אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

נקסוס 5 של גוגל ו-LG: הציפור השחורה

החלוץ החדש של נבחרת אנדרואיד כולל שילוב מעמיק עם שירותי גוגל השונים, מסך מצוין, גוף נוח לשימוש ומהירות פעולה בולטת. ואולם, הוא אינו מרשים למראה ויקר מאוד ביחס למחירו בחו"ל

06.11.2013, 11:14 | ניצן סדן
הנקסוס 5, הדור החמישי למכשירים שגוגל אפיינה בעצמה, נחשף והושק בשבוע שעבר ונחת כבר אתמול בישראל. בדומה לקודמו, הנקסוס 4, גם טלפון זה הוא גרסה מוזלת ומפושטת של מכשיר הדגל המכהן של LG - הקודם היה של האופטימוס G והנוכחי - של ה-G2 המרשים שנסקר לאחרונה ב"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

זהו אחד הטלפונים הכי מהירים שהגיעו למערכת; הביצועים שלו הם חסרי תקדים בזירת האנדרואיד והוא כולל כמה חידושי תוכנה מעניינים. ואולם, מספר מאפיינים מרחיקים אותו מכתר הקטגוריה.

עיצוב ומבנה: לא למסתכלים בקנקן

בניגוד לנקסוס 4, בגוגלפון החדש לא הושם דגש על סגנון ויוקרה; גופו עשוי כולו פלסטיק ואין בו כל אלמנט עיצובי בולט למעט הכיתוב Nexus על גבו, בדומה לטאבלט הנקסוס 7 - ולמסגרת בולטת ומגודלת לעדשת המצלמה. 

עיצוב נאה, אבל לא כזה שסוחט קריאות התפעלות, צילום: ניצן סדן עיצוב נאה, אבל לא כזה שסוחט קריאות התפעלות | צילום: ניצן סדן עיצוב נאה, אבל לא כזה שסוחט קריאות התפעלות, צילום: ניצן סדן

זה לא שהמכשיר אינו נעים למראה, אך עיצובו הפשטני עומד בסתירה בולטת לזה של מתחרים כ-One של HTC, האייפון 5S של אפל, האקספריה Z1 של סוני ואחרים. אפילו הנקסוס 4 צויד בגב זכוכית עם עיטורים עדינים שמזכירים פיקסלים.

מסגרת בולטת למצלמה, צילום: ניצן סדן מסגרת בולטת למצלמה | צילום: ניצן סדן מסגרת בולטת למצלמה, צילום: ניצן סדן

איכות ההרכבה מעולה. הכפתורים יושבים היטב בחריצים שלהם ונראה שהם עשויים מחומר מתכתי קל או אפילו קרמי. כשמרימים אותו, קל לחוש שהמכשיר נעים למגע, הודות להברשה עדינה מאוד של גבו. הוא גם קל בהרבה ממה שהוא נראה: הנקסוס 5 שוקל רק 130 גרם, על אף גודלו; הוא גדול מהגלקסי S4 של גוגל בכמעט ס"מ באורך וברוחב ועדיין שוקל כמותו.

הגב המוברש של הנקסוס 5, צילום: ניצן סדן הגב המוברש של הנקסוס 5 | צילום: ניצן סדן הגב המוברש של הנקסוס 5, צילום: ניצן סדן

ממשק ומערכת הפעלה: עשו כבוד לגוגלפון

לנקסוס 5 יש מסך בגודל 4.95 אינץ' ברזולוציית 1,980 על 1,200 פיקסל בצפיפות של 445 פיקסלים לאינץ'; איכות התצוגה עילאית והבהירות המקסימלית מתמודדת לא רע עם תאורה ישירה. חיישני המגע שלו רגישים במיוחד ובשילוב עם חומרה תואמת (עליה ארחיב בהמשך) מתקבלת חוויית שימוש מהירה וחלקה ותגובה מיידית גם לנגיעות קלות.

אנדרואיד 4.4, שזכתה (אחרי ערימה גדולה של כסף שהעבירה Nestle לגוגל) לשם קיטקט (Kitkat), לא נראית שונה מקודמתה במבט ראשון. האייקונים גדלו קצת, האפקטים במעבר בין מסכי בית שונו קצת ואפילו לא בצורה מרשימה.

נעים להכיר: אנדרואיד קיטקט נעים להכיר: אנדרואיד קיטקט נעים להכיר: אנדרואיד קיטקט

אבל במבט שני, ניתן לראות שקיטקט היא הסינתזה המלאה ביותר בין אנדרואיד והורתה גוגל שנעשתה עד כה בסמארטפון שסקרתי. התכונה השימושית ביותר היא ההפעלה הקולית. היא מדויקת וחדה מאי פעם - גם בעברית. תוכלו להפעיל אותה במשיכת אצבע מכפתור הבית של המכשיר ולהגיד למשל, "תמונות של ניצן סדן" או "תמונות של בר רפאלי" ולקבל תוצאה מדויקת במהירות.

 , צילום: ניצן סדן צילום: ניצן סדן  , צילום: ניצן סדן

היא מתקשה קצת עם משפטים בני יותר מחמש מילים ועם אנשים שמשתהים יותר מדי בין מילה למילה בשטף דיבורם. אבל בסך הכל, התכונה עובדת היטב.

לחיפוש הקולי יש יכולת הפעלה בדיבור, בדומה למוטו X של מוטורולה: תוכלו להגיד "OK Google" בכל שלב ולהפעיל את החיפוש. אבל כדי שתכונה זו תפעל, יש להגדיר את השפה הראשית במכשיר כאנגלית. בחירה מוזרה, בהתחשב בכך שהחיפוש הסטנדרטי (שמופעל בלחיצה ולא באמירת אוקיי גוגל) מבין עברית לא רע.

מימין: שיפור קל בממשק הגרפי ובאפקטים. משמאל: ועדיין, יש יישומים שיצליחו להיתקע, צילום: ניצן סדן מימין: שיפור קל בממשק הגרפי ובאפקטים. משמאל: ועדיין, יש יישומים שיצליחו להיתקע | צילום: ניצן סדן מימין: שיפור קל בממשק הגרפי ובאפקטים. משמאל: ועדיין, יש יישומים שיצליחו להיתקע, צילום: ניצן סדן

יישום Hangouts, זה שבלע את גוגל Talk הוותיק, אכל גם את תכונת ה-SMS של המכשיר. ניתן לשלוח הודעות גם בצורה סטנדרטית, אם נכנסים לרשימת אנשי הקשר ובוחרים באפשרות זו - אך גוגל מעדיפה שתשתמשו באפליקציה שלה. מעניין אם החברה מתייחסת לשימוש בה כאינטראקציה שקשורה לגוגל פלוס, הרשת החברתית המיותמת והשוממת שלה, ש-Hangouts מוטמעת בה.

גם החייגן נראה אחרת: בראש התצוגה תראו אנשי קשר שמתקשרים אליכם בתכיפות גבוהה וכאלה שאתם מרבים להתקשר אליהם. לקיטקט יש אלגוריתם שאמור לבחור את המועדפים הללו גם לפי נתוני שימוש בשירותי גוגל ואינטראקציות בגוגל פלוס (זאת, בהנחה תמימה של גוגל שמתקיימת שם אינטראקציה). החייגן גם מסוגל לקשר מספרים עם עסקים וגופים שונים, כך ש"מספר לא ידוע" יהפוך עבורכם ל"בנק כיכר המדינה" או "ישיבת קבר רחל".

העניין הוא שכל התכונות ובראשן החיפוש הקולי הן לא משהו שתשתמשו בו יותר מדי. חישבו על בעל אייפון שאתם מכירים היטב; הוא התלהב מהיכולות של סירי לכשהושקה? כמה הוא משתמש בסירי בפועל? הפעלה קולית היא לא משהו שטבעי עבורנו בתור אמצעי ממשק. בטח לא כשאנחנו הולכים ברחוב, יושבים במסעדה או מקום סואן אחר ובטח שלא במקום העבודה.

כנראה שבעתיד נרגיש הרבה יותר את היכולות החדשות של קיטקט - בדמות סנכרון החיפוש הקולי באפליקציות ואתרים שונים. בשלב זה, מדובר במתיחת פנים. מסיבה שנשגבת מבינתי, בחרה גוגל להפעיל את המצלמה ממסך הנעילה רק דרך סווייפ הצידה במקום גרירת אייקון המנעול, עיצוב שהוא נוח בהרבה וסטנדרט בתעשייה.

הנקסוס 5. יותר גוגל-פון מכל קודמיו, צילום: ניצן סדן הנקסוס 5. יותר גוגל-פון מכל קודמיו | צילום: ניצן סדן הנקסוס 5. יותר גוגל-פון מכל קודמיו, צילום: ניצן סדן

מולטימדיה ואפליקציות: גוגלמדיה

על איכות המסך אין מה להכביר במילים; היא מעולה וחובבי סרטים וקליפים לא יתאכזבו. הרמקולים המובנים ממוקמים בתחתית המכשיר, בעיצוב שדומה מאוד לזה של דגמי האייפון האחרונים. האיכות שלהם ממוצעת - LG היתה צריכה לחסוך, כאמור, במספר תחומים כדי לעמוד בתמחור היעד של גוגל.

נגן המוזיקה הסטנדרטי נמוג אל תוך גוגל Music; הוא הפך לתכונה מובנית בשירות הסטרימינג המקוון. גלריית התמונות שופרה וסונכרנה עם שרתי גוגל כך שתמונות יגובו אוטומטית. נמצאת בה גם תכונת עריכת תמונות בסיסית ובה אפשרות חיתוך, סיבוב ופילטרים אמנותיים לבחירה.

במכשיר תמצאו גם את גוגל keep, יישום שימושי לניהול פתקים ותזכורות על בסיס זמן או מיקום. הממשק שלו פשוט במיוחד והוא נוח מאוד. מלבד אפליקציות אלה, לא תמצאו במכשיר יישומים בסיסיים למדי שיצרניות אחרות מתקינות כסטנדרט. למשל, פייסבוק.

ביצועים: מאך 5

לנקסוס 5 יש מעבד סנאפדרגון 800 בעל ארבע ליבות במהירות 2.3 גיגה-הרץ, שני גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומעבד גרפי אדרנו 330. מדובר בחומרה מפלצתית לחלוטין, שבשילוב עם מערכת הפעלה קלילה ויעילה במיוחד יוצרת את הטלפון המהיר ביותר שבחנתי.

דילמת המחיר הנקסוס 5 הושק בישראל; מדוע מחירו כה גבוה ביחס לחו"ל? מכשיר הדגל של גוגל ו-LG נמכר ב-2,800 שקל. לפי מנכ"ל היבואנית רונלייט, המכשירים נרכשים ישירות מהיצרן במחיר שהוא יקר משמעותית מהמחיר בחנות גוגל - 350 דולר, בשל מדיניות השיווק של החברה הראל עילם, 17 תגובותלכתבה המלאה
דפדפן הכרום שלו שודרג והוא מבוסס על פלטפורמת כרומיום במקום על וובקיט הוותיקה, מה שמאפשר טעינה מהירה יותר של אתרי מובייל. ההבדל מורגש מאוד גם בחבילות גלישה איטיות יחסית; אפילו אתרים כבדים ייטענו בשניות.

מצלמה: בינונית למדי

זוהי הנקודה הבולטת ביותר בה חסכו גם LG וגם גוגל: זה לא שהמצלמה מפיקה תמונות מאכזבות, היא פשוט לא כוללת שום שיפור מהותי והממשק שלה פשטני.

אותו ממשק פשטני. איכות התמונה ביום היא ממוצעת ותו לא, צילום: ניצן סדן אותו ממשק פשטני. איכות התמונה ביום היא ממוצעת ותו לא | צילום: ניצן סדן אותו ממשק פשטני. איכות התמונה ביום היא ממוצעת ותו לא, צילום: ניצן סדן

מדובר במצלמת שמונה מגה-פיקסל בעלת ייצוב תמונה פיזי ושורת תכונות סטנדרטיות כצילום HDR (ששופר לטענת גוגל, לא משהו שהבחנתי בו), בקרת חשיפה ועוד. ל-G2, אחיו התאום של הנקסוס, יש מצלמה מעולה שהיא טוענת רצינית לכתר "הטובה ביותר בקטגוריה". קצת חבל שגוגל לא בחרה להשקיע ברכיב זה.

לעומת זאת, חל שיפור מסוים באיכות התמונות בלילה, כנראה בשל מייצב התמונה החדש, צילום: ניצן סדן לעומת זאת, חל שיפור מסוים באיכות התמונות בלילה, כנראה בשל מייצב התמונה החדש | צילום: ניצן סדן לעומת זאת, חל שיפור מסוים באיכות התמונות בלילה, כנראה בשל מייצב התמונה החדש, צילום: ניצן סדן

סוללה והתחממות: שחור וקריר

הנקסוס לא מתחמם בצורה בולטת בפעולתו, ככל הנראה שבשל הבחירה בגב פלסטיק ולא במתכת. בסקירה זו לא נבחן זמן הסוללה של המכשיר, אולם סוקרים בחו"ל הצליחו להוציא ממנו יום של פעולה בשימוש סביר. הסוללה שלו היא בת 2,300 מיליאמפר-שעה, לעומת 3,000 ב-G2. אך לעומתו, גרסת האנדרואיד של LG כבדה יותר מקיטקט וכוללת יותר אלמנטים גרפיים ותכונות שרצות ברקע.

סיכום ואלטרנטיבות: המכשיר נהדר. והמחיר?

גוגל ו-LG בנו טלפון מצוין, אם כי נטול שיק. מי שמחפש אלמנט "וואו" בסלולרי שלו לא ימצא אותו כאן. תחת זאת, הנקסוס 5 מבצע את כל משימות הבסיס של טלפון חכם בצורה מעולה ומספקת מאוד.

הבעיה של השתיים היא שגם כל המתחרים עשו זאת. אם הנקסוס 5 היה נמכר בישראל במחיר שדומה יותר למחירו בארה"ב - 350 דולר ברכישה ישירה מגוגל - הוא היה הטלפון המשתלם והמומלץ ביותר בישראל; העיצוב של HTC, המצלמה של נוקיה, הפוזה של אפל, המסך של סוני והממשק של סמסונג - כולם אפר ואבק לעומת טלפון מצוין שעולה אלף שקל פחות מהם. העניין הוא שבגלל מדיניות השיווק של גוגל והמסים בישראל הוא מוצע בארץ במחיר רשמי של 2,800 שקל.

במחיר הזה אפשר לקנות כל אחד ממכשירי הדגל שהוזכרו לעיל ועדיין להישאר עם עודף לארוחה במסעדה טובה. יש להניח שהמחיר ירד בחודשים הקרובים אצל כל המשווקים - רשמיים ומקבילים כאחד. למי שבכל זאת מוכן לפתוח את הארנק קצת יותר עמוק ומחפש אלמנט "וואו" בטלפון שלו, אמליץ על ה-G2 של LG - מכשיר שעל אף ממשק שמצריך הסתגלות, עולה על הנקסוס בתחומים רבים.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
לכל החיים בסרט של גוגל מסבסדת או לא, הנה לכם התשובה
בעוד שכולכם חיים בסרט שאפל המתחרה של גוגל, בואו נחדש לכם שיש לה הרבה מתחרים והגדולה ביניהם זה סמסונג (בטח הרבה חסרי השכלה או יכול קריאה אומרים "סמסונג? על מה הוא מדבר"), סמסונג לוקחת לגוגל 10% על כל מכשיר שמריץ את המערכת שלה (הסכם סמסונג גוגל) בשנה הראשונה שהיא הוציאה מכשיר (כן, לא כל גוגל פון היה זול) זו השנה שסמסונג נהיית אימפריה ויכלה לאיים על גוגל ולבקש עוד אחוזים (שנה אחרי השת"פ ביניהם). הערה לכתב: הזיהוי הקולי עובד מדהים, מאז הסמסונג 2 שלי עם 4.0.3 הוא לא עושה אף טעות ורושם הרבה יותר מ 5 מילים. ככה שהוא שאתה לא מובן או בעיה אחרת. בנוסף אתה יכול להפסיק ולהפשיך בעזרת נקישות (בוקר טוב : ) )
תותח  |  11.11.13
13.
בעיות של הנקסוס 5
אצלי רק יומיים ובכל זאת: 1. רמקול חלש ביותר וסאונד בעייתי בשיחות בספיקר 2. כפתור הפעחה בצד ולא במרכז, מה שמחייב להחזיק את המכשיר ביד כדי להפעיל אותו 3. גוגל+ נכנס לך לחיים ואין אופציה לנטרל אותו גם אם אתה לא חבר ברשת ההזויה הזו בקיצור הוא ממש חמוד אבל יותר מידי חודרני עבורי. אם מישהוא מחפש לקנות כזה אניבשמחה מוכר :-)
אבי , תל אביב  |  09.11.13
10.
אתם יודעים מי אני- תקשיבו
היו לי כבר את כל הנקסוסים (חוץ מאחד) גוגל לא מסבסדת שום דבר ואין קשר למיסים של ישראל. תפנימו שהמדינה שלנו גובה מיסים מוגזמים על כל דבר שיש לו ביקוש ( רכב כל אחד צריך נכון ? אז ניקח 400% אח"כ הסלולרים הגיעו אז ניקח מעל 35% למה לא?) העיקר כל אחד בישראל יכול להיות יבואן. אבל מה, הוא משלם את אותו המס כמו צרכן פרטי. מה ההיגיון בזה ? אף אחד לא יודע. בעוד 5 שנים יתעורר איזה מישהו שישנה את החוק ויגיד "חבל שזה היה ככה... זו היתה טעות..." עד אז הפראיירים ממשיכים לקנות סלולרים בארץ במחירים מופקעים. שורה תחתונה: אפשר לשנות את החוק המטופש הזה. מי אמר שאי אפשר לגבות רק 2% מס ? אולי 5% ? זה קצת יותר הגיוני לא. ואם כבר אז למה לא לגבות מס של 5% מצרכן פרטי ו 2% מיבואן ישראלי ? כדי שישתלם ליבואן להיות יבואן. כדי שלאנשים בישראל ישתלם לקנות מהם ? מי לעזאזל מנהל את המדינה הזאת ? חכמי חלם. בחייאת כלכליסט תשאירו את התגובה כחומר למחשבה. ושמישהו יתעורר כבר. זה פאקינג טלפון.
כל Nexux , נתניה  |  06.11.13
לכל התגובות