אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקי נפתלי מפתיע בראיון לניו יורק טיימס: "הרעיון לקנות את הפלאזה היה שלי"

מיקי נפתלי מפתיע בראיון לניו יורק טיימס: "הרעיון לקנות את הפלאזה היה שלי"

נפתלי, לשעבר מנכ"ל קבוצת אלעד של תשובה, סיפר כיצד עלה במוחו הרעיון לרכישת מלון הפלאזה בניו יורק ב-2004 תמורת 675 מיליון דולר

13.11.2013, 12:29 | סוכנויות הידיעות
מיקי נפתלי (51), יו"ר ומנכ"ל חברת הנדל"ן נפתלי גרופ המתמקדת בפרויקטי מגורי יוקרה במנהטן התראיין אתמול ל"ניו יורק טיימס" והתייחס לנסיבות עזיבתו את חברת אלעד גרופ והסיבות שעמדו מאחורי רכישת מלון הפלאזה על ידה.

קראו עוד בכלכליסט

"הרגשתי שהגיע הזמן שלי לעזוב", הוא ענה לשאלה מדוע עזב את החברה. "רציתי להשקיע יותר בצד הפיתוח – יצירה, עיצוב ופיתוח פרויקטים". נפתלי סיפר לעיתון כי הוא עמד מאחורי הרעיון לרכוש את הפלאזה, לדבריו הוא חשב על כך לאחר שנכשל בניסיונותיו לרכוש את מלון מייפלאואר בסנטרל פארק ווסט "הייתי מאד מאוכזב בגלל שהיו לי הרבה חזונות וחלומות על מה שנוכל לפתח שם, אז החלטתי שעליי למצוא נכס אחר שמשקיף על הפארק", סיפר. "ממש במקרה עברתי בסנטרל פארק סאות' ומצאתי עצמי על מדרגות הפלאזה הסתכלתי למעלה ואמרתי – מה לגבי הפלאזה?"

מיקי נפתלי. "מצאתי עצמי על מדרגות הפלאזה והסתכלתי למעלה" מיקי נפתלי. "מצאתי עצמי על מדרגות הפלאזה והסתכלתי למעלה" מיקי נפתלי. "מצאתי עצמי על מדרגות הפלאזה והסתכלתי למעלה"

נפתלי גדל בתל אביב והחל את דרכו בתחום הנדל"ן כסטודנט להנדסה וניהול באוניברסיטת דרום קליפורניה. "התחלתי לעבוד כמנהל בניין דירות עוד כשהייתי סטודנט, ומשם המשכתי וניהלתי עוד שני בניינים בשכונות גרועות בלוס אנג'לס", הוא סיפר ל"וול סטריט ג'ורנל" באוגוסט. נפתלי עבר לניו יורק בשנת 2000, ובזכות היכרות עם יצחק תשובה החל לעבוד באלעד. "כשהתחלתי שם החברה ישבה במשרד של שני חדרים בניו ג'רזי", סיפר. אלעד, בניווטו של נפתלי, עמדה מאחורי שיפוץ מלון פלאזה אותו רכשה ב-2004, תמורת 675 מיליון דולר. תשובה מכר את הנכס ב-2012 לפי תג מחיר של 2.3 מיליארד שקל.

שנתיים לאחר הרכישה החל תשובה לקצור את הפירות, כשמכר 40% מהחלק המלונאי חזרה לבן טלאל תמורת 200 מיליון דולר. לאורך השנים הוא הצליח למכור את כל דירות היוקרה (כ־180 דירות) בתמורה לכ־1.4 מיליארד דולר. בעקבות מכירת הדירות, תשובה טיפס מעל לנקודת האיזון של הפרויקט, והתחיל להרוויח על ההשקעה.

 

בנוגע לתכניותיו הנוכחיות, נפתלי סיפר לעיתון כי החברה החדשה שהקים, נפתלי גרופ עסוקה ביותר. "בתוך קצת יותר משנתיים סגרנו 12 עסקאות", הכריז. "רובן הן עסקאות פיתוח, אך חלקן קשורות לבניינים קיימים ששיפצנו והעלינו את השווי שלהם".

בנוסף לכך, נפתלי אמר כי החברה עובדת על 8 פרויקטים נוספים. וכן ציין כי מתנהלים מגעים למספר פרויקטים נוספים באזור ניו יורק רבתי, אך סירב לפרט עליהם. "השוק קשה בשלב זה, הוא מאד יקר ויש הרבה תחרות. אך ברגע שנחליט שהשוק יקר מדי, נתחיל ביציאה", הוסיף. בנוגע לעתיד, נפתלי מודה כי הוא מקווה שהקבוצה תעסיק 500 עובדים. "החזון הוא להיות חברה חכמה, לנצל הזדמנויות ותמיד להיות מוכנים להאטות במחזור".

בקרוב הוא מתכוון לעבור לפרויקט שלו ברחוב 82 באפר ווסט סייד, מדובר בבניין בוטיק שיכלול 11 יחידות גדולות בין 232-557 מ"ר.

"אנחנו גרים בשכונה שקטה ובטוחה בניו ג'רזי, אבל זה היה בעיקר בשביל אשתו והילדים, בגלל שזה סגנון החיים שהם רצו", הסביר. בזמנו החופשי הוסיף הוא אוהב לשוט ביאכטה שלו. "זה המקום היחיד שאני יכולה להירגע בו. הבנות שלי קראו לה קלאב M שמרגיעה את אבא".

תגיות