אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המיליארדרים בעולם מחזיקים בהון של 6.5 טריליון דולר, אסיה בעלייה צילום: בלומברג

המיליארדרים בעולם מחזיקים בהון של 6.5 טריליון דולר, אסיה בעלייה

לפי סקירה של UBS, המספר הגדול ביותר של מיליארדרים חדשים נמצא באסיה, בעוד באירופה מספרם ירד. מיליארדר ממוצע מחזיק ב־3 מיליארד דולר ובארבעה בתים. ארה"ב עדיין מובילה במספר העשירים עם 515 מיליארדרים

06.11.2013, 20:15 | סוכנויות הידיעות

אסיה מגדלת יותר מיליארדרים חדשים מכל יבשת אחרת, זאת למרות ההאטה היחסית בצמיחה שהיבשת חווה בשנה האחרונה. בכך אסיה מעמידה ניגוד בולט לאירופה, היבשת היחידה שראתה את מספר המיליארדרים בה מתכווץ ב־2013.

מספר בעלי ההון הכבדים, אלה שלהם יותר ממיליארד דולר, באסיה עומד כעת על 508 איש, אחרי ש־18 עשירים חדשים נכנסו לרשימה מאז השנה שעברה. הונם המשולב של המיליארדרים האסייתים עלה ב־13% ל־1.9 טריליון דולר. הנתונים דווחו בסקר עולמי מקיף שנערך לראשונה על ידי בנק UBS וחברת Wealth-X.

קראו עוד בכלכליסט

באירופה חיים 766 מיליארדרים, 29 פחות מאשר בשנה שעברה. הונם המשולב דווקא עלה על רקע המשבר המתמשך ביבשת והגיע ל־2.12 טריליון דולר, 3.7% יותר מאשר ב־2012. בסך הכל נראה כי 2013 היתה שנה טובה למיליארדרים באשר הם: ההון המשולב של 2,170 בני המזל שנמנים עם הקטגוריה בכל העולם, עלה ב־5.3% בחישוב גלובלי. המיליארדרים נהיו עשירים יותר בכל היבשות, אבל העלייה הגדולה ביותר נרשמה באסיה. סך הכל המיליארדרים מחזיקים בהון של 6.5 טריליון דולר, סכום הזהה למחצית התמ"ג של סין. למיליארדר הממוצע הון של 3 מיליארד דולר וארבעה בתים.

המדינה עם מספר המיליארדרים הגבוה ביותר נשארה ארה"ב, עם 515 מאושרים, ואחריה סין שבה חיים 157 מיליארדרים. 86% מהרשימה הם גברים.

המיליארדר הסיני וואנג דאפו על היאכטה שלו, צילום: בלומברג המיליארדר הסיני וואנג דאפו על היאכטה שלו | צילום: בלומברג המיליארדר הסיני וואנג דאפו על היאכטה שלו, צילום: בלומברג

"אסיה מובילה תזוזה טקטונית בעושר: העושר הכללי של בעלי ההון שם צמח בקצב מהיר יותר מבכל מקום אחר", נאמר בדו"ח שפורסם אתמול במקביל בציריך ובהונג קונג. כמעט שליש מחברי הרשימה, 810 איש, הפכו למיליארדרים מאז תחילת 2009 ושיא המשבר הגלובלי, וההון הכולל של המשתייכים למועדון כמעט הוכפל בתקופה זו, נאמר בדו"ח. בשנה האחרונה מספר המיליארדרים עלה רק ב־0.5%, אך הונם גדל ב־5.3%.

הדו"ח מגיע בתקופה שבה מדינות רבות, ומדינות אסיה במיוחד, מתמודדות עם אי־שוויון גדל בהכנסות, שאף עלול לערער את היציבות הפנימית במדינות כמו סין והודו. אפילו בארה"ב, בירת המיליארדרים העולמית, נראה שינוי כשמספר גדל והולך של בעלי הון מתחייבים לתרום חלק גדול מהונם לצדקה. ביטוי לכך נתן לאחרונה המשקיע האגדי ביל גרוס, שאמר כי יותר עשירים צריכים לאמץ את הדוגמה של וורן באפט וביל גייטס ולהחזיר מהונם לחברה.

תגיות