אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ג'נרל אלקטריק מחפש חדשנות ישראלית, מרחיב את הפעילות בארץ צילום: Toby Burditt

ג'נרל אלקטריק מחפש חדשנות ישראלית, מרחיב את הפעילות בארץ

הקונצרן הענק, שמקים מרכז סייבר בהרצליה, השקיע בשנתיים האחרונות 300 מיליון דולר בחברות מקומיות. סו סיגל, מנכ"לית קרן ההון סיכון והחדשנות של החברה, חושפת את תוכניות הקונצרן בישראל

14.11.2013, 13:25 | מאיר אורבך

הקונצרן הבינלאומי General Electric מקים מרכז פעילות סייבר בישראל. כך חשפה בפני "כלכליסט" סו סיגל, מנכ"לית קרן ההון סיכון והחדשנות של החברה. המרכז, שהחל לפעול בהרצליה בחשאיות בחודשים האחרונים, מעסיק בשלב זה עשרה עובדים ולדברי סיגל מרחיב את פעילותו במהירות ונמצא בתהליך גיוס של עשרות עובדים נוספים.

קראו עוד בכלכליסט

הוא יפעל תחת השם Cyber Security Lab, ויהווה חלק מפעילות התוכנה של GE שמרכזה בסן פרנסיסקו. מי שיעמוד בראש המרכז הוא ליאור עטרת, שניהל בעבר את פעילות אבטחת המידע בחיל התקשוב.

GE, תאגיד חובק עולם שמגלגל מחזור מכירות שנתי של 147 מיליארד דולר, מצטרף במהלך החדש ל-IBM וסיסקו שכבר פתחו בישראל מרכזי סייבר. IBM רכשה את טראסטיר בכ-650 מיליון דולר והכריזה עליה כמרכז הסייבר של החברה וסיסקו הכריזה על כוונתה לגייס 100 עובדים לתחום זה.

סו סיגל, מנכ"לית קרן ההון סיכון והחדשנות של GE, צילום: Toby Burditt סו סיגל, מנכ"לית קרן ההון סיכון והחדשנות של GE | צילום: Toby Burditt סו סיגל, מנכ"לית קרן ההון סיכון והחדשנות של GE, צילום: Toby Burditt

"אנחנו רואים בישראל יעד שבו חייבים להגביר את הפעילות שלנו באופן משמעותי", אמרה סיגל. "מלבד פתיחת מרכז הסייבר, התרשמנו מאוד גם ממודל החממות של המדען הראשי כאן. בשלב ראשון אנחנו הולכים ליישם אותו אצלנו בארה"ב, ואנחנו שוקלים להקים חממה טכנולוגית בישראל אם יהיה מכרז נוסף".

שמונה אתרים פעילים בערים בישראל

מרכז הסייבר הוא לא דריסת הרגל הראשונה של קונצרן הענק בישראל. ב-2008 הקימה החברה את המרכז הטכנולוגי GE Research בניהולו של ד"ר עודד מירב, שאחראי על שיתופי פעולה עם חברות טכנולוגיות ישראליות ומאז 2011 השקיע 300 מיליון דולר בטכנולוגיה בישראל (סכום שנחלק בין השקעות ישירות בחברות והשקעה בכוח אדם מקומי).

"השקענו בתשע חברות שונות", אמרה סיגל. "בשנה האחרונה השקענו בשלוש חברות - חברת אבטחת המידע טיתא-ריי, חברת מדעי החיים הדסנס, וחברת הקלינטק פנטאלום". היא מסרבת לנקוב בסכומי ההשקעות, אך מציינת שכולן היו בסדר גודל של מיליוני דולרים.

כעת מתכננים בתאגיד להתרחב בישראל בצורה משמעותית בכמה תחומים: GE כבר פעיל מאוד בארץ בתחום המכשור הרפואי ומפעיל מרכז שעוסק בנושא בהרצליה. לסיגל אף יש בתחום עניין מיוחד, כמי שעומדת בראש Healthymagination, מיזם הבריאות של החברה, שנועד להוזיל עלויות טיפול. פעילות נוספת של החברה מתקיימת בטירת כרמל, שם היא מחזיקה מרכז פיתוח וייצור של ציוד רפואי נוסף, ובסך הכל מחזיקה החברה בשמונה מרכזים ואתרים בישראל.

תחום נוסף שאליו מצהירה סיגל שהחברה תתפשט הוא חדש יחסית עבור GE - תחום מדפסות התלת ממד, מהנושאים החמים בשנים האחרונות בעולם הטכנולוגיה. בישראל יושבת חברת סטרטסיס, מחברות התלת ממד הגדולות בעולם, שרכשה לאחרונה את Makerbot ויצרה לעצמה יכולות גם בתחום הביתי.

"אנחנו רואים שתחום הדפסת התלת ממד יכול ליצור שינוי עמוק בחברה שלנו מבחינת הייצור וכלל הפעילות שלה", הסבירה סיגל. "אנחנו מאמינים שסטרטסיס תקים מתוכה חברות, כפי שהרבה חברות גדולות יצרו חברות צעירות. בפעילויות כאלה נשמח להשקיע". כשנשאלה האם שקל קונצרן GE לרכוש את סטרסיס עצמה, אמרה סיגל שהחברה אינה עומדת למכירה.

מביאה לחברה את רוח עמק הסיליקון

סיגל הצטרפה לחברה לפני כשנה וחצי, אחרי ששימשה כשותפה בקרן ההון סיכון המובילה Mohr Davidow Ventures בעמק הסיליקון. לדבריה, ההצטרפות שלה מסמלת את המחויבות של GE לחדשנות. "עד כה עיקר המינויים של GE היו מתוך החברה, ואני מסמלת חשיבה חדשה. באתי להביא את הרוח של ההון סיכון מעמק הסיליקון ל-GE", היא אומרת. "עד שהגעתי ל־GE רוב פעילות ההשקעות של החברה נעשתה בראייה פיננסית טהורה. לגופים העסקיים בקונצרן שלנו יש מחויבות עמידה ביעדים ואין להם זמן לאתר טכנולוגיות חדשות. לכך בדיוק נועדה הפעילות של הקרנות. אנחנו צריכים לחפש לארגון שבו אנחנו עובדים את החדשנות".

ואכן חלק נכבד מפעילות GE בישראל מוקדש לאיתור השקעות, ההתמחות של סיגל, כשעיקר העניין מוקדש לחברות ש-GE יוכל לשתף איתן פעולה או לרכוש אותן בעתיד. "כבר הספקתי להכיר קרנות בישראל שאנחנו מאוד שמחים לשתף עמן פעולה, למשל קרן פונטיפקס שהשקענו איתה בסטארט-אפ הרפואי הדסנס", מספרת סיגל. "אנחנו גם שוקלים לצרף לצוות שלנו איש הון סיכון מקומי".

לצד ההשקעות הישירות דרך הקרן של GE, מציע הקונצרן כלי ייחודי נוסף לחברות שבהן הוא משקיע - ה-Scalorator, קרן המציעה לחברות מימון נוסף בסכומים שנעים בין מאות אלפי למיליוני דולרים, והחברות יכולות להשתמש בכספים הללו לפיתוח עסקי, פיתוח טכנולוגי והתאמת המוצרים שלהן לעבודה עם GE. הכסף אינו הלוואה ואינו מקנה ל-GE אחוזים נוספים בבעלות על החברה.

"לאחר שאנחנו משקיעים בחברה אנחנו רוצים שהיא תצליח לעבוד איתנו ותצליח בכלל", מסבירה סיגל. "לעתים לחברות אין מספיק כסף להתאים את המוצרים שלהן למערכות שלנו או לעשות ניסויים שונים, והכסף הזה יכול לסייע להן בכך".

תגיות