אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טענה מקורית לביטול צוואה: "עיראקים לא מכינים צוואות" צילום: שאטרסטוק

טענה מקורית לביטול צוואה: "עיראקים לא מכינים צוואות"

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורם של שני אחים שלא קיבלו דבר מירושת אימם המנוחה, המוערכת ב-10 מיליון שקל, ושהועברה כולה לאחותם

18.11.2013, 12:52 | זוהר שחר לוי

בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה בשבוע שעבר את ערעורם של שני בנים שדרשו לבטל את צוואת אמם המנוחה ממנה קופחו בטענה כי בעדה העיראקית לא נהוג לכתוב צוואות.

קראו עוד בכלכליסט

האם, שנפטרה בשנת 2004, הורישה בצוואתה את כל רכושה, המוערכת בכ-10 מיליון שקל, לבתה ובכך קיפחה את שני בניה. הבנים, שסירבו להשלים עם הצוואה ביקשו להתנגד לה בבית המשפט לענייני משפחה, אך נדחו.

על החלטת בית המשפט לענייני משפחה ערערו השניים לבית המשפט המחוזי, שם טענו בין השאר כי אמם לא ידעה קרוא וכתוב ולכן לא היה לה מושג על מה חתמה ולכן קיים ספק גדול בנוגע למהימנות הצוואה.

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

עוד הוסיפו, כי הצוואה והתוספות שבה אינם משקפים את רצון אמם המנוחה ונחתמו על ידה בהשפעת אחותם וזו התערבה בעריכתם. האחים טענו כי לא היה כל סכסוך בינם לבין אמם ולא הייתה כל סיבה לחלוקה לא שווה, כאשר ידוע שאמם הצהירה מספר פעמים בפני חבריה כי כל ילדיה שווים.

טענתם המקורית ביותר של הבנים הייתה כי "בעדה העיראקית אליה משתייכים המנוחה ובעלה המנוח, לא נהוג לערוך צוואות".

עו"ד מיכאל טאוסיג, צילום: יריב כץ עו"ד מיכאל טאוסיג | צילום: יריב כץ עו"ד מיכאל טאוסיג, צילום: יריב כץ

מנגד, טענה אחותם, שיוצגה בהליך על ידי עו"ד מיכאל טאוסיג, כי הצוואה על התוספות שבה - תקפות וכי האם חתמה עליהן מרצונה החופשי בפני עדים כנדרש. לדבריה, אחיה ידעו על הצוואה כבר בשנת 1998, וכן ידעו על צוואות נוספות במשפחה, ולכן אינם יכולים לטעון כי במשפחתם לא נהוג לערוך צוואות.

שופטי המחוזי בתל אביב, ישעיהו שנלר, ד"ר קובי ורדי ורות לבהר שרון, דחו את ערעורם של האחים וקבעו כי ירושת האם תעבור, לפי צוואתה, לבתה. האחים חויבו בתשלום הוצאות לאחותם בגובה 30 אלף שקל.

תגיות