אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלמנת שריה עופר: בית המשפט והנאמן על נכסיו נושאים באחריות לרצח צילום: אוראל כהן

אלמנת שריה עופר: בית המשפט והנאמן על נכסיו נושאים באחריות לרצח

שריה עופר, שנרצח לפני כחודש והיה מצוי בהליכי פשיטת רגל, פנה לבית המשפט ולנאמן בבקשה למימון אבטחת ביתו, ונדחה. לאחר שנרצח הגישה אלמנתו תלונה נגד השופטים ובקשה להדחת הנאמן

10.11.2013, 08:56 | זוהר שחר לוי

לפני כחודש נרצח שריה (יאיא) עופר, אחיינם של יולי וסמי עופר. הוא נרצח בביתו שבצפון בקעת הירדן, ככל הנראה על רקע לאומני, במכות גרזן ומוטות ברזל. עופר היה מצוי בהליכי פשיטת רגל, וכחצי שנה לפני הרצח הוא פנה לבית המשפט המחוזי בתל אביב ולשופטים ורדה אלשיך ואיתן אורנשטיין שניהלו לסירוגין את התיק, וביקש שקופת הנושים תממן לו אבטחה, אך בקשתו נתקלה בסירוב.

כעת טוענת אלמנתו מוניק באמצעות בא כוחה עו"ד אשר אשור, כי השופטים נושאים באחריות לרצח וכי היה באפשרותם למנוע אותו. עו"ד אשור אף הגיש תלונה רשמית בעניין לנציב תלונות הציבור על השופטים.

שריה עופר, צילום: אוראל כהן שריה עופר | צילום: אוראל כהן שריה עופר, צילום: אוראל כהן

בתחילת שנות האלפיים נקלע עופר לקשיים כלכליים, ובדצמבר 2007 הוכרז כפושט רגל ועו"ד דוד גולן מונה כנאמן על נכסיו. כחצי שנה לפני הרצח, ב־18 באפריל השנה, הגיש עופר בקשה לשופטים להורות על מימון אבטחה סביב ביתו והתריע כי באזור ישנם אירועים פליליים ולאומניים. לאחר שבקשתו נדחתה, הוא הודיע על פריצה נוספת לביתו וחזר על בקשתו לקבלת אבטחה.

בשבוע שעבר הגישה מוניק, אלמנתו של עופר, בקשה לבית המשפט להורות על העברתו מתפקידו של הנאמן "לאור רשלנותו" שלטענתה גרמה לכך שהבית לא אובטח והרצח לא נמנע. ההנחה של מוניק היא כי אם הנאמן היה מסכים להוצאה, היה הרבה יותר קל לשכנע בכך גם את השופטים.

"מהבקשות שהונחו בפני כבוד השופטים עולה כי הם התעלמו לחלוטין מהבקשות להציב אבטחה", כך לפי התלונה שהוגשה לנציב התלונות על השופטים. "לא יעלה על הדעת ששופטים ינהגו ברשלנות ועניין זה לא יטופל בצורה יסודית, שכן השופטים נושאים באחריות כמו כל עובד ציבור כלפי הציבור והתוצאה מדברת בעד עצמה", לשון התלונה.

בעקבות הרצח הגיש לאחרונה הנאמן בקשה לאשר את אבטחת הבית, וזו אושרה על ידי השופט אורנשטיין.

תגיות