אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קומפס מגייסת 42 מיליון דולר ומפטרת עשרות מתוך 150 עובדיה צילום: נמרוד גליקמן

קומפס מגייסת 42 מיליון דולר ומפטרת עשרות מתוך 150 עובדיה

חברת הסטארט-אפ הישראלית השלימה עד כה גיוס של 160 מיליון דולר והיא שיאנית הגיוסים בחברות ההזנק המקומיות. מנכ"ל החברה התייחס לפיטורים כבחירה שנועדה לשרת את החברה

18.11.2013, 10:36 | מאיר אורבך

חברת הסטארט-אפ הישראלית קומפס (Compass-EOS) השלימה גיוס של 42 מיליון דולר ממשקיעי החברה. כמו כן הודיעה החברה שהיא החלה בימים אלה בסבב של פיטורי עובדים, שעל פי ההערכות יכלול עשרות מתוך 150 עובדיה.

קראו עוד בכלכליסט

עד כה גייסה קומפס כ-160 מיליון דולר - מה שהופך את החברה לשיאנית הגיוסים בחברות הסטארט-אפ המקומיות. בסבב הגיוס השתתפו המשקיעים הקיימים בחברה, פיטנגו, Comcast ventures, סיסקו, Benchmark Capital ,Northbridge Venture Partners ו-Marker LLC. קרן השקעות פרטית מארה"ב, משקיע פרטי וקרן ההשקעות הממשלתית RUSNANO מרוסיה.

בניין קומפס בנתניה, צילום: נמרוד גליקמן בניין קומפס בנתניה | צילום: נמרוד גליקמן בניין קומפס בנתניה, צילום: נמרוד גליקמן

"זהו אירוע קשה שאינו בא ממצוקה אלא בא לשרת את החברה", אמר גדי בהט מנכ"ל החברה בשיחה עם "כלכליסט" בהתייחסו למהלך הפיטורים. "אנחנו מסתכלים קדימה ורוצים אורך נשימה. ראינו מה קורה לשוק העולמי וראינו איך השוק שלנו איטי, שער הדולר אף הוא לא עוזר לנו למכירות", הוסיף בהט.

גדי בהט, מנכ"ל קומפס גדי בהט, מנכ"ל קומפס גדי בהט, מנכ"ל קומפס

"לאחרונה חתמנו על הסכמים למכירת המערכות שלנו לשתי חברות מובילות בארצות הברית ומאחת מהן אף קיבלנו הזמנה חוזרת", אומר בהט. "זיהינו שתי הזדמנויות עסקיות מרכזיות והבנו שבהם אנחנו צריכים להתמקד בעתיד וכחברה צעירה אנחנו חייבים להיות ממוקדים ולכן החלטנו בהנהלה לבצע את הצעד של התאמת כח האדם", אומר בהט.

 

במרץ השנה הושק מוצר הדגל של החברה - ראוטר ה-r10004. נתב זה, מבוסס על טכנולוגיית icPhotonics שמאפשרת תקשורת אופטית בין שבבים, הוא לדברי החברה מהיר, קטן ויעיל יותר מכל המוצרים הקיימים כיום בשוק. ספקי שירותים מובילים בעולם ובהם NTT Communications, וכן ארגוני מחקר גדולים כגון CERNET בסין, כבר משתמשים כיום במוצרי החברה.

הטכנולוגיה שפיתחה Compass-EOS עשויה לחולל מהפך ברשתות התקשורת והמחשוב, שכן היא מאפשרת ארכיטקטורת נתבים חדשה שצורכת פחות חשמל ותופסת פחות מקום, ובה בעת מספקת יותר רוחב פס בעלות נמוכה יותר. כמו כן מאפשרת טכנולוגיה זו פריסת רשתות בארכיטקטורת SDN.

תגיות