אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חצי מבוגרות המאיץ השלישי של מיקרוסופט צפויות לגייס 5 מיליון דולר צילום: אייל טואג

חצי מבוגרות המאיץ השלישי של מיקרוסופט צפויות לגייס 5 מיליון דולר

מחזור המאיץ כלל עשרה סטארט-אפים, שעברו הדרכה בפיתוח בסיס לקוחות ושיטות לגיוס הון. לדברי צחי וייספלד, הוגה תוכנית המאיצים, יוכלו חברות ישראליות להגיש מועמדות גם למאיצי מיקרוסופט במדינות אחרות

12.11.2013, 14:01 | אסף גלעד

מיקרוסופט מסיימת את המחזור השלישי של מאיץ הסטארט-אפים שלה עם 10 חברות, בהן מערכת ההמלצות לכתבות Roojoom, אפליקציית הצפייה המשותפת במשחקי כדורגל Vuboo ומערכת הניווט בתוך מבנים Navin.

קראו עוד בכלכליסט

צחי וייספלד, הוגה תכנית המאיץ ודירקטור בפעילות Microsoft Ventures מציין כי עד כה קיבלו חמש חברות מתוך ה-10 הבטחה לגיוס של 5 מיליון יחד, או בממוצע מיליון דולר לחברה. עד כה גייסו כ-20 מתוך 24 החברות של שני המחזורים הקודמים סכום דומה של מיליון דולר בממוצע לחברה, בתקופה של חצי שנה מיום סיום המחזור, הבולטות שבהן הן Telesofia, Stevie, eVolero ו-Vidit.

צחי וייספלד, הוגה תוכנית המאיצים של מיקרוסופט צחי וייספלד, הוגה תוכנית המאיצים של מיקרוסופט צחי וייספלד, הוגה תוכנית המאיצים של מיקרוסופט

10 החברות במחזור השלישי של נבחרו מבין 380 סטארט-אפים שהגישו מועמדות לקבלה, ולדברי מנהל המאיץ חנן לביא, מרביתן המתינו לשלב מתקדם בפעילות המאיץ בכדי שהשווי שלהן בעת הגיוס יעלה. "זו הסיבה שממוצע השווי של חברה היה גבוה יותר מבמחזורים קודמים. כשאתה אחד מבין עשר חברות שנבחרו מתוך מאות מועמדים, אתה יכול להרשות לעצמך להמתין עם הגיוס עד שהשווי יעלה".

עד כה גייסו החברות בוגרות המאיצים של מיקרוסופט בכל העולם כ-60 מיליון דולר. בכלל המאיצים עברו עד כה 119 חברות, מתוכן 7 כבר הספיקו להירכש, אחת מהן בידי מיקרוסופט עצמה. עד כה, אין ישראליות בין הבוגרות הנרכשות.

לא רק בישראל

מאיץ הסטארט-אפים של מיקרוסופט החל לפעול בישראל כיוזמה של מנהל הפיתוח העסקי המקומי צחי וייספלד. במהלך המחזורים הראשונים שלו, צבר הרעיון פופולריות בחברה ווייספלד הפך לדירקטור בכיר בפעילות הפיתוח העסקי של מיקרוסופט Microsoft Ventures, הממונה על יחסיה של מיקרוסופט עם קהילת הסטארט-אפים.

לאחר המאיץ בהרצליה הוקמו גם מאיצים בבייג'ינג, בנגאלור, לונדון וברלין, ובקרוב יוקמו גם בפריז ובמוסקבה. מיקרוסופט ונצ'רס משקיעה בסטארט-אפים בשלב הסיד, ולאחרונה אף הובילה סבב השקעות ראשון בשתי חברות, אחת מהן היא SkyGiraffe הישראלית. כל חברה כזו תקבל ממיקרוספט סכום של 150-250 אלף דולר כהלוואה בת המרה שמקנה למיקרוסופט מניות לאחר מכן, אך ללא מושב בדירקטוריון, כמקובל בקרב קרנות תאגידיות.

מחזור במאיץ הסטארט-אפים של מיקרוסופט אורך ארבעה חודשים וכדי להתקבל אליו נדרשים אנשי החברות לעבור מבחני אישיות, בהם נדרשים החברים להוכיח יכולת עבודה בצוות, ועדה הבוחנת את הרעיון המרכזי מאחורי החברה על בסיס פרמטרים שונים, כמו יכולתה של החברה להפוך לחברה גדולה ועוד.

במסגרת החממה עובדות החברות על פיתוח בסיס לקוחות, פיתוח קנה המידה של הפעילות (Scale), ועל פיתוח היכולת לגייס הון ממשקיעים על ידי הצגה נכונה של החברה. ויש גם בשורה משמחת ליזמים הישראלים: צחי וייספלד אומר כי הקבלה למאיצים של מיקרוסופט בכל העולם פתוחות לחברות מכל העולם. למעשה, חברות ישראליות יכולות להגיש מועמדות לקבלה גם למאיצים בברלין ובלונדון, למשל. החברות הפועלות במאיץ או אלה שבגרו אותו יכולות גם להשתמש במתקני המאיצים בעולם.

עשרת בוגרות המחזור השלישי של המאיץ 

 1. Navin - בוגרת תחרות הסטארט-אפים של כלכליסט לשנת 2012. מפתחת מערכת מיקום וניווט במבנים סגורים ללא צורך בחומרה וללא צורך בכיול. המערכת רותמת את חוכמת ההמון, כמו ווייז, ונפרשת מעצמה. האפליקציה מאפשרת התמצאות בכל מקום והנחיות הגעה למוצר, שירות, מקום או אדם שהמשתמש מחפש, וצפויה להתחרות במערכת ניווט מתחרה המופתחת בימים אלה בגוגל.

2. Roojoom - מערכת המלצות לקריאת כתבות ודפי רשת שונים המיוצרת על ידי אתרי תוכן או חברות מסחריות

3. Metal Compass - מחברת בין סמארטפונים לבין אביזר פיזיים, כמו למשל אקדח פלסטיק, והופכת אותם להתקן משחק דיגיטלי.

4. Vuboo - אפליקציית אייפון ואייפד המאפשרת לצופים לתקשר זה עם זה בזמן צפיית משחק כדורגל השידור חי על ידי חיווי דעתם בעזרת סמלים שונים כמו: נבדל, גול, כרטיס אדום, כרטיס צהוב.

5. Kytera - מערכת המסייעת לקשישים באמצעות ניטור וניתוח התנהגות בביתם. באמצעות ניתוחי ביג דאטה "לומדת" את דפוסי ההתנהגות ומתריעה על סטייה או שינוי.

6. ConferPlace - פלטפורמה לכנסים וירטואליים המאפשרת למבקרים בה במציאות או דרך המחשב להתחבר אליהם באמצעות פרופיל הלינקדאין שלהם.

7. KitLocate - כלי שירותי מיקום עבור מפתחי אפליקציות, המאפשרים לדעת את מיקום המשתמש (גם כאשר האפליקציה ברקע) תוך ניצול מינימלי של הסוללה.

8. Cell Mining - טכנולוגיה לאופטימיזציה ושיפור תפקודן של רשתות סלולר באמצעות מיקור המונים.  

9. Appixia - פלטפורמה המאפשרת לעסקים קטנים ובינוניים לבנות ולנהל את הנוכחות שלהם במובייל.

10. Semperis - מספקת שרותי התאוששות כשרות ענן לתשתית ההזדהות הארגונית, המאפשרים התאוששות מיידית החל מרמת תכונות בודדות וכלה בכלל השרות, וזאת על-ידי אספקת תשתית שחזור לשכבה האפליקטיבית.

תגיות