אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה שמים לעצורים יד על הראש? צילום: שאטרסטוק

למה שמים לעצורים יד על הראש?

למה בסרטים, כשהשוטר תופס פושע ומכניס אותו לניידת, הוא תמיד מכסה את ראשו של הפושע כדי שלא יקבל מכה משלדת הרכב? גל

31.10.2013, 08:21 | בלדד השוחי

גל היקר,

זה באמת מוזר. למה לטרוח כל כך כדי להגן על ראשו של העצור מפני מכה קטנה? הרי בדרך־כלל במהלך המרדף והמעצר, בסרטים – ולעתים קרובות מדי גם במציאות – שוטרים לא מתנהגים לעצורים שלהם בעדינות מיוחדת, אפילו אחרי שהם אזוקים וחסרי אונים. מכה קטנה מהפח של המכונית נמצאת הרבה מתחת לסף האלימות המשטרתית המקובלת.

למה לטרוח כל כך כדי להגן על ראשו של העצור מפני מכה קטנה?, צילום: שאטרסטוק למה לטרוח כל כך כדי להגן על ראשו של העצור מפני מכה קטנה? | צילום: שאטרסטוק למה לטרוח כל כך כדי להגן על ראשו של העצור מפני מכה קטנה?, צילום: שאטרסטוק

זה גם לא בטיחותי. עצור רע־מזג יכול, במינימום מאמץ, ליישר רגליים ולדפוק לשוטר את היד במכונית. חוץ מזה, אם אתה חושש שראש של מישהו יפגע במשקוף, לא הגיוני יותר להניח את היד על המשקוף עצמו? זה הרבה יותר פשוט, נוח ויעיל.

אז או שהשוטר מנסה להראות מי הבוס, או שמדובר באיזה נוהל יבשושי, סוג של כסת"ח שאמור למנוע תלונות של עצורים. בכל זאת, העציר צריך להיכנס לחלל צר למדי (יותר ממושב אחורי של מכונית רגילה) כשידיו מרותקות מאחורי גבו. אז צללתי לתוך נוהלי המעצר של שלל מחוזות, עם התמקדות מכוונת בקליפורניה, סביבתה הטבעית של הוליווד. לא תאמין לאיזה פרטים נכנסים שם: מתי מקריאים זכויות (לרוב לא בזמן המעצר), האם מקבלים שיחת טלפון (משתנה מאוד מאזור לאזור, וזו בפירוש לא זכות אוניברסלית), איך לאזוק, מתי להשתמש בחבל, לאן במכונית מותר לחבר עציר ובאיזו זווית ומה מותר ואסור לעשות באותו זמן עם האלה. אבל אף לא מילה אחת על איך נכנסים למכונית.

בלית ברירה, ותוך סיכון השפיות, נכנסתי ליוטיוב וצפיתי בכל המעצרים שהצלחתי למצוא. נחשפתי לכמויות מבחילות של אלימות, ולמסקנה אחת מרעישה ובלתי־נמנעת: שוטרים לא צופים בסרטים. או, לכל הפחות, הם לא לומדים את העבודה שלהם מסרטים. מצאתי יותר סרטונים שבהם שני שוטרים מרימים אדם ומכניסים אותו מלוא אורכו לניידת מאשר סרטונים שבהם שוטר מניח למישהו יד על הראש. כמעט בכל המקרים השוטר מוביל את העצור, פותח עבורו את הדלת, ואז – לפעמים אחרי שכנוע קל – העצור מסתובב ונכנס לניידת עם הישבן, כמו בן אדם רגיל.

למעשה, זה ממש שובר את המתח. השוטר רודף, מפיל, אוזק ומוביל לניידת, ואז פתאום הופך לג'נטלמן – או אפילו לנהג פרטי. וזו, כמובן, הסיבה האמיתית לכך ששוטרים עושים את הדבר המשונה הזה בסרטים.

זו אותה סיבה שבגללה אנשים שנורים עפים מטר אחורה, למרות שניוטון הבין כבר לפני 300 שנה שהרתע של אקדח כזה יעיף גם את היורה. אותה סיבה שבגללה בסרטים סיגריה בוערת מציתה שלולית בנזין, ולא נרטבת מהבנזין ונכבית כמו סיגריה אמיתית. כי זה פשוט מצטלם יותר טוב.

שאלות לבלדד השוחי: askbildad@calcalist.co.il

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הרתע של הכדור נועד לדרוך את הרובה עם הכדור הבא אחריו
לכן הרתע שהיורה מרגיש קטן יותר. מעבר לכך, היורה עומד בדרך כלל בצורה כזו שתאפשר לו לספוג את הרתע באופן מיטבי על מנת להמשיך להחזיק את הרובה מכוון למטרה. לגבי הנפגע אין לי מושג, מעולם לא עמדתי בצד השני, מעולם לא חטפתי כדור ואיבדתי את שיווי המשקל שלי כתוצאה מהפגיעה שלו.
אחד שלא מבין , הרצליה קיפוח  |  03.11.13
6.
מציע לחפש גם על מחשבים בסרטים,
זה מזכיר לי, חפשו בגוגל יש פוסטים מעולים על מחשבים במסך הגדול והקטן. למשל, שמתם לב שבהרבה סרטים כשכותבים מסמך גודל הפונט ענקי? שמתם לב שמחשבים ובעיקר מרכזי מיחשוב בסרטים נוטים להתפוצץ? ובדרך כלל לפני הפיצוץ יש הרבה ניצוצות. כאשר מישהו מוחק קובץ ברשת, הוא נעלם מהמסך בדיוק ברגע שהגיבור מעיין בו. או למשל, כל ילד יכול להתחבר לכל מחשב עם כל מכשיר ולהשתלט עליו, אה כן, וכל לפטופ הכי פשוט מסוגל לביצועי מיחשוב וגרפיקה של לא פחות ממחשב על. עוד דבר, בסרטים הפס רחב מאוד, העלאה או הורדה של קבצים בגודל של עשרות ג'יגה אורכת שניות בודדות. והדבקה של וירוס היא פקודה פשוטה 'upload virus'... (בסרט היום השלישי למי שזוכר) שלא לדבר על זה שבסרט מחשב ארצי מצליח להתחבר למחשב הספינה של חייזירים, זה בזמן שבמציאות מערכות הפעלה כמו מקינטוש וחלונות לא בדיוק מתקשרות, אבל עזבו את הפרטים הקטנים... חפשו בגוגל The things the movies think computers do
איתן  |  02.11.13
לכל התגובות