אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הערכות: דראגי יוריד בקרוב את הריבית באירופה צילום: אי פי אי

אירופה במשבר

הערכות: דראגי יוריד בקרוב את הריבית באירופה

כלכלנים מעריכים כי על רקע האינפלציה הנמוכה, נגיד הבנק האירופי המרכזי יוריד את הריבית ברבע אחוז כבר השבוע ולכל המאוחר בדצמבר

02.11.2013, 14:52 | סוכנויות הידיעות

מספר הולך וגדל של כלכלנים צופים כי הבנק המרכזי של אירופה יחתוך ריביות בשבוע הבא או בדצמבר - מה ששלח את מטבע היורו ביום שישי לירידת שיא של שבועיים כנגד הדולר. על כך מדווח אתר CNBC.

קראו עוד בכלכליסט

נתוני האינפלציה הנמוכים והמפתיעים הולידו חששות שגוש היורו עומד בפני תקופה של דפלציה וחיתוך בריבית של הבנק המרכזי כאשר המועצה המנהלת תתכנס ביום חמישי הבא.

הבנקים UBS, RBS ובנק אוף אמריקה מריל לינץ' אמרו כי הם צופים מהבנק המרכזי של אירופה להודיע על הורדה של רבע הנקודה בשיעור הריבית לחובות ממוחזרים שכעת עומד על 0.5% במפגש של הבנק שייערך ב-7 בנובמבר, אך שהם לא צופים שהבנק יוריד את הריבית על פיקדונות. זאת על רקע הירידה במדד המחירים לצרכן המאוחד של הבנק המרכזי לשפל של 4 שנים של 0.7% לעומת אותה התקופה אשתקד. זוהי ירידה משיעור של 1.1% בספטמבר ונמוך משמעותית מריבית היעד של הבנק העומדת על מעט פחות מ-2%.

מחאה ברומא על רקע המשבר בגוש היורו, צילום: איי אף פי מחאה ברומא על רקע המשבר בגוש היורו | צילום: איי אף פי מחאה ברומא על רקע המשבר בגוש היורו, צילום: איי אף פי

"בעת שההתאוששות הכלכלית עדיין שברירית, שהיורו מטפס ושהאינפלציה יורדת בחדות, נשיא הבנק המרכזי מריו דראגי עשוי להפגין עמדה רכה מעט יותר במסיבת העיתונאים בנושא הריבית הבנק שתיערך ב-7 בנובמבר. אך נראה שיש סיכוי קטן יותר לצעד בוטה יותר כמו קיצוץ הריבית או פרסום תחזית עתידית מפורשת", כתב בן מיי, כלכלן לענייני אירופה בקפיטל אקונומיקה (Capital Economics).

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
שימו לב לאחת התרמיות הגדולות של השנים האחרונות ->
מבלבלים בכוונה בין מכשיר המדידה של האינפלציה לבין האינפלציה עצמה. אינפלציה זה הגידול בכמות הכסף ואחת התוצאות האפשריות היא עליית מחירים. אבל זה שהמדד (שמשתנה בהתאם לגחמות פוליטיקאים כל שני וחמישי) לא מראה עליה, לא אומר שאין אינפלציה. כשמזרימים כסף תחת המסווה של "הקלה כמותית" לעשירים בלבד, אז ברחוב עדיין לא רואים מחירי מוצרים עולים בחדות. אבל הכסף הזה הוא מס שמועבר מכלל הציבור אל העשירים ביותר, והמס הזה בא על חשבון העתיד. הוא אולי לא מתבטא מיד בעליית מדד, אבל הוא מתבטא בהרס הפנסיות שלנו והחסכונות שלנו בעתיד. פעם עניים פחדו משוק חופשית בלי תמיכה של הממשלה, היום העשירים הם הנתמכים הגדולים ביותר של הממשלות. למעשה ב5 השנים האחרונות יש מדיניות סוציאלית הפוכה - כלל הציבור מממן את העשירים. לוקחים מהעניים ונותנים לעשירים.
יעקב  |  02.11.13