אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"השופטים הם שלא מבצעים את תפקידם בפירוק, לא עורכי הדין" צילום: אוראל כהן

"השופטים הם שלא מבצעים את תפקידם בפירוק, לא עורכי הדין"

יום לאחר חשיפת "כלכליסט" על כוונת משרד המשפטים לשנות את תקנות שכר הטרחה של המפרקים הבכירים, לשכת עוה"ד יוצאת להגנתם וטוענת שאת הביקורת יש להפנות לבתי המשפט שמאשרים את השכר, בעיקר בתקופת השופטת אלשיך

06.11.2013, 08:22 | ענת רואה ותומר גנון

"מי שלא מבצע את תפקידו אלה השופטים ולא עורכי הדין. כל הזמן אומרים עו"ד זה וזה ביקש מיליוני שקלים שכר טרחה וחברו ביקש גם כן, אבל הם רק מבקשים. אם ביהמ"ש אומר להם בסדר גמור, אז אולי שבית המשפט יסביר". כך אומר עו"ד אפי נוה, יו"ר מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין, בעקבות חשיפת "כלכליסט", ולפיו משרד המשפטים מתכוון לשנות את תקנות שכר המפרקים ולבטל את תקנה 8א שהניבה שכרי טרחה גבוהים.

מאבק על שכר הטרחה

עו"ד נוה קיבל בימים האחרונים פניות ממפרקים בכירים שביקשו ממנו לשקול לסייע להם במאבק להגנה על שכר הטרחה שלהם. בשיחה עם "כלכליסט" הוא מפנה את הביקורת אך ורק לשופטים. "אם שופט מקבל הודעה מעורך דין שטוען שעבד 10,000 שעות על תיק והשופטת ורדה אלשיך למשל לא בודקת ולא דורשת פירוט והבהרות, אז מה רוצים מעורכי דין?", אומר נוה ומוסיף: "האינטרס של כל עו"ד הוא להרוויח כמה שיותר שכר טרחה. ואם יש שופטים שחותמים כמו חותמת גומי, אז שהם ייתנו את ההסברים. השופטים צריכים לקבוע מה סביר ומה לא סביר".

עו"ד אפי נוה, יו"ר ועד תל אביב של לשכת עורכי הדין, צילם: עידן מילמן עו"ד אפי נוה, יו"ר ועד תל אביב של לשכת עורכי הדין | צילם: עידן מילמן עו"ד אפי נוה, יו"ר ועד תל אביב של לשכת עורכי הדין, צילם: עידן מילמן

"השופט ישי לויט לא היה פוסק כאלה סכומים, וגם אז היו פירוקים וכינוסים וחדלות פירעון", אומר נוה ומתייחס לסגן נשיא ביהמ"ש המחוזי בתל אביב בדימוס, שניהל את מחלקת הפירוקים עד שפרש לגמלאות והשופטת אלשיך ירשה את מקומו. "מי שהנהיג את הסטנדרט של שכרי טרחה דמיוניים - זה קרה בתקופתה של השופטת אלשיך. למה על פירוק אצל לויט שילמו שכר טרחה של 1 מיליון שקל, והיום על פירוק מאותו סוג וסדר גודל כבר פוסקים פי חמישה? השופטים צריכים לתת הסברים".

"צריך למצוא איזון מחודש"

"תקנה 8א באה לתת מענה לכך שיש הרבה מאוד עבודה ואין תגמול הולם. אבל עם השנים נוצר איזה פער, כשהשכר לא תמיד הלם את העבודה שנעשתה, והיום צריך למצוא איזון מחודש", אומר עו"ד שלמה שחר, עד לפני שנתיים וחצי כונס הנכסים הרשמי. עו"ד שחר כיום הפך בעצמו למפרק חברות והוא שותף במשרד עורכי הדין שרקון בן עמי.

על חשבון הנושים: המדינה הרוויחה מהחגיגה מלבד התספורת ושכר הטרחה לבעל התפקיד שהנושים נאלצים לספוג, הם גם נאלצים לוותר על סכומי כסף נוספים שעוברים לקופת משרד המשפטים ענת רואה ותומר גנון, תגובה אחתלכתבה המלאה

"לא צריך לעשות את זה באופן דרסטי, כי אני חושב ואמרתי בעבר: צריך תגמול ראוי כי מדובר באנשים מקצועיים ומתאימים וזו עבודה עם הרבה אחריות". מה זה תגמול הולם? "אני בגדול חשבתי שהמדד צריך להיות כמה שהשקעת - תקבל, ולכן הנחיתי לבדוק את שעות העבודה שתקבלו. מה הבעיה בשעות עבודה? שלא תמיד אתה יודע. מגישים לך חשבון, ואתה לא יכול להתמקח ולהגיד למה עשית כזה היקף שעות".

שחר גורס שביטול התקנה אינו בהכרח הפתרון. "לבטל לגמרי את תקנה 8א יפגע בתיקים קטנים, ולכן צריך לבחון את זה בשים לב לשעות שהושקעו על ידי בעל התפקיד. צריך מראש לקצוב מסגרת שעות כך שבעל תפקיד לא יגיש מספר שעות כזה שאין עליו שליטה".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
פירוק על ידי הבנקים
עו״ד של הבנקים הם בעצם חברים של המשרדים של עו״ד מטעם הכונס , בכל בעיה הכי קטנה מיד מבקשים צו של כינוס באלפי שקלים בודדים והראה לך הכנסה של מאות אלפים ועד מליונים. אחר כך מגעים להסדר בלי שאף אחד בדק את התביעות סוגרים על סכום מפרקים את הבעלים שחשב להקים ליצור ולפרנס משפחות . וכך עו״ד הרוויח מצויין ועשרות ומאות משפחות הלכו הבייתה מה יצא למדינה גורניש , אנשים יצרניים ואיכותיים נעלמים ואילו אנשים שלא יוצאים מהמשרד המאובזר שמעסיקים מתמחה וחצי בשכר עלוב מתפרנסים מהרס המדינה והכלכלה . תמשיכו כך ונראה לאן נגיע , ואז אל תתפלאו שאנשים טובים יורדים מהארץ ומי שנשאר זה קומבינטורים ועבריינים שמחפשים כסף קל או כסף שחור .
נועם , שרון  |  09.11.13
7.
השכר האסטרונומי של מפרקים הוא שהרס את המשק כל חוב קטן פונים מיד לבית משפט
השכר הגבוה והאסטרונומי שמקבל כל מפרק חברה או כונס נכסים הם הדרך לחיסולו של המשק כי כל חוב קטן של חברה , מיד עטים עליה עורכי דין ומעודדים את הנושה אפילו הנושה הקטן לפנות לבית המשפט הכל בעבור בצע כסף. בסך הכל כמה עבודה קשה יש למפרק , אותם הליכיםמשפטים, טכניים, אותם טפסים ואותם בקשות , אז על מה בדיוק הם מקבלים מליוני שקלים וגורמים לחברה לפשוט רגל או לפרק אותה, ובתוך יום נשלח מכתב התראה אשר מחסל את החברה כגורם כלכלי יצרני , ומתחיל הליך פירוק או כינוס נכסים כאשר בעל החוב יכל באמצעים פשוטים יחסית לפתור את בעיית החוב , איך אלפי חברות אין להם מהמדינה הזדמנות לשקם את העסק שלהם בגלל חמדנות של עוכי דין שהם מפרקים או כונסבי נכסים כי הם רוצים שכר טרחה כשמדובר בסכומי עתק , כאשר מספיק תיק אחד כדי לקבל פרנסה לשנה שלמה . יושב ראש הלשכה לא מעודד צמיחה במשק ומביע מחאה על גזלת אנשים וחייבים אלא דואג לעורכי דין לקבל סכומי עתק על חשבון אנשים תמימים ועל חשבון חברות שהשקיעו מהונם ומזמנם במשך שנים , ועקב חוב לא גדול מעמידים אותם להליכי פירוק ומשם ההתרסקות הגדולה . כל זה עבור שכר טירחה של מפרק חברה או כונס נכסים . מה יהיה אם כולנו נתגייס לשקם את המשק והכלכלה ועורכי דין יקבלו עבור פירוק חברה שכר טירחה שיהיה שווה להליך משפטי רגיל ולא סכומי עתק ??????????????????
דנה , תל אביב  |  09.11.13
לכל התגובות