אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמנות: תערוכות חדשות בעולם צילום: Joshua White

אמנות: תערוכות חדשות בעולם

1,200 שנות אמנות סינית בלונדון, מחווה למוזיאון הפראדו במדריד והסוריאליזם הקומוניסטי בפריז. "כלכליסט" ממליץ על התערוכות שכולם ידברו עליהן

12.11.2013, 09:01 | יעל סובינסקי

באירופה ובארה"ב הסתיו כבר בעיצומו, ואיתו מגוון תערוכות חדשות ומסקרנות. מלבד האפשרות לראות כמה מהתערוכות הכי מדוברות בעולם כרגע, המוזיאונים והגלריות הם גם קצת מפלט מהקור שבחוץ. "כלכליסט" ממליץ על תערוכות שלא כדאי לפספס בנסיעה הקרובה.

הציור הסיני לדורותיו: לונדון, מוזיאון ויקטוריה ואלברט

לונדון מוזיאון V&A Auspicious Cranes לונדון מוזיאון V&A Auspicious Cranes לונדון מוזיאון V&A Auspicious Cranes

הראייה ההיסטורית של תולדות האמנות מתמקדת לרוב בעולם המערבי ומזניחה קצת את האמנות שהתפתחה בחלקים אחרים בעולם. התערוכה החדשה במוזיאון V&A, Masterpieces of Chinese Painting 700–1900, מציבה במרכז הבמה את הציור הסיני בין השנים 700 ל־1900 ומעניקה לו את הכבוד הראוי. בתערוכה מוצגות כ־70 יצירות במגוון סגנונות, טכניקות ונושאים - מציורים על משי שנעשו למטרות דתיות, מרביתם במצב מפתיע לטובה, דרך ציורים ריאליסטיים של נוף, חיות וצמחים ועד להשפעות אירופיות. זו אחת התערוכות המדוברות ביותר כיום, ומאז נפתחה בסוף אוקטובר היא זוכה לשבחים מצד מבקרי האמנות. זו הזדמנות חד־פעמית לצפות בריכוז כה גדול ומרשים של יצירות אמנות בסדר גודל שכזה, שמאפשרות הצצה לפרק מרתק בהיסטוריה של האמנות. פרטים: עד 19 בינואר, 15 ליש"ט, vam.ac.uk.

שילוב בין טבע לאמנות: מדריד, מוזיאון הפראדו

 

שלד של נחש שלד של נחש שלד של נחש

תערוכה חדשה, שונה ומפתיעה, Historias Naturales, שמשלבת בין מוצגים של בעלי חיים ליצירות אמנות, תיפתח ב־19 בנובמבר במוזיאון הפראדו במדריד.

לרגל יום השנה ה־194 לפתיחתו של המוזיאון ו־200 שנה למותו של חואן דה וילאנובה, האדריכל שעיצב את המבנה שהוא שוכן בו, מציג הפראדו פרויקט מחווה מיוחד לעברו של המוזיאון, ששימש בתחילת דרכו להצגת אוספי הטבע המלכותיים. במשך שלוש שנים חקר האמן מיגל אנחל בלנקו את האוספים של המוזיאון למדעי הטבע ואת אוספי האמנות של הפראדו במטרה ליצור תערוכה שתעניק פרשנות חדשה ליצירות המפורסמות. בתערוכה מוצגים 22 מפגשים בין חיות, צמחים ומינרלים לבין יצירות אמנות, וכך משוחחים ביניהם נחש ממבה שחורה, שור ונשר עם עבודותיהם של רובנס וגויה. פרטים: עד 27 באפריל, 14 יורו, www.museodelprado.es.

סוריאליזם וחפצים יומיומיים: פריז, מרכז פומפידו

 

מרט אופנהיים Ma Gouvernante מרט אופנהיים Ma Gouvernante מרט אופנהיים Ma Gouvernante

 

פריז, ערש צמיחתה של התנועה הסוריאליסטית, היא המקום הטבעי ביותר לתערוכה על הז'אנר, ובמרכז פומפידו בעיר נפתחה לאחרונה תערוכה חדשה החושפת פרטים על תהליכי הקמתה בשנות העשרים. היא מתמקדת באופן שבו שילבו חברי התנועה בין היצירה הסוריאליסטית והפנטסטית לבין הקומוניזם לאור הרעיונות האידיאולוגיים והפוליטיים שדגלו בהם. חלקם, בראשות אנדרה ברטון, אף הצטרפו למפלגה הקומוניסטית הצרפתית ב־1927. התערוכה, Le Surréalisme et l'objet (הסוריאליזם והאובייקט), ממחישה כיצד הצליחו הסוריאליסטים לתעל את הרעיונות האידיאולוגיים דרך חפצים יומיומיים, וכוללת כ־150 יצירות, ובהן פסלים, צילומים וציורים של דה קיריקו, דושאן, ג'קומטי, דאלי, ברטון ואחרים. פרטים: עד 30 במרץ, 13 יורו, centrepompidou.fr.

רטרוספקטיבה למייק קלי: ניו יורק, מומה PS1

 

מייק קלי, צילום: Joshua White מייק קלי | צילום: Joshua White מייק קלי, צילום: Joshua White

באמצע אוקטובר נפתחה ב־PS1, השלוחה של המוזיאון לאמנות מודרנית בקווינס, תערוכה רטרוספקטיבית לאמן מייק קלי, שנחשב לאחד המשפיעים בימינו, והתאבד בשנה שעברה. זו התערוכה הגדולה ביותר שמציג המוזיאון מאז שנות השבעים והפעם הראשונה שבה כל שלוש הקומות וכל החללים בהן מוקדשים לאמן יחיד. בתערוכה מוצגות יותר מ־200 עבודות של קלי, שנודע בסגנונו האפל והסוער, כמעט מטורף, ובמהלך השנים עבד במגוון חומרים וטכניקות והתמקד בתרבות האמריקאית הפופולרית. אחת הדוגמאות הבולטות לכך היא העבודה "Deodorized Central Mass with Satellites" משנות התשעים, שמורכבת מהרבה בובות צבעוניות שמאוגדות יחד לפסלים ענקיים ססגוניים התלויים מהתקרה - מיצב עצום ומרשים, אך גם מטריד ומעורר מחשבה. פרטים: עד 2 בפברואר, 10 דולר, momaps1.org.

אמנות בין ברלין לווינה: ברלין, ברלינישה גלרי

 

ארנסט לודוויג קירשנר ארנסט לודוויג קירשנר ארנסט לודוויג קירשנר

המוזיאון העירוני לאמנות מודרנית בברלין בשיתוף הגלריה האוסטרית Belvedere מציגים תערוכה חדשה המתמקדת ביחסים התרבותיים בין שתיים מהבירות המשפיעות ביותר במאה העשרים, וינה וברלין. בתערוכה Wien Berlin: Kunst zweier Metropolen (וינה ברלין, האמנות של שתי ערים) זוכה הקשר האמנותי בין הערים לחשיפה מקיפה מאוד הסוקרת זרמים שונים - מזצסיון, דרך האקספרסיוניזם ועד לתנועת האובייקטיביות החדשה. מוצגות בתערוכה כ־200 עבודות של אמנים מודרניים מווינה ומברלין, ובהם גוסטב קלימט, מקס ליברמן, מקס אופנהיימר, אגון שילה ואחרים - תמונה פנורמית של יחסי הגומלין התוססים בתקופה סוערת ומשמעותית בהיסטוריה. פרטים: עד 27 בינואר, 10 יורו, berlinischegalerie.de.

תגיות