אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאמנות? אצל הגרמנים זול יותר צילום: אי פי איי

נאמנות? אצל הגרמנים זול יותר

הכדורגל האנגלי ישרוד גם בלי האוהדים הצעירים. אבל ספק שהכדורגל הישראלי אי פעם יצמח ללא הדור הצעיר

14.11.2013, 17:41 | אוריאל דסקל

לפי החישובים של בורוסיה דורטמונד, לפחות 1,000 אוהדים אנגלים הם בעלי מינוי למשחקי הקבוצה. הסיבה לכך פשוטה. הכרטיס הזול ביותר למשחק ליגה של ארסנל, לדוגמה, עומד על כ־62 ליש"ט. בדורטמונד שווי הכרטיס עומד על 9 ליש"ט. ב-9 ליש"ט אפשר לקנות פיצה במגרש כדורגל באנגליה אבל לא כרטיס, שבדרך כלל המחיר שלו לא יורד מ-40 ליש"ט ובקבוצות גדולות יותר לא ירד מ-60 ליש"ט.

קראו עוד בכלכליסט

אוהדי דורטמונד. לא לקוחות, צילום: רויטרס אוהדי דורטמונד. לא לקוחות | צילום: רויטרס אוהדי דורטמונד. לא לקוחות, צילום: רויטרס

המינוי הזול ביותר בארסנל שווה 985 ליש"ט, בעוד בדורטמונד המחיר למינוי הזול ביותר עומד על 160 ליש"ט. אלו הבדלים רציניים, ואוהדים רבים מהאי הבריטי עושים את החישובים הללו. זול להם יותר לקחת רכבת או רכב לגרמניה פעם בשבועיים ולצפות בקבוצה שלהם באווירה הנהדרת של הבונדסליגה.

מדובר במצב שאמור להדאיג את מנהלי הכדורגל האנגלי. הגיל הממוצע של אוהד פרמיירליג עומד על יותר מ־41. רק 9% מהאוהדים במגרשים באנגליה הם מתחת לגיל 16. ירידה מ־17% מהמספרים שלפני יותר מ־20 שנה. ב-1983 יותר מ-20% מהאוהדים במגרשים באנגליה היו בני פחות מ-16. האוהדים האלה לא נעלמים, הם פשוט עוברים למקומות זולים יותר — ליגות נמוכות יותר או ליגות זרות.

משחק פרמיירליג עשוי להיות מקום בו האוהד הצעיר יהיה מוקף באנשים שמבוגרים ממנו ב-20 או 30 שנה. לא בדיוק אווירה מושכת צעירים. בבונדסליגה, לעומת זאת, יש הרבה יותר צעירים במגרשים בעיקר ביציעי העמידה.

יציעי עמידה עשויים להחזיר את הצעירים לפרמיירליג אך בשביל שזה יקרה, יצטרכו לשנות את החוק והקבוצות האנגליות יצטרכו להתנתק מהמודל העסקי הניאו-ליברלי שלהן, שדורש מיצוי פוטנציאל הכנסות מכל תחום במגרש הכדורגל. "אנחנו יכולים לעלות את מחירי הכרטיסים אבל יש לנו אחריות חברתית להשאיר את מחירי הכרטיסים זולים", הסביר קרל היינץ רומינגה, נשיא באיירן מינכן". "אנחנו נאבד ואולי נאבד את הנאמנות אם נעלה מחירי כרטיסים", הוסיף קרסטן קרמר, המנהל המסחרי של דורטמונד. "למשל, חברת הקייטרינג שלנו ביקשה להעלות את מחיר הביחרה מ-3.70 יורו ל-3.80 יורו ואנחנו אמרנו, זה לא יעשה את ההבדל הגדול עבורם, למה לעשות את זה? האוהדים שלנו לא יהיו מרוצים מזה". דורטמונד סירבה לעלות מחירי כרטיסים או מזון בגלל הרצון שלה להשאיר את הכדורגל עממי. יואכים ואצקה, נשיא דורטמונד, טוען ש"אסור שהאוהדים ירגישו שהם סתם לקוחות. האוהדים לא רוצים להרגיש כאילו הם הולכים לתיאטרון או לקולנוע. הם רוצים להרגיש חלק מהמועדון".

ראיית העולם הזו רחוקה שנות אור מראיית העולם של הכדורגל האנגלי. האמת, שהיא רחוקה שנות אור מהכדורגל הישראלי. הכדורגל האנגלי ישרוד, גם בטווח הארוך, בלי האוהדים הצעירים. אבל ספק שהכדורגל הישראלי אי פעם יצמח ללא הדור הצעיר.

תגיות