אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
די להפשרה צילום: מורג ביטן

די להפשרה

משרד המשפטים מנסה למנוע מכירת אשליות בשיווק קרקע חקלאית. היזמים ממשיכים לשווק, אך בזהירות

04.11.2013, 08:45 | דותן לוי
משרד המשפטים הודיע לאחרונה כי הוא דורש הערכות שמאיות עבור הקרקעות החקלאיות שמשווקות לציבור הרחב, אשר יכללו את הסיכויים להפשרתן, וזאת כדי למנוע מכירת "אשליות" לציבור. אלא שהתקנה החדשה לא מטרידה יותר מדי את אנשי העסקים שרכשו אותן, מכיוון שהיא מגיעה באיחור. אם בעבר חלק ממשווקי הקרקעות השתמשו בטכניקות של מכירת אשליות להפשרה עתידית של הקרקע כחלק מהליך השיווק, היום — בין היתר על רקע עצות עורכי דינם — הם כבר לא מבטיחים דבר. אמנם הפשרת הקרקע נמצאת כל הזמן ברקע וחלק מהמשווקים מתחייבים על הליכי קידום תוכניות, אך ההבטחה היא בעיקר לשים את הכסף על "קרקע בטוחה".

קראו עוד בכלכליסט

קרקע חקלאית. "זה לא מקצועי להבטיח שבסוף תהיה דירה", צילום: נמרוד גליקמן קרקע חקלאית. "זה לא מקצועי להבטיח שבסוף תהיה דירה" | צילום: נמרוד גליקמן קרקע חקלאית. "זה לא מקצועי להבטיח שבסוף תהיה דירה", צילום: נמרוד גליקמן

כך, היזם ואיש העסקים אורן קובי מבעלי חברת אדמה רכש בשבוע האחרון 75 דונם של קרקעות חקלאיות פרטיות בכרכור במתחם הצמוד לשכונה "אחוזה הירוקה" תמורת 15 מיליון שקל, והשלים בעלות על 120 דונם אדמות חקלאיות במתחם "שדות בכרכור" בשווי כולל של 24 מיליון שקל.

קובי מוכר קרקעות בשטח של 420 מ"ר במחיר של כ־139 אלף שקל לחלקה, ועד כה גרף לכיסו מיליוני שקלים. לדבריו, אמנם לפני שרכש את הקרקע בדק שאין מניעת הפשרה מבחינת קווי גז ומים, אך הוסיף כי אין הבטחה לדבר. "זה לא מקצועי להבטיח שבסוף תהיה דירה. אנשים שנתקעו והפסידו במניות מעדיפים לשים את הכסף על קרקע. למי שיש 100–200 אלף שקל עדיף להתחיל בקרקע שיוכל למכור. היו לקוחות שרכשו ועשו סיבוב קטן, זה מוצר השקעתי בטוח ממניות", הוא אומר.

תגיות