אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מדהים כמה לחצים מופעלים עליך ברגע שאתה מוציא המלצה שלילית"

"מדהים כמה לחצים מופעלים עליך ברגע שאתה מוציא המלצה שלילית"

כך לפי אלון גלזר מלידר בכנס בתל אביב. צבי סטפק: "למנהלי השקעות קל יותר לא לעשות מאשר לעשות ולנמק"

10.11.2013, 13:23 | יניב רחימי

"גופים שמנהלים 20 -40 מיליארד שקל, גם אם הם מצליחים היום, במשבר הבא הם יצטרכו להמציא את עצמם מחדש בין אם להתמזג או לרכוש", כך אמר הבוקר צבי סטפק  יו"ר מיטב-דש בוועידה השנתית למימון תאגידי בתל אביב של די.סי. פייננס.

סטפק טען שהרגולציה נעשתה קיצונית מדי: "אני כאן בשני כובעים, גם כמשקיע מוסדי ובעוונותי בעקבות המיזוג עם דש גם כחברה ציבורית. אני רואה מה נדרש מחברה ציבורית, יש עודף רגולציה. חלק מזה נהלים וכסת"חים".

סטפק התייחס לחלקה של רשות ניירות ערך במצב של הבורסה "אני יכול לברך את הרשות שלוקחת צעד אחורה על פי מפת הדרכים של האוזר אבל זה לוקח זמן. חלק מהירידה במחזורים נובעת מזה שלמנהלי השקעות קל יותר לא לעשות מאשר לעשות ולנמק. אחת הבעיות שלי עם הרגולטורים שאין להם סדרי עדיפויות. אם הכל חשוב, אז שום דבר לא חשוב".

גלעד אלטשולר, צילום: עמית שעל גלעד אלטשולר | צילום: עמית שעל גלעד אלטשולר, צילום: עמית שעל

 

"לרגולטור יש חלק באשמה שהציבור ישב בפק"מ"

גלעד אלטשולר סיפק דימוי מעניין למצב הבורסה "תארו לעצמכם, אם יפרסמו מחקר שנסיעה בעשרים קמ"ש תמנע תאונות ויחליטו להוריד את המהירות המותרת ל-20 קמ"ש. מה יקרה אז? בשוק נוסעים ב-12 קמ"ש. אולי נחסכה תאונה, אבל צריך לבדוק את העלות מול התועלת". אלטשולר התייחס לתחושת הפחד שמשתקת את יועצי ההשקעות בבנקים "אני רואה את הפחד אצל היועצים. אז אולי צריך לחקור למה הציבור לא הרוויח בארבע שנים של גאות. לרגולטור יש חלק באשמה שהציבור ישב בפק"מ והפסיד את העליות.

"אם הבנק מפסיד 3% - 4% מהאשראי שנתן, הוא נכנס לבעיה"

"בנקים נותנים אשראי במינוף עצום של פי 10. אם הבנק מפסיד שלושה ארבעה אחוזים מהאשראי שנתן, הוא נכנס לבעיה. שוק ההון יכול לספוג את זה" כך אמר אנליסט הבנקים וסמנכ"ל המחקר של לידר שוקי הון, אלון גלזר שהשתתף גם הוא בוועידה.

גלזר הדגיש את החשיבות של שוק ההון בגיוסי חוב של חברות עסקיות ואת נחיצותו לכלכלה "בתקופה האחרונה הבנקים צמחו בתחום המשכנתאות וההלוואות למשקי הבית וירדו באשראי העסקי. כשסוגרים את חלון האשראי זה לא בריא למשק". גלזר ציין גם את החשיבות של אגרות החוב הקונצרניות לפנסיה של הציבור "אם נייצר תשואה של 2%-3% אנחנו בדרך למקום רע".

גלזר התייחס בדבריו לללחצים המופעלים על אנליסטים "ברגע שאתה מוציא המלצה שלילית, מדהים כמה לחצים מופעלים מכל עבר", אמר גלזר בגילוי לב והוסיף "יש לנו את האמינות שלנו. הלקוחות שלנו, אלו שמשלמים לנו על המחקר, לא סולחים על אנליזות לא איכותיות וזאת מזה על אנליזות שחשודות כלא ראויות".

"נראה לי שיש בועה בשוק האג"ח. יש אופטימיות יתר, אופוריה. מחפשים לעשות סיבוב מהיר ולא משקיעים לטווחים ארוכים. הגיוסים לקרנות הנאמנות יוצרים עודף ביקוש שמביא לתמחור יתר". את הדברים הללו אמר יעקב אקילוב, מנהל פעילות שוק ההון במליסרון, אחת מהמגייסות הבולטות בשוק האג"ח בשנים האחרונות.

מליסרון בולטת בהנפקות האג"ח שלה המובטחות בשעבודים על נכסים מניבים בישראל "עסקאות אג"ח בדירוג גבוה עם ביטחונות זה מוצר במחסור בשוק" אמר אקילוב "זה מאפשר לנו לפרוס את החוב בצורה נוחה ולייצר תזרימים פנויים וגם לשלם ריביות נמוכות ולהוריד את עלויות המימון שלנו".

תגיות