אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לקריאה שנייה ושלישית: מניעת כפל מס לחברות של ישראלים בחו"ל צילום: אלכס קולמויסקי

לקריאה שנייה ושלישית: מניעת כפל מס לחברות של ישראלים בחו"ל

תשלום המס בישראל יחוייב כאשר לפחות 75% מהאחזקות בחברות הללו הן בידי תושבי ישראל. עם זאת, חברות לא יחוייבו בתשלומי מסים, אם הן כבר משלמות במדינות מושבן

11.11.2013, 17:47 | הדר קנה

ועדת הכספים אישרה היום (ב') לקריאה שנייה ושלישית, הצעת חוק שנועדה לסתום פרצות במס בחברות נשלטות זרות (חנ"ז). מדובר בישראלים שבבעלותם חברות עסקיות בחו"ל וההצעה מיועדת למנוע כפל מס בין ישראל למדינות בהן פועלות החברות.

הצעת החוק היא תיקון לפקודת מס הכנסה המסדירה את המנגנון לקביעת גובה המס שישולם, מהו שיעור האחזקות של האזרחים הישראליים בחברות כדי שיחויבו במס ועוד.

מדובר בהצעת חוק שנידונה בתחילה במסגרת חוק ההסדרים, אך הוצאה משם בשל מורכבותה ונידונה כעת בנפרד.

הצעת רשות המסים היא לחייב בתשלום מס כאן בישראל, כל חברה המוגדרת 'חברת משלוח יד זרה', שעפ"י פקודת מס הכנסה, מוגדרת כחברה שמיקומה מחוץ לישראל, אך לפחות 75% מהאחזקות בה הן בידי ישראלים תושבי ישראל. בכך למעשה, מבקשת רשות המסים למנוע מצב שבו חברות שחרף מיקומן בחו"ל הן חברות ישראליות לכל דבר ועניין.

משה אשר, מנהל רשות המסים, צילום: אלכס קולמויסקי משה אשר, מנהל רשות המסים | צילום: אלכס קולמויסקי משה אשר, מנהל רשות המסים, צילום: אלכס קולמויסקי

הצעת החוק מדברת על עוד סוג של חברות המוגדרות כחברת 'משלוח יד מיוחד' - הכוונה לחברות שעיסוקן מוגדר כעיסוק או מקצוע, שנקבע ע"י שר האוצר באישור ועדת הכספים. בדרך כלל, מדובר במקצועות חופשיים כגון עורכי דין, רואי חשבון, מהנדסים, תכניתנים, כלכלנים ועוד.

הצעת רשות המסים כוללת חיוב בתשלום מס רווחי הון על דיבידנדים שיחולקו ע"י חברות אלו, לרבות במקרים שאותן חברות מחזיקות חברות בנות או חברות נינות, גם הן בחו"ל.

מנהל רשות המסים, משה אשר, הסביר את מטרת התיקון: "החוק נועד לסגור פרצות שמאפשרות התחמקות מתשלומי מסים בארץ ובחו"ל כאחד". עם זאת, אנשי הרשות סייגו ש"חברות לא יחוייבו בתשלומי מסים, אם הן כבר משלמות במדינות מושבן".

לגבי חברות בנות, הסביר אשר: "לעיתים חברה זרה מחזיקה בחברת בת, גם היא זרה. לעיתים החברה הזרה מוכרת את חברת הבת או חלק מאחזקותיה בה. זה יכול להיות חברות נדל"ן או עסקים משמעותיים והמכירה הזו נחשבת רווח פסיבי מבחינתנו; אם מדובר בחברה שהחזקת יותר משנה, אזי הרווחים ממכירתה או ממכירת מניותיה, תיחשב רווח הון פסיבי שיימוסה על ידינו. אם מדובר בברוקר שזה עיסוקו, הדבר יחשב כהכנסה ולא נמסה אותו. כי העניין כאן זה הרווחים הפסיביים כרווחי הון".

תגיות