אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיתה ברוניצקי: "מה שחשוב זה החברה ולא המשפחה" צילום: עמית שעל

דיתה ברוניצקי: "מה שחשוב זה החברה ולא המשפחה"

כך אמרה אתמול ל"כלכליסט" דיתה ברוניצקי, בעלת השליטה ומייסדת אורמת, לאחר שהודיעה על פרישה מתפקיד המנכ"לית לטובת תפקיד יו"ר החברה

07.11.2013, 08:46 | אסף גילעם

"מה שחשוב זה החברה ולא המשפחה", כך אמרה אתמול ל"כלכליסט" דיתה ברוניצקי, בעלת השליטה ומייסדת אורמת, לאחר שהודיעה על פרישה מתפקיד המנכ"לית לטובת תפקיד יו"ר החברה. במקביל, בנה יורם יעזוב את תפקיד מנהל התפעול הראשי של החברה־הבת אורמת טכנולוגיות ויכהן כיו"ר שלה. לשאלה האם המשפחה מתרחקת מהניהול השוטף של החברה ענתה ברוניצקי: "יש הבנה שהחברה תמשיך באותה אסטרטגיה". 

קראו עוד בכלכליסט

ברוניצקי, שהקימה עם בעלה את אורמת לפני כ־48 שנה, מכהנת ב־22 השנים האחרונות כמנכ"לית אורמת תעשיות הישראלית וכמנהלת העסקים הראשית בחברה־הבת האמריקאית אורמת טכנולוגיות, שמרכזת בפועל את כל פעילות החברה. ברוניצקי תפרוש מתפקידה ביוני הקרוב ותמונה לתפקיד היו"ר במקומו של ישי דוידי, מנהל קרן פימי, אשר חולק את גרעין השליטה בחברה עם הברוניצקים וימשיך לכהן כדירקטור. פרישתה של המנכ"לית הדומיננטית מחזקת את קרן פימי בחברה, אף על פי שהשליטה נשארת משותפת לפימי ולמשפחת ברוניצקי.

דיתה ברוניצקי, צילום: יותם פרום דיתה ברוניצקי | צילום: יותם פרום דיתה ברוניצקי, צילום: יותם פרום

 

"אני לא עוזבת לחלוטין"

באורמת דיווחו כי מדובר במהלך משותף, ודירקטוריון אורמת החליט למנות ועדת איתור פנימית שתסייע בבחירת המנכ"ל הבא. ההודעה על המהלך פורסמה עם דו"חות הרבעון השלישי. לשני הצדדים יש הסכם שליטה משותף, מאז נכנסה פימי לגרעין השליטה במאי 2012, והם שולטים בחלקים שווים של דירקטוריון החברה.

שידוך מוצלח הרע במיעוטו הברוניצקים השלימו עם נוכחותה של קרן פימי בחברה ניר צליק, תגובה אחתלכתבה המלאה

הבן יורם ברוניצקי יפרוש גם הוא מתפקידו ביוני ויעבור לתפקיד יו"ר דירקטוריון אורמת טכנולוגיות במקומו של גילון בק מקרן פימי, שימשיך לכהן כדירקטור. המעבר שלו נובע מההסכם שבין הצדדים, שאומר שברגע שהברוניצקים בחרו שדיתה תכהן כיו"ר, גם יורם יעזוב את תפקידו התפעולי ויעבור לדירקטוריון.

דיתה ברוניצקי כבר בת 72, כך שהמהלך היה צפוי במידה מסוימת. "מדובר במהלך מצוין לחברה, לבעלי המניות ולדיתה", אמר אתמול דוידי. "משפחת ברוניצקי תמשיך להוביל ביחד עם קרן פימי את אורמת ולהתוות את מסלול התפתחותה".

ברוניצקי נשמעה שלווה, ובשיחה עם "כלכליסט" אמרה כי "מועד הפרישה היה מתוכנן זמן רב מראש, חשבנו שזה הזמן המתאים. זה יאפשר איתור מסודר של מנכ"ל וחפיפה מסודרת. אני בהחלט מוכנה לפרישה בגיל 72–73".

דיתה הסבירה שהיא חברה בוועדת האיתור למנכ"ל: "אני לא עוזבת לחלוטין, גם יהודה וגם אני נמשיך בדירקטוריון". את המועמדים לתפקיד המנכ"ל תביא פימי. לשאלה האם צפוי מנכ"ל ישראלי לאורמת אמרה ברוניצקי: "לא בטוח, אבל ככל הנראה שכן".

פימי עזרה לשנות מומנטום

מאז כניסתה של פימי לאורמת עברה החברה למומנטום חיובי, לאחר כמה שנים לא קלות. דוידי, שחיפש שנים רבות כניסה לחברת אנרגיה גדולה, ביצע באורמת את אחת הרכישות הגדולות ביותר בהיסטוריה של הקרן בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל. ההזדמנות של פימי להיכנס לאורמת נבעה מחוסר מזל של הברוניצקים.

בשנת 2007 ניהלה משפחת ברוניצקי קרב על השליטה בחברה מול חיים כצמן, מייסד גזית גלוב. כחלק מהמאבק, שכלל רכישה הדדית של מניות אורמת, לוותה המשפחה 150 מיליון דולר מבנק הפועלים לרכישת 7.6% ממניות אורמת. הצעד הצליח לעצור את ניסיון ההשתלטות של כצמן, שמאז מכר את מרבית אחזקתו, אך במחיר כבד. המניות נרכשו במחירי שיא, שתודלקו מהמאבק עצמו, ועם סיומו צללה מניית אורמת. במקביל חוותה החברה כמה קשיים עסקיים וירידה חדה במחיר הגז בארה"ב — דבר שהוריד את הכנסות החברה בחוזים רבים אשר הוצמדו למחיר הגז.

כדי לשמור על החברה, הברוניצקים נאלצו להסכים להכנסת שותף. דוידי, שזיהה את המצוקה, רכש מניות אורמת בשוק ב־2011 וחבר לכצמן כדי ליצור גוש חוסם שסיכל את מכירת מניות אורמת לשרי אריסון, שחיזרה גם היא אחרי הברוניצקים. במסגרת העסקה שהושלמה במאי 2012 מכרו הברוניצקים לקרן פימי 13.7 מיליון מניות באורמת תמורת 297 מיליון שקל. הברוניצקים החזיקו ב־34.3% מאורמת לפני העסקה, ולאחריה ירדו לאחזקה של 22.5% – זהה לזו של קרן פימי.

בין אם היתה זו כניסתה של פימי ובין אם היתה זו העובדה שהברוניצקים לא נאלצו לדאוג יותר למאבק השליטה, מאז שנכנסה פימי לאורמת הדבר ניכר גם בתוצאות ובהתאם גם בעלייה שרשמה מניית החברה.

תגיות