אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חואווי Y300: דרקון קטן בפחות מאלף שקל

חואווי Y300: דרקון קטן בפחות מאלף שקל

המכשיר הבסיסי ביותר של היצרנית הסינית מראה שניתן לספק חוויית סמארטפון נעימה גם בלי להוציא אלפי שקלים. למרות שהוא לא מבריק בשום תחום, הוא מציג ביצועים שדומים לשל מכשירים יקרים בהרבה

09.11.2013, 08:55 | רפאל קאהאן

חואווי ו-ZTE הן שתיים מיצרניות הטלפונים הגדולות בעולם. לאחר שסקרנו כאן את הסמארטפון הראשון של ZTE, הגיע לידינו גם ה-Y300, דגם מוזל של חואווי שהגיע לארץ לאחרונה דרך היבואן הרשמי אלפא טלקום. כמו המכשירים של ZTE גם אלה של חואווי כבר מזמן לא דומים למכשירי הטלפון הפשוטים של היצרניות הסיניות, אותם ניתן למצוא בשלל אתרי האלקטרוניקה במזרח אסיה.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר במכשירים שמתחרים בקלות במיטב התוצרת של סמסונג, LG ויתר החברות הגדולות. אמנם לא תמצאו אצלם עיצוב מוצר מושקע או גימיקים טכנולוגיים, אך הם מבצעים את העבודה על הצד הטוב ביותר ובמחיר נמוך במאות שקלים ממקביליהם הקוריאנים או האמריקאיים. אז איך מתנהג סמארטפון שעולה פחות מאלף שקל?

חואווי Y300, צילום: רפאל קאהאן חואווי Y300 | צילום: רפאל קאהאן חואווי Y300, צילום: רפאל קאהאן

עיצוב ומבנה: מרובע ללא נוכחות

עם לוק תמים שמזכיר מכשירים מלפני שנתיים החואווי הקטן אינו מרשם. הוא בנוי מפלסטיק שאמנם לא נראה איכותי במיוחד, אך למרות זאת אי אפשר לומר שהגימור שלו זול ואיכות הבנייה טובה מהממוצע. אני מוכרח להודות שציפיתי לפחות; הוא נוח מאוד לאחיזה בזכות הפלסטיק בחיפוי האחורי שמחוספס מעט למגע ומרגיש כמו גומי, כך שאין סכנה שהמכשיר יחליק לכם מהיד בקלות.

גב המכשיר. הרמקול צמוד למצלמה, צילום: רפאל קאהאן גב המכשיר. הרמקול צמוד למצלמה | צילום: רפאל קאהאן גב המכשיר. הרמקול צמוד למצלמה, צילום: רפאל קאהאן

ה-Y300 שוקל כ-130 גרם, בדיוק כמו הסמסונג גלקסי S4. אך צריך לזכור שמדובר במכשיר הרבה יותר קטן, כך שאי אפשר לומר שמדובר במכשיר קל. גודלו דומה לשל האייפון 5. מיקום הכפתורים של עוצמת הקול וההדלקה מועתקים מהאייפון, כך שהם בעיקר מותאמים לימנים. הכפתורים נוחים לתפעול ולא נראה שהם יתפרקו בקלות. שקע ה-USB נמצא בצידו השמאלי העליון של המכשיר ושקע האוזניות ממוקם בחלקו העליון באמצע. לסיכום, העיצוב אפור וסתמי, אך יעיל.

עיצוב פשטני, אך נוח, צילום: רפאל קאהאן עיצוב פשטני, אך נוח | צילום: רפאל קאהאן עיצוב פשטני, אך נוח, צילום: רפאל קאהאן

ממשק ומערכת הפעלה: אנדרואיד סיני

מסך ה-LCD של החואווי מבוסס על פאנל IPS ומציג רזולוציה בסיסית של 800 על 480 פיקסל. בעולם שבו אפילו למכשירים זולים יש מסכי 1,280 על 720, זה נראה קצת כמו פספוס. למרות זאת מדובר במסך נעים לשימוש, עם נטייה לכחול, הבעיה העיקרית שלו היא כמובן השמש הישראלית שממש משתקפת ביעילות. בכלל, חיפוי הזכוכית של המסך משקף כל דבר שתניחו מולו, וניתן בקלות להשתמש בו כמראה. הוא מצוייד בזכוכית בסגנון גורילה גלאס שעמידה בשריטות ומכות.

ה-Y300 מצוייד בגרסה 4.1 של אנדרואיד שהותאמה למכשיר על ידי חואווי עם ממשק בשם מפוצץ: Emotion User Interface 1.0. מדובר בגרסת אנדרואיד מוזרה שכוללת מספר שינויים ביחס לגרסאות של המתחרות.

וילון ההתראות של אנדרואיד, בגרסת חואווי, צילום: רפאל קאהאן וילון ההתראות של אנדרואיד, בגרסת חואווי | צילום: רפאל קאהאן וילון ההתראות של אנדרואיד, בגרסת חואווי, צילום: רפאל קאהאן

למשל, האפליקציות מופיעות ישר על אחד ממסכי הבית כמו באייפון ולא במגירת אפליקציות כמו שיש ברוב המכשירים. כברירת מחדל המכשיר מגיע עם חמישה מסכי בית, אך ניתן להוסיף עד תשעה מהם. מה שאומר שהיצרנית לא מייעדת את המכשיר לאלו מכם שנוהגים להוריד כל אפליקציה שניתן. מעבר לכך אין לממשק שום ייחוד, הוא אמנם עובד באופן חלק יחסית, אך אם אתם מחפשים גימיקים או מיני ווידג'טים, כאן זה לא המקום.

מסך הנעילה של המכשיר, עליו קיצורי דרך, כמקובל בקטגוריה, צילום: רפאל קאהאן מסך הנעילה של המכשיר, עליו קיצורי דרך, כמקובל בקטגוריה | צילום: רפאל קאהאן מסך הנעילה של המכשיר, עליו קיצורי דרך, כמקובל בקטגוריה, צילום: רפאל קאהאן

הממשק עצמו מספק גישה ישירה לכל האפליקציות השימושיות, אולם אם אתם חובבי מדיה חברתית, לא תמצאו כאן גישה ישירה לפייסבוק או טוויטר למשל. למעט אפליקציות הבית של גוגל לא תקבלו כאן כלום. סרגל הגישה המהירה מופיע כרגיל בווילון ההתראות ומזכיר את הסרגל של LG וסמסונג. אולם במקום לאפשר להוסיף כפתורים על פי הצורך, חואווי בחרה להוסיף כפתור "עוד" אשר מעלה את מסך בו מרוכזים כל הכפתורים. אני לא יודע מה איתכם, אבל להוסיף מניפולציה לסרגל שאמור לזרז את התפעול נראה לי כמו טעות הנדסית בסיסית.

האפליקציות והווידג האפליקציות והווידג'טים נחים על מסכי הבית עצמם | צילום: רפאל קאהאן האפליקציות והווידג

מולטימדיה ואפליקציות: לכו מכאן, אין מה לראות

נקודת התורפה העיקרית של החואווי היא בתחום המולטימדיה והבידור. אמנם הרמקול מספק איכות ועוצמה סבירה עבור צלצולים והתראות, אך לא מדובר במערכת סטריאו. גם המיקום שלו בגב המכשיר בצמוד לעדשת המצלמה אינו נוח במצבים כמו נסיעה ברכב בו לרוב המכשיר מונח בתושבת. במקרים כאלה, הסאונד שלו חנוק.

עושים עליה חואווי הסינית פתחה נציגות רשמית בישראל את מוצרי החברה, ביניהם סמארטפון ה-Ascend P6 המתקדם, פאבלט חדש ומספר טאבלטים, תשווק אלפא טלקום הישראלית. המוצרים ישווקו דרך ספקיות הסלולר ובחנויות מתמחות במחיר תחרותי במיוחד הראל עילם, 3 תגובותלכתבה המלאה

לגבי איכות שמע באוזניות, אין על מה להתלונן, אם אתם שומעים רדיו או מוזיקה, העוצמה והאיכות מספקים, אך אל תצפו לשמוע יצירות קלאסיות כאילו שאתם נמצאים ברויאל אלברט הול בלונדון, מקסימום ביונסה ביוטיוב. אגב המכשיר מגיע עם אפליקציית רדיו אנלוגית חביבה ביותר שמזכירה לי את הטרנזיסטורים של פעם.

ביצועים וקישוריות: קודקוד, קודקוד, האם שומע?

המכשיר מבוסס על מעבד כפול ליבה סנאפדרגון במהירות גיגה-הרץ עם שבב גרפי אדרנו 230. יש לו 512 מגה-בייט זיכרון פעולה וארבעה גיגה-בייט זיכרון אחסון, כאשר רק 2.2 גיגה-בייט זמינים למשתמש להתקנת אפליקציות, מוזיקה, תמונות וסרטים.

בנוסף החואווי מצוייד בחריץ הרחבה שיקבל בשמחה כרטיסי SD בנפח של עד 32 גיגה-בייט, כאמור תוספת מבורכת לשטח האחסון המוגבל. החומרה הבסיסית אינה עושה חסד עם חוויית שימוש שכוללת משהו מעבר לשליחת מיילים ו-SMS, העלאת סטטוסים לפייסבוק או גלישה בסיסית.

מסתדר עם יישומים בסיסיים בלבד. Y300, צילום: רפאל קאהאן מסתדר עם יישומים בסיסיים בלבד. Y300 | צילום: רפאל קאהאן מסתדר עם יישומים בסיסיים בלבד. Y300, צילום: רפאל קאהאן

למעשה, מהרגע שמבקשים ממנו מעט יותר, הוא כבר מתחיל להראות סימנים של חולשה. אם לדאבונכם אתם זקוקים לגלוש לאתר עם אנימציות או יישומונים, התכוננו להמתנה ארוכה בסגנון מוקד שירות של חברות התקשורת. אמנם בהחלט ניתן לשחק אנגרי בירדס או קנדי קראש, אך זמני הטעינה יהיו קצת יותר ארוכים, האנימציה לא תהיה חלקה ויש מצב שהציפור לא תנחת כל כך מהר.

למעשה אם תנסו משחק עם אנימציה קצת יותר מורכבת מ-Fruit Ninja למשל, רוב הסיכויים שהוא לא ייטען. מעבר לכך, כטלפון הוא מבצע את תפקידו על הצד הטוב ביותר. איכות הקליטה טובה, ואיכות השיחה מצויינת. סינכרון האינטרנט האלחוטי מתבצע מהר והבלוטות' לא עושה בעיות, למרות שמדובר בגרסה 2.1 המיושנת.

מצלמה: סביר להניח שלא תוכלו להציג את התמונות במוזיאון

ה-Y300 מצוייד במצלמת 5 מגה פיקסל פשוטה עם פלאש לד בודד. איכות התמונות מזכירה מצלמות מלפני שנתיים-שלוש. האיכות באור יום סבירה, אך איכות הצילום בתאורה נמוכה היא ממש מתחת לכל ביקורת. בכל מקרה, גם מכשירים יקרים ממנו לא מצליחים להוציא חוויית צילום סבירה באור נמוך, כך שניתן לסלוח לו.

ביצועים סבירים ביום. מצלמת ה-Y300, צילום: רפאל קאהאן ביצועים סבירים ביום. מצלמת ה-Y300 | צילום: רפאל קאהאן ביצועים סבירים ביום. מצלמת ה-Y300, צילום: רפאל קאהאן

לעומת זאת מה שבלתי נסלח הוא חוסר היכולת של המצלמה להתפקס, כמע בכל מצב נדרשים בין שניים לשישה ניסיונות על מנת לקבל פוקוס סביר. גם מערכת העקיבה של הפוקוס במצלמת הווידאו סובלת מאותה בעיה. לגבי צילום וידאו, איכות הצילום נעה היא כשל מצלמת אינטרנט סבירה, זאת אומרת שהיא בעיקר מיועדת לצילום סרטונים למשלוח במיילים. אל תנסו לצלם את הטיול שלכם לסחנה, לא לזה היא יועדה.

סוללה: נקודת אור

המכשיר מגיע מצוייד בסוללה של 1,730 מיליאמפר-שעה. למרות שזה לא נשמע הרבה, צריך לזכור שהמסך המוגבל של המכשיר צורך הרבה פחות חשמל ממסכי ה-5 אינץ' של מכשירי הדגל למיניהם.

למעשה, במצב המתנה ללא כרטיס סים המכשיר הצליח להחזיק לי כמעט שבוע ללא טעינה, כל זאת כאשר הוא מחובר לאינטרנט האלחוטי. בשימוש סביר תוכלו למשוך בכיף יותר מיומיים מבלי להזדקק למטען. אולם אם תידרשו ל-GPS, בלוטות' ועוד זוללי אנרגיה למיניהם, התכוננו להטענה יומיומית, או לפחות כל יום וחצי.

סיכום: סמארטפון לאלה שלא צריכים סמארטפון

במכשיר הזה חואווי ניסו לספק חוויית שימוש סבירה במחיר זול. באירופה ניתן להשיג אותו בכ-500 שקל ובארה"ב אף תוכלו למצוא אותו במחיר נמוך יותר. לעומת זאת בארץ הוא נמכר במחיר התחלתי של כ-850 שקל עד 1,100 שקל.

מצד אחד מדובר במכשיר בנוי היטב שיתאים לילדים, מבוגרים וכאלה שלא זקוקים למפלצת מולטימדיה. הוא מספק חוויית שימוש נעימה והוא אף מבריק בתחומים כמו זמן סוללה ואיכות שיחה.

ואולם, המחיר כבר מעמיד אותו בתחרות מול מכשירי המיני של שנה שעברה כמו הגלקסי S3 מיני שניתן למצוא במחירים כמעט דומים. היבואן המקומי מספק אחריות מורחבת שכוללת כיסוי של שבר מסך למשל. בקיצור, אם אתם רוצים במכשיר טוב שלא יעשה לכם בעיות ועם אחריות מקומית טובה, החואווי בהחלט יכול להתאים. לכל האחרים הייתי מציע לבדוק את אחיו הגדולים או מכשירים מבית THL, אקסטרימר ו-GIGABYTE שמספקים חוויית שימוש טובה יותר במחיר דומה.

תגיות