אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראש הלשכה לשעבר ניסה לדבר בשם "הצרכן הקטן" והרגיז את ביהמ"ש צילום: מיכאל קרמר

ראש הלשכה לשעבר ניסה לדבר בשם "הצרכן הקטן" והרגיז את ביהמ"ש

השופט קובי ורדי דחה תביעה של עו"ד שלמה כהן נגד הספקיות בזק ונטוויז'ן, ותקף בחריפות את טענתו שביהמ"ש מסייע לחברות הגדולות לפגוע בלקוחותיהן

11.11.2013, 08:22 | ענת רואה

הרכב שופטים מבית המשפט המחוזי בתל אביב דחה ערעור שהגיש עו"ד שלמה כהן, לשעבר ראש לשכת עורכי הדין, וחייב אותו ב־60 אלף שקל הוצאות.

כהן תבע את בזק ונטוויז'ן בגלל תקלה בחיבור האינטרנט שהתרחשה ב־2008, ונמשכה לטענתו 11 שעות שבהן נפגעה פעילות משרדו. השופט קובי ורדי, שכתב את פסק הדין מטעם ההרכב שדחה את הערעור, מתח בפסק הדין ביקורת על סגנונו של כהן, שלטענתו "ניסה להטיל דופי בבתי המשפט" כשהצהיר בדיון בערעור ש"הספקים הגדולים בישראל בסיוע בתי המשפט הצליחו לגרום לכך שהצרכנים לא מנצלים את הזכויות שלהם, כיוון שהמחיר למיצוי זכויות כבד מהתשואה".

לטענת השופט, כהן הציג עצמו "כאדם הקטן שנפגע על ידי הספק הגדול הזוכה לסיוע מבית המשפט". השופט קבע ש"בתי המשפט יודעים להגן היטב על הצרכן הקטן ולפסוק נגד הספק הגדול, במקומות המתאימים", והוסיף ש"אין מקום להכללות" שהעלה כהן. 

השופט קובי ורדי, צילום: בוצצו בירן השופט קובי ורדי | צילום: בוצצו בירן השופט קובי ורדי, צילום: בוצצו בירן

כהן ערער בספטמבר 2012, לאחר שהשופטת שרון גלר מבית משפט השלום בתל אביב דחתה את תביעת הפיצויים בסכום של 450 אלף שקל שהגיש כהן נגד הנתבעות. נטוויז'ן טענה שהתקלה נגרמה עקב מיזוג שרתיה עם שרתי ברק 013 ושהטכנולוגיות המתקדמות אינן חסינות מתקלות. החברה טענה שמקור התקלה היה בבזק ועקב עבודות תשתית יזומות.

בזק טענה שהתקלה נבעה מהעמסת יתר של נטוויז'ן בשל איחוד השרתים. כהן טען שיש לחייב את שתי החברות בפיצוי כיוון שהן התנערו מאחריות וגלגלו אותה זו כלפי זו. השופטת גלר דחתה את התביעה לאחר שקבעה שלבזק יש חסינות מכוח חוק הבזק, למעט במקרה של "רשלנות חמורה", שלפי השופטת לא התקיים.

לפני חודש, בדיון בערעור פתח עו"ד כהן ואמר שגם אם הערעור יתקבל במלואו, הוא ייצא בהפסד "מכיוון שזו השיטה שלנו". כהן טען ש"כאן יש תפקיד חשוב מאוד לביהמ"ש, ומצבו העגום של הצרכן הישראלי הוא בין השאר מכיוון שבתי המשפט אינם ממצים את הדין עם נתבעים, שהם בעיקר חברות גדולות המתעללות בצרכנים שלהן. הן יודעות שהצרכן היחיד אינו מסוגל לעבור את דרך החתחתים הזאת, אז 99.8% מהצרכנים מתקפלים מיד". הוא הוסיף: "אני מנהל את התיק לא כדי להתעשר ממנו, אלא כיוון שאני חושב שיש חובה ציבורית לשנות את המצב העגום הזה". כהן טען עוד ששכר הטרחה הממוצע של עובדי משרדו הוא 200 דולר לשעה, ושביום התקלה, במשך 11 שעות, לפחות 30 עובדים לא יכלו לעבוד ולהפיק את ההכנסות הללו.

עו"ד יוסי אשכנזי מהרצוג פוקס נאמן, שייצג את נטוויז'ן עם עו"ד משה יעקב, טען באותו דיון שנטל הוכחת הנזק צריך להיות על התובע, וכי האינטרנט שב לעבוד בשעת בוקר בארה"ב, שבה לדברי כהן מצויים רוב לקוחותיו. עו"ד עמוס טיבי טען בשם בזק שעלות שירות אינטרנט עומדת על כ־100 שקל לחודש, ושאם תתקבל התביעה, "הוא יקבל שירות חינם ל־375 שנה".

אל השופט ורדי הצטרפו גם השופטים ישעיהו שנלר וחגי ברנר, וקבעו שכהן לא הוכיח את הנזק הכספי שטען לו ולא הראה שינוי בהכנסות משרדו באופן כללי.

מעו"ד שלמה כהן לא נמסרה תגובה על הדברים.

תגיות