אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
להזמנת רוצח שכיר, לחץ כאן צילום מסך: youtube.com

דו"ח טכנולוגי

להזמנת רוצח שכיר, לחץ כאן

אתר חדש מנסה לגייס הון להתנקשות בדמויות פוליטיות בארה"ב, אינדונזיה מודיעה בטוויטר על גירוש שגריר אוסטרליה, בריטניה תשלח את צבאה להילחם בפדופילים ורוסיה מקימה מערכת שתתחרה ב-GPS האמריקאית

19.11.2013, 18:04 | יוסי גורביץ

אנרכיה בקליק

חשבתם שראיתם הכל? קבלו את Assassination Market, אתר שיצר אנרכיסט שמכנה את עצמו Kuwabatake Sanjuro. האתר מציג תמונות של פקידי ממשל בארצות הברית במטרה לגייס הון להתנקשות בהם. כל גולש שרוצה שפקיד א' או מנכ"ל משרד ב' יעבור מן העולם מוזמן לשים כסף על ראשו של האומלל. לאחר שתירצח האישיות, יוכל הרוצח להוכיח לגולשים שהוא זה שלחץ על ההדק - ולגרוף את כל הקופה.   

האתר שמחפש צלפים רצחניים ואנטי-ממסדיים, צילום: צביקה טישל האתר שמחפש צלפים רצחניים ואנטי-ממסדיים | צילום: צביקה טישל האתר שמחפש צלפים רצחניים ואנטי-ממסדיים, צילום: צביקה טישל

החזון של סאנג'ורו פשוט למדי: אם מספיק פוליטיקאים יחוסלו תמורת כסף, אנשים יתחילו להירתע מעצם הכהונה בתפקיד ציבורי והתוצאה תהיה אנרכיה. אני לא בטוח שאנרכיסטים קלאסיים יתלהבו מהרעיון הזה - שילוב של הנסיך קרופוטניק (JFGI) עם הסנדק - משום שהוא אומר שאנרכיזם של פעולה ישירה הוא שעשוע של אנשים עם יותר מדי כסף, מה שסותר את רעיון האנרכיזם.

עם זאת, אני יכול להבטיח לכם שאם אפילו פוליטיקאי אחד ימצא את קצו כתוצאה מהאתר של סאנג'ורו, יצאו רשויות ארה"ב לציד מכשפות שלא ראינו כמותו מאז פיגועי ה-11 בספטמבר. הטמבל שבנה את האתר אמר שהוא עושה את זה כדי "לייסד עולם ללא מלחמות, ללא מעקב נוסח פאנאופטיקון". במקרה שלנו, המיזם של סאנג'ורו רק יעשה את הרשויות בארה"ב קצת יותר פרנואידיות, מה שיעצים את המעקב.

דיפלומטיית טוויטר, גרסת 2013

באינדונזיה גובר הזעם כלפי הריגול המערבי במדינה, במיוחד לאחר שהסתבר שגם לשכת נשיא המדינה, סוסילו באמבאנג יודהויונו נוטרה היטב, האחראית לריגול היתה אוסטרליה, במקרה זה.

בהתחלה, ממשלת אוסטרליה ניסתה להגיב להאשמות בשיטה הישנה והמוכרת של "אין תגובה". כשזה לא עבד, הם עברו ל"כולם עושים את זה, מה אתם רוצים באמא'שכם", והאינדונזים לא התרצו. בתגובה, עברה ממשלת אוסטרליה ל"אנחנו מרגלים כדי לעזור לאנשים" - ולמרבה הפלא, גם התגובה הזו לא ציננה את זעם השכנים.

זירת קרב פוליטית. טוויטר, צילום: איי אף פי זירת קרב פוליטית. טוויטר | צילום: איי אף פי זירת קרב פוליטית. טוויטר, צילום: איי אף פי

אתמול (ב') בא הפיצוץ, והוא הגיע ישירות בטוויטר: הנשיא יודהויונו, שעושה שימוש ניכר בטוויטר ושחותם כל ציוץ בראשי התיבות של שמו, שלח שורה ארוכה של ציוצים שהם התקפה חריפה על הריגול האוסטרלי. הם כללו פצצה דיפלומטית: הנשיא האינדונזי השתמש בטוויטר כדי להודיע על גירושו של השגריר האוסטרלי מהמדינה ועל כך שאינדונזיה בוחנת מחדש את ההשתתפות שלה במספר אמנות עם אוסטרליה. הוא גם שלח כמה הערות ארסיות ביחס לארה"ב. 

המונח "דיפלומטיית טוויטר" נולד במחלקת המדינה האמריקאית, כדי לתאר בין השאר את הציוצים ששלח הדיפלומט ג'ארד כהן מדמשק. יש להניח שכאשר חשבו שם על המושג, הם לא תיארו שייעשה ברשת החברתית שימוש שכזה.

על הפדופיל, קדימה הסתער!

בריטניה, הממלכה המנוטרת, נמצאת בעיצומה של פאניקה מוסרית. הפעם, המטרה היא פדופילים והתמונות שהם מעלים לרשת. דיווחנו אתמול (ב') על פעולה בעייתית של גוגל בתחום. פדופיליה היא בעיה איומה שנפוצה הרבה יותר משמקובל לחשוב. ואולם, מאמצי המלחמה בה עלולים לשאת יותר נזק מתועלת. במיוחד כשמכניסים את הצבא לתמונה.

ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, הודיע אתמול (ב') שהוא מתכוון להפעיל את ה-GCHQ כלפי פדופילים ששורצים בדארקנט. GCHQ, נזכיר, היא המקבילה של 8200; התפקיד שלה הוא מודיעין אותות לריגול ותקיפה.

יש סיבה טובה מאוד בגינה הוחלט להפריד בין הצבא והמשטרה. המטרה של הגוף הראשון היא השמדת האויב ופגיעה בנכסיו האסטרטגיים. זאת, בעוד הגוף השני נועד לאכוף את החוק - לרבות הסעיפים שמתייחסים לזכויות החשודים.

דיוויד קמרון, ראש ממשלת בריטניה, צילום: בלומברג דיוויד קמרון, ראש ממשלת בריטניה | צילום: בלומברג דיוויד קמרון, ראש ממשלת בריטניה, צילום: בלומברג

המהלך הבריטי מהווה מיליטריזציה בעייתית של החברה, עם פוטנציאל מסוכן להשלכות מרחיקות לכת - זה הרי לא נעצר בפורנו-ילדים: כשסין ורוסיה רוצות לסתום פיות ברשת, פורנו ילדים הוא העילה שלהן. גופים ממשלתיים לא נוטים לצמצם את הסמכויות שלהם אלא להרחיב אותן; עכשיו זה פורנו ילדים, מחר זה יהיה סחר בסמים קלים, בשבוע הבא מאבק בהפרת זכויות יוצרים. וכשגופים צבאיים למחצה מעורבים בנושא, תגיע גם מיליטריזציה של המשטרה. המשמעות עלולה להיות התחמשות של הפושעים ופגיעה מרובה בחפים מפשע.

 

GCHQ אמורה להילחם באויבים כארגוני טרור למשל. פדופילים הם חולי נפש שלעתים חוצים את הקו לפשיעה, אך לא איום שמצריך כוח צבאי. יש לקוות שהפרלמנט של קמרון, שדחה לפני מספר חודשים את הצעתו לצאת למלחמה בסוריה, ירסן אותו גם כאן. 

קצרצרים

1. גוגל הגיעה לפשרה עם התובעים של המדינות השונות בארה"ב בפרשת הפריצה שלה לאייפון ושינוי הגדרות הפרטיות של המשתמשים. והיא תשלם כ-17 מיליון דולר כפיצוי ותישבע בשבועת צופים שלא תעשה את זה שוב. גוגל גם הודיעה שהיא מאוד מרוצה מהפשרה. אין לי ספק: החברה הכניסה ברבעון האחרון 14.9 מיליארד דולר. אם אני הייתי צריך לשלם אלפית מההכנסות הרבעוניות שלי על מעשה שכזה, גם אני הייתי מרוצה. 

מרוצה מהסכם הפשרה. גוגל מרוצה מהסכם הפשרה. גוגל מרוצה מהסכם הפשרה. גוגל

2. טוויטר הפעילה בבריטניה תכונה חדשנית: משתמשים שרוצים בכך יוכלו לקבל התראות מכוחות משטרה ומהרשויות להגנת הסביבה על סכנות בקרבתם. השירות מודיע למשתמשים על כך באופן בולט ובכך חוזר למקורות שלו - החזון הראשוני של החברה היה להפעיל שירות שמיועד לכוחות ההצלה. מעניין אם מתישהו יגיע השירות לישראל, ואם הוא יכלול הודעות על צווי איסור פרסום.  

3. רוסיה מפעילה מערכת מתחרה ל-GPS (במקור, לוויינים צבאיים שנועדו לשרת את הצבא האמריקאי) והיא רוצה לבנות בארה"ב כמה תחנות ממסר כדי שהמערכת שלה תוכל לספק מידע מדויק גם שם. הבקשה הזו מעוררת זעקות שבר בקרב הממסד הבטחוני האמריקאי, שחושש שהרוסים הערמומיים ינצלו את תחנות הממסר לא רק כדי לשגר מידע מיקומי, אלא גם כדי לאסוף מידע אחר. על רקע חשיפות סנודן, החשש הזה נשמע אירוני למדי. אולי השפיונים שם חוששים שהרוסים לא ירשו להם לרגל אחרי אזרחי המדינה.  

4. אומברטו אקו השווה מזמן את אפל לכנסיה הקתולית: המאמינים מקבלים את המסרים וההוראות שלהם ישר מלמעלה והם לא צריכים לחשוב על זה יותר מדי. במקביל, הם נעולים במסלול שקשה לחרוג ממנו. משתמשי PC, בהתאמה, הם פרוטסטנטים: חוצבים את דרכם בעולם לא בטוח. בימים האחרונים מעמיד האפיפיור טים קוק את האמונה של וותיקי הכנסיה - אנשי המק - במבחן אמונה קשה. העדכון האחרון של מערכת ההפעלה גרם נזקים לחלק מהמחשבים; המשתמשים עדכנו את המקים בלי לבדוק מה בדיוק כוללים העדכונים והאם הרכיבים מתאימים לתוכנות וכלים שהפעילו. 

תגיות