אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכול מודולרי: מוטורולה אימצה את קונספט המובייל שכבש את הרשת

סיכול מודולרי: מוטורולה אימצה את קונספט המובייל שכבש את הרשת

הסמארטפון שניתן להרכבה עצמית, שעל פיתוחו הכריזה השבוע החברה הבת של גוגל, מאיים להפוך את יצרניות הסלולר הגדולות ללא רלוונטיות. המכשיר יאפשר ליצרנים קטנים להציע רכיבים לקנייה, ממצלמה ועד מעבד, ולצרכנים להרכיב בעצמם את המכשיר

31.10.2013, 15:38 | עומר כביר ונמרוד צוק
האם החזון המודולרי הוא אכן העתיד של הטלפון החכם? חברת הבת של גוגל, מוטורולה מוביליטי, הכריזה על Ara - פרויקט חדש לפיתוח סמארטפון מודולרי, שיאפשר למשתמשים להחליף רכיבי חומרה בדומה לאופן שבו ניתן כיום להחליף אפליקציות או לשנות את הרינגטון במכשיר.  

קראו עוד בכלכליסט

מוטורולה כבר ידועה במובילה בתעשייה בנוגע למודולוריות והתאמה אישית של טלפונים. מכשיר הדגל האחרון שלה, מוטו X, מאפשר למשתמשים לבחור בעצמם את צבעי המכשיר, המעטפת וחריטה אישית ולקבל אותו מותאם אישית מהמפעל המקומי.

איך יראה הטלפון מודולרי של מוטורולה מוביליטי, גוגל ו-Phonebloks? איך יראה הטלפון מודולרי של מוטורולה מוביליטי, גוגל ו-Phonebloks? איך יראה הטלפון מודולרי של מוטורולה מוביליטי, גוגל ו-Phonebloks?

מטרת הפרויקט היא "לעשות לחומרה את מה שאנדרואיד עשתה לתוכנה: ליצור אקו-סיסטם חי ופעיל של מפתחי עצמאיים, עם מחסומי כניסה נמוכים. כמו כן, נרצה להגדיל את קצב החדשנות ולקצר משמעותית את זמני הפיתוח". אם ייצלח הפרויקט, יוכל המשתמש להחליף ולשדרג חלק מהרכיבים במכשיר (למשל, המעבד או המסך) תוך שימוש ברכיבים מיצרנים שונים מבלי להיות כבול לחומרת המכשיר המקורית.

בפרויקט עתידה מוטורולה מוביליטי לשתף פעולה עם הפרויקט העצמאי והקהילתי Phonebloks, שהציג לאחרונה קונספט דומה. לדבריה, בכוונתה לעבוד עם קהילת Phonbloks בהליך הפיתוח של Ara ולהיעזר ברעיונות ובמומחיות של חבריה. בראיון עם "כלכליסט", מוביל הפרויקט הקהילתי דייב האקנס אמר כי הוא כבר עובד עם יצרניות טלפונים לקידום הרעיון.

הטלפון שעתיד להתקבל בסוף הפרויקט יורכב משלדה, או endo בעגת הפרויקט (קיצור של Endoskeleton), אליה ניתן יהיה לחבר רכיבי תוכנה שונים החל מרכיבים פנימיים כמו מעבד, זיכרון או סוללה ועד חיצוניים כמו מקלדת או מסך.

שיתוף פעולה עם פונבלוקס

לדברי האקנס, העניין שיצר הפרויקט שלו הוא שהביא את מוטורולה לחשוף את המיזם עכשיו, ולא בעוד כמה שנים כפי שתכננו. "אחרי שפונבלוקס התפרסם, מוטורולה הציעו כמה אפשרויות לשיתוף פעולה, כולל הצעה לבוא לעבוד בחברה כחלק מהצוות של הפרויקט, אבל העדפתי לשמור את פונבלוקס כפרויקט עצמאי".

האקנס אמר שמטרתו היא ליצור סביב פונבלוקס קהילה של מפתחים ומתעניינים מתנדבים, שתעבוד בשיתוף עם צוותי הפיתוח של מוטורולה על פלטפורמה משותפת. "אני שמח שמוטורולה הסכימו לצורה זו של שיתוף פעולה, כי זה אומר שכל החלטה שלהם תהיה פתוחה לביקורת של הקהילה, וכך הסיכון שהם ייקחו את הפרויקט לכיוונים לא מוצלחים יהיה קטן יותר", הוסיף. הוא אומר כי קצב הפיתוח של יחידת הבסיס צפוי להיות מהיר מאוד וכי כבר במהלך החורף הנוכחי הם צפויים להתחיל לשלוח ערכות פיתוח למפתחים חברי הקהילה. עם זאת, אין לו צפי מתי המוצר יגיע לשלב הזמינות למשתמשי קצה.

רכיבים שהיום אי אפשר לדמיין

אם יצלח הפרויקט של האקנס ומוטורולה, תהיה זו לא פחות ממהפכה באופן שבו אנו צורכים חומרה ומשתמשים בה. עד היום, בוודאי בכל מה שקשור למכשירי מובייל, הוגבל המשתמש לחזון של יצרנית המכשיר: היא זו שהחליטה מה יהיו המעבד, המצלמה, איכות התצוגה ועוד.

סמארטפון מודולרי ישנה את כל זאת: כל משתמש יוכל ליצור לעצמו מכשיר המותאם לדרישותיו. למשל, מי שמאוד אוהב לשחק במכשיר יוכל לקנות בשבילו מעבד חזק עם סוללה מפלצתית, אבל לוותר על מצלמה או להסתפק באחת זולה, ומשתמש שמבלה הרבה באינסטגרם יעדיף אולי להשקיע דווקא במצלמה וחיבור לאינטרנט סלולרי בדור רביעי. בנוסף, המכשיר עצמו לעולם לא יתיישן, בעיקרון.

אבל הבשורה האמיתית תגיע מאותם מפתחי חומרה עצמאים שיזהו את כל היכולות הפוטנציאליות של חומרה חדשה וייצרו אותם בשביל הפלטפורמה החדשה. החזון של ארה יביא פרץ חדשנות לתחום החומרה, באופן שאינו אפשרי כיום — שכן לשום מפתח חומרה קטן אין היכולת והמשאבים הדרושים ליצור מכשיר שלם רק בשביל הרעיון החביב והנישתי שלו.

פרויקט ארה אמנם נמצא רק בראשית דרכו, ובמבט ראשון קשה להתייחס ברצינות לכזו שאיפה גרנדיוזית. אבל כשמאחורי הפרויקט עומדת חברה בעלת קבלות וניסיון כמו מוטורולה מוביליטי, שנמצאת בבעלות מפתחת מערכת ההפעלה הפופולרית ביותר בעולם המובייל ואחת מהחברות החשובות ביותר בעולם הטכנולוגיה בשני העשורים האחרונים, אי אפשר שלא לחשוב שהם יודעים על מה הם מדברים.

דומה למהפכת האפליקציות

אם הפרויקט אכן יגיע לשוק, הוא יחולל מהפכה לא רק כי כל אחד יוכל להרכיב מכשיר משלו בזול, אלא מאות אם לא אלפי מפתחים עצמאים יתחילו ליצור רכיבי תוכנה שכיום פשוט לא משתלם או בלתי אפשרי לייצר למכשירים קיימים — אם למשתמשי המיינסטרים ואם לקהל משתמשים נישתי — פיתוחים כמו מצלמה לראיית לילה, חיישן לזיהוי ריחות, רכיב למדידת טמפרטורה או אינספור פיתוחים אחרים ודמיוניים. כמו שהאפליקציות שינו את האופן שבו אנחנו משתמשים במכשירי מובייל, כך רכיבי חומרה אלו ישנו את האופן שבו אנו משתמשים בסמארטפונים ומתקשרים עם הסביבה. זה אולי חזון רחוק, אבל זה חזון מרגש ומסעיר, מהסוג שיכול לשנות את העולם. לפחות של משתמשי הסמארטפונים.

תגיות

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
מוטורולה יודעים מה הם עושים - אם תפזלו טיפה מזרחה תראו את התשובה
אם לא צריך טלפון מודולרי אז למה מוכרים: - כרטיסי זיכרון - תוספת עדשות למצלמות של סמארטפונים - סוללת ליתיום נטענת שמשמשת כמטען לנייד - כיסויים ומגינים שונים - רמקולים שמתחברים לנייד ויש עוד... עכשיו תחשבו על כל אלו שיהיו למעשה חלק מטלפון שתרכיבו לבד למשל: - סוללה גדולה ל-100 שעות דיבור ווידאו על חשבון מצלמה פשוטה וגודל פיזי. - מצלמה ברמה חצי מקצועית (וידאו / סטילס) ורמקולים. בקיצור - כל אחד מה שמתאים לו - זה הכיוון רק הביצוע צריך להיות טוב... נו בסדר אל תקפצו ותגידו שאם סטיב ג'ובס היה כאן הוא היה גורם לזה לעבוד.
אאא  |  04.11.13
29.
קודם נראה שיתנו להרכיב מצלמה/מסך בלבד
הייתי מצפה שלפני שזה יקרה תקום חברה ותייצר טלפון בלי מסך/מלצמה, נגיד, כך שהלקוח קונה מסך/מצלמה ומחבר בעצמו. זה יותר פשוט מלפרק את הכל, כי יש בעיה במודולריות כשיש אנטנה והפרעות חשמליות מרכיבים אחרים. כמו כן, אפשר אולי להשתמש בחריץ SD וכדומה כדי להכניס חיישנים חדשים וכו'.
03.11.13
27.
זה לא מופרך כמו שחלק מהמגיבים פה חושבים
לצד חברות שייצרו רכיבים (מעבד, מצלמה, סנסורים וכו'), יכולות לקום חברות OEM שירכיבו אותם יחד. יש הרבה שישמחו להכנס לשוק הזה אבל לא מסוגלים היום לייצר את הרכיבים בעצמם. זה גם ייצר תחרותיות ויוריד את מחירי החלקים, מה שיאפשר לחברות האלו להרכיב מכשירים בעלות נמוכה ועדיין לגזור קופון נאה
02.11.13
לכל התגובות