אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טעיתם בבחירת מקום העבודה שלכם? כך תדעו מתי להתפטר צילום: שאטרסטוק

טעיתם בבחירת מקום העבודה שלכם? כך תדעו מתי להתפטר

התחלתם לעבוד - וכבר מעוניינים לעזוב? מתי עזיבה מהירה תפגום בקורות החיים - ומתי אפשר להימלט מבלי לגרום נזק לקריירה

09.11.2013, 21:36 | נטלי ריער

לעיתים עבודה מתגלה מהר מאד כלא מתאימה. ריטה מצאה עבודה חדשה בחברה המטפלת בתביעות ביטוח מול קופות החולים. במודעת הדרושים ובראיון העבודה, התפקיד הוצג בפניה כ"ניהול תיקי תביעות" וכלל תקשורת עם קופות החולים, חברות הביטוח וטיפול בניירת. אך לאחר כחודש בעבודה, היא כבר הבינה שמדובר בתפקיד רוטיני ומשעמם כשכל יומה עבר בפתיחת תיקים במערכת הממוחשבת, איחוד מסמכים ושליחתם בדואר.

בנוסף על חוסר האינטרקציה עם אנשים, ההנהלה בחברה ראתה בחומרה רבה כל איחור, ואפילו כל שיחת מטבח עם החברים לעבודה. ריטה הבינה שמקום העבודה הזה אינו מתאים לה והודיעה למעסיקיה כי היא מעוניינת לעזוב.

להמשיך לסבול או להתפטר?, צילום: שאטרסטוק להמשיך לסבול או להתפטר? | צילום: שאטרסטוק להמשיך לסבול או להתפטר?, צילום: שאטרסטוק

 

ההחלטה של ריטה לעזוב כל כך מהר עלולה להיראות רע בקורות החיים שלה, אך האם באמת מדובר בהחלטה שגויה לקריירה? לא בהכרח. במקרים מסוימים, במיוחד כאשר רוב הפרמטרים אינם ברי שינוי וברור שהסיכוי להחזיק מעמד במקום העבודה הזה לאורך זמן, לא יצלח – פשוט חבל על הזמן. סובלים במיוחד במקום העבודה החדש? לפניכם שלושה מקרים בהם לעזיבה מהירה יש נסיבות מקלות:

 

1. כשאתם לא נואשים להמלצה או לניסיון

 

המלצה טובה ממנהל היא המלצה הניתנת מעומק הלב. מגייסים רבים לא מוותרים על בקשת המלצה ממנהל קודם, מכיוון שאין תחליף לשבח כנה אודות יכולותיו של העובד. מסיבה זו, ובמיוחד כאשר מדובר בעבודה משמעותית בקריירה, לא מומלץ לעזוב מקום מבלי לצבור את פרק הזמן המינימלי הדרוש לניסיון משמעותי והמלצה חמה.

אך האם ניתן להשמיט את העבודה הזו מקורות החיים? במקרים מסוימים כן. לדוגמה - כשמדובר בעבודות סטודנטיאליות, או בעבודות שאין להן זיקה לקריירה העתידית שלכם. במסמך קורות חיים מקובל לציין את תקופות ההעסקה בטווח של שנים ולא של חודשים - כך גם קל יותר לקרוא את זה. כך שאם עבדתם בשתי עבודות במהלך שנה מסוימת, באפשרותכם לבחור את המשמעותית מביניהן ולפרוש אותה על גבי השנה כולה.

2. כשהעזיבה לא תשרוף עבורכם גשרים בתעשייה

 

ישנם תחומי עיסוק בהם הקשרים האישיים והנטוורקינג חשובים מאוד ולכן יש לשמור עליהם באדיקות. למשל, אם אתם עוסקים בתחום הפרסום והתחלתם לעבוד במשרד מסוים שמקושר מאוד בתעשייה, עזיבה מהירה תותיר טעם רע ועשויה להסב נזק רב לשמכם הטוב. במקרים קיצוניים כדאי אפילו למשוך עוד קצת זמן, לפחות עד שתשלימו שנה, ואם אתם מרגישים שאין ברירה נסו להוציא את העזיבה לפועל בצורה רגישה ועדינה ועשו כל מאמץ כדי לשמור על היחסים הבין אישיים בדרך החוצה.

באופן כללי, תמיד כדאי לשמור על קשרים טובים בתעשיה. עם זאת, ישנם תחומי עיסוק רחבים יותר שלגביהם היקף הנזק אינו משמעותי. למשל, בתחום המזכירות והאדמיניסטרציה הסיכוי להיתקל פעמיים באותו מעסיק אינו גדול, ולכן כשהנעל ממש לא מתאימה, לפעמים עדיף לחזור לחיפושים ולנסות למצוא משרה מתאימה יותר, בה תוכלו להתמיד לאורך זמן. עם זאת, חשוב לא להפוך את העזיבה הזו למסורת, שמא תיחשבו בעיני המעסיקים למנתרים סדרתיים בין עבודות - לא בדיוק המועמדים האידיאליים.

3. כשיש הצעה טובה יותר בפתח

 

להרבה אנשים יש "משרת חלומות" - כזו שעבורה שווה להשקיע ואפילו להקריב דברים מסוימים. עבור אחדים מדובר על רילוקיישן לחו"ל, ולחלק אחר - פשוט משרה מעניינת ונוחה שמתוגמלת היטב. לא משנה איך נראית משרת החלומות שלכם - ברגע שהיא נקרית בדרככם, אף אחד לא יאשים אתכם אם תחליטו ללכת על זה (וגם אם כן - אז מה?). עם זאת, חשוב לברר היטב אם אכן מדובר במשרה טובה יותר, או שכרגע כל כך רע לכם שאתם רק מחפשים לברוח ובעצם עוזבים עבודה גרועה אחת לטובת עבודה גרועה אחרת.

ומה חושבים על כך אנשי הגיוס?

 

איילת, רכזת גיוס בחברת השקעות גדולה מסבירה איך נתפסים בעיניה מועמדים ש"מנתרים" בין עבודות: "ברוב המקרים, קפיצות רבות בין מקומות עבודה שונים נתפשות כדבר שלילי, כיוון שהרושם שנוצר הוא של מועמד לא מגובש, לא רציני ולא מחויב וכמגייסת אני ישר אחשוב על כך שרוב הסיכויים שגם אצלנו הוא לא יתמיד לאורך זמן".

עם זאת, היא מסייגת כי "יש מקרים בהם אני כן נוטה לקבל מועמדים עם היסטוריה של ניתור בין עבודות: כשאני מחפשת מועמד עם מעט ניסיון, כאשר התפקיד המדובר הוא זמני, או כאשר השכר המוצע לתפקיד נמוך ואנו יודעים כי מועמדים עם ניסיון רב יותר לא יסתפקו בו. אני ממליצה למועמדים לא לציין כל עבודה שבה עבדו בקורות החיים שלהם, אלא להתמקד רק במקומות הרלוונטיים לעיסוק הנוכחי. הדבר נכון גם לגבי המלצות; אני גמישה ומוכנה לקבל שם של ממליץ גם אם הוא לא היה המעסיק האחרון. כך שאם מועמד עבד במקום מסוים תקופה ארוכה ובשנה האחרונה הייתה לו קפיצה בין עבודות, אדבר עם הממליץ שניהל אותו בתקופה הארוכה יותר."

רגע לפני שמחליטים לעזוב, שווה לבדוק - האם אפשר לפתור את הבעיה?

 

לכל אחד מאיתנו יש את הזכות לנסות ולרדוף אחר החלומות שלו. עם זאת, חשוב לזכור שכל עבודה היא בסופו של דבר עבודה. ואם המנהל האישי שלכם לא מודע לקשיים ולבעיות, הוא לא יוכל לעזור לכם. לפעמים, שיחה טובה ופתוחה עשויה לשנות דברים רבים, וכל שדרוש הוא לאזור אומץ ולבצע אותה. אל תחליטו מראש שלאף אחד לא אכפת ושאין דרך לשנות את המציאות. מעבר לכך, ככל שתהיו אקטיביים ותנסו לשפר את המצב בעבודה, העזיבה שלכם תיתפס כפחות פתאומית ואולי אף תתקבל בהבנה גדולה יותר אצל העובדים וההנהלה.

הכותבת היא מנהלת תוכן - עבודה וקריירה ב-AllJobs

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
בארץ משתמשים בהמלצה ככלי איום
מנהל שלא היה מרוצה שעובד עזב אצלו כי זה גרם לו נזק ימליץ המלצה לא טובה על העובד מתוך נקמה גם אם העובד היה מעולה...כך שאין לתת משקל אמיתי להמלצות. לפנעמים מנהלים מנוולים פשוט מתנקמים בעובד שעזב אותם באופן כזה. צריך להפסיק עם השטות הזו שנקראת המלצה לגמרי..אין לזה שום חשיבות. וחוץ מזה שעובד אחד יכול להיות מעולה במקום אחד ופחות טוב במקום אחר כפונקציה של כימיה עם המנהלים שלו או אל איך שהתחייסו אליו. אם לא התיחסו טוב לעובד אז העובד לא בהכרח רצה להמשיך שם או לא השקיע..הכל מאוד תלוי במקום העבודה ובמנהלים עצמם. וחוץ מזה שיתכן שעובד למד דברים רבים והשתפר ביחס למקום קודם. אין ליחס להמלצות חשיבות ואפשר גם לגמרי לוותר עליהן. הכל תלוי בכימיה ובהתאמה לכישורי המועמד
ביזיון  |  10.11.13
לכל התגובות