אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברי מליאת רשות השידור לארדן: "להדיח את מנכ"ל הרשות" צילום: דוד וינוקור

חברי מליאת רשות השידור לארדן: "להדיח את מנכ"ל הרשות"

במכתב שהעבירו שמונה חברים במליאה הם כותבים כי "אם ימשך המצב, הדבר יביא לקריסה מוחלטת של הרשות". שר התקשורת גלעד ארדן לא הביע עד היום את עמדתו ביחס לפיטורי המנכ"ל, יוני בן מנחם

31.10.2013, 12:22 | אופיר דור
הלחץ על שר התקשורת, גלעד ארדן, להדיח את מנכ"ל רשות השידור, יוני בן מנחם, מתגבר. שמונה חברי מליאת רשות השידור, ובראשם היו"ר אמיר גילת, העבירו לארדן מכתב ובו הם קוראים לו להפסיק מיידית את כהונתו של המנכ"ל הנוכחי, ולמנות במקומו מנהל מקצועי לרשות השידור.

קראו עוד בכלכליסט

חברי המליאה החתומים על המכתב הם: ג'לילה אלקרנאווי, אפרים באוך, עו"ד יוסי דרמר, דוד חיון, נורית ירדני-לוי, ד"ר נגיסט מנגשה, ד"ר אמיר גילת וד"ר אלה פרקיס.

"לאחרונה הבחנו כי הכשלים הניהוליים מעמידים בסכנת קריסה של ממש את רשות השידור, וחובתנו כחברי מליאה היא לפעול לאלתר למניעת ההתדרדרות המורגשת בכל תחומי עיסוקה של הרשות – תוכן, כספים, ניהול כח אדם, מערך גביית האגרה, תדמית רשות השידור ועוד", כותבים החברים במכתבם.

ארדן. לא הביע דעתו בנושא עד כה, צילום: טל שחר ארדן. לא הביע דעתו בנושא עד כה | צילום: טל שחר ארדן. לא הביע דעתו בנושא עד כה, צילום: טל שחר

עוד כותבים חברי המליאה כי "מנכ"ל הרשות אמור לסיים את תפקידו בספטמבר 2016. על רקע הנעשה ברשות השידור, אין לנו אלא לקבוע שמדובר בפרק זמן ארוך מאוד וכי אם ימשך המצב ולא ימונה לרשות במיידי מנהל מקצועי, הרי שהדבר יביא לקריסה מוחלטת של הרשות".

בתחילת השבוע התפטרו מתפקידם חמישה חברים ממליאת רשות השידור, לאחר שדרישתם מארדן להדיח הן את מנכ"ל הרשות והן את יו"ר הרשות, גילת, לא נענתה. התפטרות החמישה נכנסת לתוקף היום (ה'). החמישה אינם חתומים על המכתב למרות שהם תומכים בהדחת המנכ"ל, בין השאר כיוון שהם דורשים גם את הדחת היו"ר ולכן לא בטוח שהם ששים להצטרף לצעד שהוא עצמו מוביל.

לפי חוק רשות השידור ישנן שתי דרכים להדיח את מנכ"ל רשות השידור. דרך אחת היא לגייס תמיכה של 21 מתוך 32 חברי המליאה (שני שליש) בהדחה וכך לחייב את הממשלה לדון בצעד זה. הדרך השנייה היא העלאת ההדחה להצעת ממשלה על ידי שר התקשורת הממונה.

הסיכוי של היוזמה הנוכחית להשיג תמיכה של שני שליש חברי המליאה קטן, ולו משום שהמליאה מונה כרגע בסך הכל 21 חברים לאחר התפטרותם של החמישה האחרונים והתפטרות קודמת של חברים נוספים. לכן חברי המליאה מנסים להפעיל לחץ על שר התקשורת, גלעד ארדן, ולשכנע אותו ליזום את מהלך ההדחה להביא אותו לאישור הממשלה. ארדן לא הביע עד כה את עמדתו ביחס לנושא הדחת המנכ"ל והעדיף לחכות לסיום עבודתה של ועדת לנדס שאותה מינה, הבוחנת בימים אלו את נושא השידור הציבורי.

מדוברות רשות השידור נמסר כי "מנכ"ל הרשות מצר על ההתנהלות הנוכחית ומציע למנסחי המכתב לעסוק בבניית הרשות ולא בחורבנה, מנכ"ל הרשות ישמח להיעזר בשרותי כל מי שמוכן לתרום מזמנו ומרצו. המנכ"ל וצוות ההנהלה ימשיכו לעסוק בהבראתה ולא יחלקו ציונים על תפקודם הלקוי והצלחתם המקצועית בתחום עבודתם של מנסחי המכתב. המנכ"ל שב וקורא לאותם אישים להפסיק להתנהל באופן אישי אינטרסנטי וצר ולהירתם לעבודה".

 

תגיות