודע שסוגרים בחורף ומקבלים פחות ממינימום. אם ישלמו לפי החוק גם ישראלים יעבדו אצלם את המיסים יש לגבות מרווחים גדולים של חברות וממשכורות ענק ששומעים עליהם מי שמצבו הכלכלי טוב כמו הנגידה, לעולם לא יבין את האזרח הרגיל שאין לו כסף לטיפולי שיניים והעשרת חוגים לילדים. חצי מדינה חיה אחרת ומנותקת מהעם... או מהפיכה או מלחמה... יהיה שינוי בסוף. יושבים בישראל על הר געש.... ולא מהאזרח הקטן שגם ככה חנוק.
אפריים , דרום  |  18.02.14
23.
מצב המשק
איך את יכולה להגיד שמצב המשק טוב לפי איזה נתונים ? הולכת ביחד עם הממשלה המרמה את העם? אולי תביאי נתונים אמיתיים ותסבירי לעם המטומטם הזה שהאבטלה היא לפחות פי 3 יותר גבוהה ממה שהממשלה מפרסמת ואיזה כמות של מפוטרים עומדים להצטרף למשק הפורח ומלא כסף שלא מעבודה שיש לכמות גדולה של אנשים שהם קומבינטורים, מקבלי ונותני שוחד, שוק שחור מקסים הפועל במלוא העוצמה, גנבים ורמאים שיכולים לעשות כל העולה על רוחם. האנשים העובדים הם בתחתית הסולם ואת מצתתת את המנגינה השחוקה :כמה טוב. אך מה יהיה כש גל הבלוף יצוף ויכסה אותנו בחרה ,תגידי שהכל היה בסדר אך משהו התפקשש. אולי תגידי את האמת כי במלה לא רצו אותך אך מתעקשת לרקוד את הטנגו איתם? ראי הוזהרת.
כלכלן  |  31.10.13
22.
כמה שפרופ' זליכה צודק
ד"ר פלוג - את אכן אישה נכבדת ואין עוררין על המקצועיות שלך. אבל, זה לא הוגן שכחלק מהסכם שבשתיקה עם הממשלה את מסמאת את האזרחים בנתונים שהם נכונים אבל חלקיים. אני מתכוון למצב הכלכלי במשק - זה נכון שהשכר הממוצע עלה, אבל רק כי ההגדרה שלו היא שהוא הממוצע. בנתוני ביטוח לאומי שפורסמו לאחרונה השכר החציוני היה נמוך בכ-3.5 אלף שקל מהממוצע, מה גם שמדד ג'יני בישראל הוא השני בגובהו במדינות ה-OECD ונשאר סביב רמת ה-0.38. מדובר בסך הכל בעוד 2 נתונים סטאטיסיים שהוספתי ומובן לכל שבעצם מה שהשתנה זה השכר של העשירים, כלומר בהסתכלות אמיתית מדובר בכך שהעשירים נהיו עשירים יותר והאחרים נעשו עניים יותר, או במקרה הטוב המצב שלהם לא השתנה. כמו כן, הצמיחה שהממשלה מציגה (שמן הסתם מגיעה מנתונים שלכם), היא הנומינלית ולא הריאלית, היא כמובן לא מתחשבת בילודה ובאינפלציה. בחישוב שכזה, אפשר לראות שלא צמחנו בכלל, אלא ההכנסות שוב פעם עברו ממעמד הביניים והעניים למעמד העשיר. ובעניין החרדים והנשים הערביות - הם אכן חלק מהאוכלוסיה ששיעור ההשתתפות שלו נמוך מאוד, אבל השאלה החשובה היא - מה יקרה אם כולם יחליטו היום שהם רוצים לעבוד, במה בדיוק תעסיקי אותם? ונניח שכולם מצליחים ביום אחד לסיים בהצטיינות תואר במחשבים בטכניון, האם יש לך מקומות עבודה שיקלטו את כולם? ומה בנוגע לאבטלה בישראל - הצגת נתונים שהאבטלה ירדה, אבל זה כי מדובר בנתון של אבטלה לזמן קצר, בעוד המובטלים בישראל הם לרוב אלו שלא מועסקים במשך זמן רב יותר ממה שהביטוח הלאומי מאפשר, וזאת מהרבה סיבות, גם כי אין מקומות עבודה, גם כי מדובר בעבודות ברמה מאוד נמוכה שמוצעות למפוטרים עם ידע וניסיון, וגם כי מבין "המועסקים" האלו יש הרבה שעובדים במשרות חלקיות בעל כורחם. ד"ר פלוג, למה את עושה את זה? למה את זורה חול בעיני האנשים הפשוטים שלא מכירים את הנתונים האלו? זה האינטגריטי שלך, להציג את עצמך כמומחית ולספק נתונים סטטיסטיים מתוך הנחה שאף אחד לא באמת יבדוק אותם לעומק? נכנסת לתפקיד הזה מתוך עמדת כוח - האנשים שלא רצו אותך באו אליך מושפלים בכדי לבקש שתקבלי את המשרה. למה את לא מנצלת את הכוח הזה כדי להסביר את המצב האמיתי של המשק הישראלי? זה לא הוגן
לירן  |  29.10.13
לכל התגובות