אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרחים מכל הכיוונים: בישראל עובדים הרבה, מייצרים מעט - ולא מרוצים צילום: shutterstock

קרחים מכל הכיוונים: בישראל עובדים הרבה, מייצרים מעט - ולא מרוצים

כיף להישאר במשרד עד 20:00? סקר חדש בדק באיזו מדינה העובדים הם הכי מאושרים - והאם יש קשר לפריון ולמספר שעות העבודה

02.11.2013, 21:13 | כלכליסט

האם אתם עובדים מאושרים? ככל הנראה לא. העובדים בישראל הם הכי פחות מאושרים מבין מדינות העולם בהן נבדק הקשר שבין שעות העבודה, הפריון בעבודה ואושרם של העובדים, לפי סקר "גאלופ" שפורסם במגזין "פורבס". האם העובדים המאושרים ביותר בעולם הם גם הפרודקטיביים ביותר? האם הם עובדים הרבה שעות?

קראו עוד בכלכליסט

לפי הסקר המדינה ה"מאושרת" ביותר היא ארה"ב, שם 30% מהעובדים מאושרים, וגם הפריון שלהם - סך התוצר (בדולרים) שמייצר עובד אחד בשעת עבודה אחת - הוא יחסית גבוה ועומד על 63. מחוץ לארה"ב שתי המדינות המאושרות ביותר, קולומביה וברזיל, בהן 26% ו-27% בהתאמה מהעובדים הם מאושרים, פריון העובדים הוא בין הנמוכים ועומד על פחות מ-20 דולר לשעה.

שיעור העובדים המאושרים בישראל הוא הנמוך מבין המדינות שנבדקו, צילום: shutterstock שיעור העובדים המאושרים בישראל הוא הנמוך מבין המדינות שנבדקו | צילום: shutterstock שיעור העובדים המאושרים בישראל הוא הנמוך מבין המדינות שנבדקו, צילום: shutterstock

רק 5% מהעובדים בישראל מאושרים, פחות מהעובדים במדינות כמו יפן (שם רק 7% מהעובדים מאושרים), צרפת והולנד (9% מהעובדים מאושרים). במדינות אלו, העובדים אמנם לא מאושרים אבל הם יותר פרודקטיביים מאשר בישראל ותורמים יותר מ-40 דולר לתמ"ג בשעת עבודה. מאפיין נוסף של העובדים בישראל הוא שהם עובדים שעות רבות ביחס למדינות אחרות בהן העובדים גם מאושרים יותר וגם יעילים יותר, כמו למשל אוסטרליה או גרמניה.

לפי דו"ח ה-OECD על שעות העבודה שפורסם בתחילת החודש, מספר שעות העבודה בישראל עלה עם השנים, בניגוד למצב במרבית המדינות החברות בארגון. ב-1990 ממוצע שעות העבודה בארץ היה יותר מ-1,800 בשנה, אך עד שנת 2012, עלה מספר שעות העבודה הממוצע לכמעט 2,000 שעות. 

המדינה בה עובדים הכי הרבה שעות היא סינגפור, בה 9% מהעובדים מאושרים. בגרמניה ימי העבודה הם קצרים, הפריון גבוה ו-15% מהעובדים מאושרים.

התרשים מתאר את הקשר בין אושר העובדים, שעות העבודה ופריון העבודה. המעגלים מייצגים מדינות כאשר ככל שהמעגל גדול יותר כך העובדים מאושרים יותר. הם ממוקמים בין שני צירים - הציר האנכי מייצג את שעות העבודה השנתיות ואילו הציר האופקי מראה פריון בעבודה:

 , איור: מגזין פורבס איור: מגזין פורבס  , איור: מגזין פורבס

תגיות

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
לא יתכן שבישראל עובדים יותר מבארה״ב. חג כל שני וחמישי סיסטה בין 2ל4 סוגרים ב6
בביקור בארץ אני בודק את לוח השנה לראות מתי הבנק יהיה פתוח, אני שם שעון מעורר כדי להספיק להגיע למשרד ממשלתי או לסתם חנות לפני הסגירה, העיריה כופה על בעלי החנויות לסגור יום נוסף בשבוע אחה״צ, בקיץ ובחגים כולם בחו״ל. לעומת זאת בארה״ב לפי חוק אסור לבנק להיות סגור יותר מיום אחד רצוף, חנויות פתוחות עד 11 בלילה, כמעט הכל פתוח בשבת, בכל השנה ישנם רק שני חגים שהחנויות סגורות בהם, אין דבר בזה לסגור באמצע היום לסיסטה. אמריקאי ממוצע יוצא לחופשה בחו״ל אולי פעם בחים. למשל אפילו בחצות הליל אני יכול ללכת לקנות כל מה שאני צריך במרחק של בלוק. אז כמה שאני אוהב את המדינה (מבקר 3 פעמים בשנה) עדיין זו מדינה של עצלנים.
רון , מיאמי  |  05.11.13
36.
המחיר של מטבע חלש
נכון שצריך לעזור ליצואנים ולמגר את האבטלה, השאלה היא באיזה מחיר. אם המדינה לא הייתה מתערבת בשער המטבע של ישראל, התפוקה בדולרים הייתה הרבה יותר גבוהה והיינו בערך ברמה של דרום אירופה. לא שהדברים האחרים שנאמרו כאן לא נכונים, אבל נראה לי שהנקודה הנ"ל התפספסה.
EGGM , פתח תקווה  |  04.11.13
לכל התגובות