אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וויטווטר של אורי יוגב נקלעה לקשיים וצפויה להיסגר צילום: נמרוד גליקמן

וויטווטר של אורי יוגב נקלעה לקשיים וצפויה להיסגר

מנהל רשות החברות הממשלתיות עמד בראש החברה, שחייבת 15 מיליון שקל לבנקים. השבוע צפויה וויטווטר להגיש בקשה למינוי כונס נכסים

10.11.2013, 06:52 | גולן חזני

חברת טכנולוגיות המים וויטווטר, שבשליטת חנה גרטלר ואורי יוגב, הגיעה לסוף דרכה - ותיסגר. ל"כלכליסט" נודע כי החברה צפויה להגיש השבוע לבית המשפט בקשה למינוי כונס נכסים, משום שמקורות המימון שלה אזלו. הכונס יתבקש למכור את נכסי החברה ולהחזיר את חובותיה לבנקים ולבעלי המניות.

קראו עוד בכלכליסט

וויטווטר הוקמה בשנת 2007 בידי אורי יוגב, שמונה בחודש אוגוסט למנהל רשות החברות הממשלתיות, והפסיק את כהונתו כיו"ר וויטווטר. במסגרת תפקידו הנוכחי אחראי יוגב, לשעבר הממונה על אגף התקציבים באוצר, אחראי יוגב על שורה של חברות ענק, שבשנת 2012 היקף הכנסתן עמד על 67.3 מיליארד שקל.

וויטווטר עוסקת בפיתוח טכנולוגיות לבקרת מערכות מים עירוניות ומערכות השקיה. במיזם הושקעו כ־20 מיליון דולר, כמחציתם על ידי גרטלר. איש העסקים היהודי־קנדי בני טיש השקיע בחברה כ־4 מיליון דולר ונקלע לסכסוך משפטי עם וויטווטר ועם יוגב. הכישלון בהכנסת שותף אסטרטגי והפסדי החברה גרמו למשקיעים להחליט לא להשקיע יותר בחברה.

הקבוצה רשמה בדו"חותיה לשנת 2012 הפסד של 23.5 מיליון שקל וגירעון של 16 מיליון שקל בהון החוזר, ואלה הובילו את רואי החשבון שלה להצמיד הערת עסק חי לדו"חותיה. יוגב מחזיק ב־29% מהמניות וגרטלר ב־49%. טיש מחזיק עם חתנו עדי כספי ב־15%, שרכש לפני כשלוש שנים תמורת 4 מיליון דולר. כמו כן ישנם 13 בעלי מניות נוספים.

אורי יוגב. עזב את תפקיד יו"ר וויטווטר באוגוסט, לאחר מינויו למנהל רשות החברות הממשלתיות, צילום: אוראל כהן אורי יוגב. עזב את תפקיד יו"ר וויטווטר באוגוסט, לאחר מינויו למנהל רשות החברות הממשלתיות | צילום: אוראל כהן אורי יוגב. עזב את תפקיד יו"ר וויטווטר באוגוסט, לאחר מינויו למנהל רשות החברות הממשלתיות, צילום: אוראל כהן

החוב של וויטווטר לבנקים הוא 15 מיליון שקל. חוב זה צפוי להיפרע ממכירת אחזקות וויטווטר בחברה־הבת העיקרית שלה, יצרנית מדי המים גלקון, ששווייה מוערך ב־25 מיליון שקל. נוסף על כך עלול הכונס לקבל מיליוני שקלים בודדים עבור הפטנטים שרשומים בקבוצה. מרבית ההפרש שיישאר לאחר החזר החוב לבנקים צפוי לעבור לגרטלר. גם שוק טכנלוגיות המים המדשדש פגג בוויטווטר.

טיש וכספי תבעו בתחילת השנה את יוגב ווויטווטר בבית משפט השלום בתל אביב. טיש טען בכתב התביעה כי יוגב שידל אותו להשקיע במיזם 3.2 מיליון דולר באמצעות מצגי שווא ודרש שכל כספי ההשקעה יוחזרו לו. יוגב ווויטווטר טענו בתגובה לתביעה כי טיש מנסה לסחוט מהחברה כספים. בחודש שעבר פנו הצדדים להליך גישור.  

בתוך כך, חברת גלקון הודיעה היום בעקבות הפרסומים כי "אחזקות וויטווטר בגלקון הינה אחזקת מיעוט. הבעלות והשליטה בגלקון הייתה ונשארה בידי קיבוץ כפר בלום, ועל כן אין להתרחשויות בוויטווטר כל השפעה על פעילות גלקון".

תגיות