אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמסונג גייסה 36 חברות לפיתוח עבור מערכת ההפעלה Tizen צילום: צילום מסך

סמסונג גייסה 36 חברות לפיתוח עבור מערכת ההפעלה Tizen

הענקית הקוריאנית מובילה ביחד עם אינטל את מערכת ההפעלה, שמתבססת בין השאר על אנדרואיד ועשויה להתחרות בה בעתיד. בין השותפות החדשות שלהן נמנות נוקיה, שארפ, פנסוניק ואיביי

12.11.2013, 18:20 | הראל עילם
סמסונג, אינטל וקהילת לינוקס ממשיכות לדחוף את מערכת ההפעלה הסלולרית טיזן (Tizen), ולאחרונה החתימו 36 חברות חדשות על הסכמי שיתופי פעולה. כך דיווחה קהילת מפתחי טיזן.

קראו עוד בכלכליסט

טיזן היא פרויקט שאפתני של סמסונג, שכרגע נסמכת כמעט לחלוטין על מערכת ההפעלה של גוגל - אנדרואיד. אבל כפי שהיצרנית הקוריאנית גילתה במאבק המשפטי הבינלאומי שלה מול אפל, אנדרואיד יכולה להיות מסוכנת. מערכת ההפעלה משלבת קוד מלינוקס, ממערכות ההפעלה הישנות MeeGo ו-Maemo (לשעבר מבית נוקיה) ומבאדה - מערכת ההפעלה הקודמת של סמסונג. קהילת לינוקס ואינטל מסייעות בפיתוח טיזן.

מערכת טיזן, צילום: צילום מסך מערכת טיזן | צילום: צילום מסך מערכת טיזן, צילום: צילום מסך

בין השותפות החדשות בקהילה נמנות איביי, מקאפי, חטיבת האפליקציות והתוכנה של נוקיה, שארפ ופנסוניק. חלק מהחברות יפתחו אפליקציות, ישומים, תכנים ומשחקים במיוחד עבור מערכת ההפעלה. לטיזן יש כבר מספר יצרניות סלולר שהתחייבו לעמוד מאחוריה, ביניהן חוואווי, פוג'יטסו ו-LG וספקיות הסלולר NTT דוטקום היפנית, וודפון ואחרות.

פלטפורמה פתוחה יותר מאנדרואיד

האתגר של טיזן סמסונג מהמרת על מערכת ההפעלה Tizen - ונכנסת לשדה מוקשים הענקית הקוריאנית אמנם הצליחה לייצר סמארטפונים נאים ולמכור אותם במיליונים - אבל כניסתה לזירת מערכות ההפעלה לסמארטפונים עלולה להיות כישלון כואב ומהדהד - תשאלו את נוקיה, HP ו-RIM. האם החברה מנסה לאמץ את המודל של אפל - יצרן אחד, מערכת הפעלה אחת? ניצן סדן, 9 תגובותלכתבה המלאה

טרבור קורנוול, מנכ"ל Appbackr, אחת החברות השותפות החדשות, הגדיר את טיזן כ"פלטפורמה הפתוחה והשקופה ביותר בשוק", אף יותר מאנדרואיד. בנוסף, לאחרונה דלפו מספר פרטים על המכשירים הראשונים שמשתמשים בטיזן. בין השאר, התגלה כי המצלמה הדיגיטלית NX300 של סמסונג מריצה את מערכת ההפעלה - ככל הנראה, ניסוי ראשוני ושקט לבדיקת היציבות שלה.

הסמארטפון הראשון שמבוסס על טיזן צפוי לצאת במהלך 2014, וזכה לשם הקוד "redwood". המכשיר גם צפוי לכלול מעבד Exynos בעל ארבע ליבות במהירות 1.4 גיגה-הרץ, אותו מעבד הנמצא בגלקסי S3.

כמו כן, המסך שלו יהיה ברזולוציה של 1280 על 720. מכך ניתן להבין כי טיזן ממוקדת כרגע לנתח שוק מאוד ספציפי של מכשירים מוזלים המיועדים למדינות מתפתחות. בעתיד, טיזן תגיע גם למכוניות, טלוויזיות חכמות ומחשבים ניידים למיניהם.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
לג'ק, מתגובה 5
לפי ההגיון שלך אין שום אפשרות להחדיר מערכת חדשה לשוק מכיוון שכל מערכת כזאת תתחיל עם מספר מצומצם של אפליקציות. לפי אותו הגיון, אגב, אנדרואיד לא אמורה הייתה להצליח מכיוון שלמרות שהחנויות של אפל וגוגל נפתחו בערך באותו הזמן (האפסטור נפתחה ביולי 2008 והחנות של גוגל באוקטובר 2008) בסוף 2009, למשל, היו באפסטור מעל 100,000 אפליקציות בעוד שבחנות של גוגל היו אר כ 16,000 אפליקציות ובכל זאת כיום גוגל שולטת על יותר מ 80% מהשוק. לגבי ווינדוז פון, היא עדיין בתחילת דרכה ובשנה האחרונה מספר המכשירים גדל ביותר מ 150% ונתח השוק שלה עלה מ 2% ל 3.9% והצפי הנוכחי הוא שהעליה תמשך.
אמיר  |  13.11.13
6.
קצת הסבר על המוטיבציה מאחורי המערכות הפעלה האלה
MeeGo ,Maemo ו Tizen וכל שאר הגילגולים של הפרויקט למעשה אינטל הייתה תמיד מאוד מושקעת בכל הפרוייקטים האלה המערכות הפעלה האלה לא אמורות להיות רק למובייל אלא גם למחשב תחליף לחלונות לכן קל להבין את המוטיבציה של אינטל שהיא תמיד הייתה מאוד מושקעת בפרוייקטים האלה היא רוצה להיפטר מהתלות של מייקרסופט במחשוב הבייתי ולהחליף את מייקרסופט במשהו קוד פתוח וחופשי בעצם יצרניות החומרה מעוניינות בקוד פתוח ובלי מחויבות לשום משווק תוכנה כמו מייקרסופט ואפל ומתברר שאפילו אנדרואיד לא מספיק פתוח ושקוף עבורם בגלל שמוטמע בזה סרביסס של גוגל ועוד סיבות לכן בין אם יש סיכויים לעוד מערכת הפעלה ובן אם אין מה שבטוח זה שיש מוטיבציה לשחקנים מאוד גדולים לפתח מערכת הפעלה פתוחה, שקופה וחופשית בלי מוסכמות לשום גורם ולמצוא כל דרך אפשרית להפוך אותה למערכת השולטת עוד משהו שחשוב לזכור שסמנסונג היא ולא אחרת זו שהפכה את אנדרואיד לפופולארית כלכך עם סדרת הגלאקסי שלה
13.11.13
לכל התגובות