אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהל הכספים של חפציבה הורשע בסיוע לגניבה, במרמה והפרת אמונים צילום: שאול גולן

מנהל הכספים של חפציבה הורשע בסיוע לגניבה, במרמה והפרת אמונים

על פי הסדר הטיעון שהוגש היום לבית המשפט, זאב טננבאום ירצה 20 חודשי מאסר בפועל וישלם קנס של 600 אלף שקל. פרקליטו: "לא הוא גרם לנפילת חפציבה, אלא בועז יונה"

29.10.2013, 16:21 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

מנהל הכספים של קבוצת חפציבה הפרטית, זאב טננבאום, הודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בשלוש עבירות של סיוע לגניבה בידי מורשה, מרמה והפרת אמונים, רישום כוזב במסמכי תאגיד, ובעשרות מקרים שבהם קיבל למעלה מ-15% ממחיר הדירה מבלי שניתנה לקונה ערבות. כך עולה מהסדר טיעון שהוגש היום לבית המשפט המחוזי בירושלים.

קראו עוד בכלכליסט

על פי ההסדר, טננבאום ירצה 20 חודשי מאסר בפועל, וישלם קנס של 600 אלף שקל לפיצוי רוכשי הדירות שנפגעו באופן הקשה ביותר מהעבירות. טננבאום הוא אחד הנאשמים הבכירים בפרשת קריסת חפציבה, והוא החמישי שחותם על הסדר טיעון.

זאב טננבאום, מנהל הכספים של החברה, צילום: שאול גולן זאב טננבאום, מנהל הכספים של החברה | צילום: שאול גולן זאב טננבאום, מנהל הכספים של החברה, צילום: שאול גולן

כתבי האישום בפרשה מתארים תוכנית שלה היו שותפים 6 בעלי תפקידים בכירים בחברה ו-2 זוטרים, לשליחת יד בכספי רוכשי הדירות, לקבלת חלק מהכספים במרמה, להפקדת כ-300 מיליון שקל בחשבונות שאינם חשבונות הלווי של הפרויקטים שבנתה חפציבה, להסתרת גניבות כספים ולהפקת דו"חות כוזבים לבנקים. העבירות שיוחסו בכתב האישום שהוגש בספטמבר 2011 לחלק מהבכירים הן חמורות: גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירות על חוק המכר.

הדמות המרכזית בפרשה, מנכ"ל קבוצת חפציבה ומבעלי השליטה בה בועז יונה, שהורשע בשורה של עבירות גניבה, מרמה בנסיבות מחמירות והפרת אמונים בתאגיד שהובילו לקריסה, השתחרר בחודש מרץ מהכלא לאחר שריצה 4.5 שנות מאסר.

בא כוחו של טננבאום, עו"ד אייל בסרגליק, מסר: "למרשי לא היה חלק ב'מעילה' לכאורה כלשהיא בחפציבה ולא הוא גרם לנפילתה, אלא בועז יונה. מרבית החשדות שהופיעו בזמנו, בכותרות ענק בעיתונות, אם לא כולן, נמחקו מכתב האישום ולא בכדי. לא הלבנת הון, ולא עשרות עבירות שיוחסו בזמנו, אשר לא היה להן כל שחר. כתב האישום המתוקן, משקף נכונה, את המצב העובדתי, כפי שהיה בזמן אמת - פעילות לא נכונה של חברה, שהחלה עוד לפני תקופת מרשי, שגדלה לאור גחמות בועז יונה, עד שלא יכלה לעמוד בתשלומיה, ולולא פעילותו של מרשי, לא הייתה שורדת. גם הפרויקטים שהחלה בהם וסיימה אותם בהצלחה, אשר עזרו למאות עולים וזוגות צעירים לא היו מצליחים להסתיים לולא פעילותו של מרשי".

את המדינה מיצג בהליך עו"ד סטיב בוארון, מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

תגיות