אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראש העיר, מה עם חיזוק? צילום: גיא אסיאג

בדיקת כלכליסט

ראש העיר, מה עם חיזוק?

תמ"א 38 מקרטעת בשנים האחרונות ולעיריות חלק ניכר באשמה. כלכליסט בדק עם ראשי הערים איך בכוונתם להוציא את התוכנית מההריסות

21.11.2013, 08:00 | הדס שפר ועינת פז־פרנקל

הבחירות לרשויות המקומיות חלפו זה מכבר וכעת נדרשים ראשי הערים להתחיל ולקיים את שלל ההבטחות שפיזרו לבוחרים. תחום מרכזי שיעמוד למבחן בקדנציה שלהם הוא אופן הטיפול בתוכנית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, תמ"א 38, שעד היום קירטעה. "כלכליסט" בחן את העמדות של ראשי הערים של פורום 15 הערים העצמאיות בנוגע לתמ"א. חלק מראשי הערים מתייחסים לנושא תחת התחדשות עירונית, אחרים מציינים כי מדובר בלא פחות מאשר "פיקוח נפש". הם אמנם מביעים בעיקר תמיכה בתוכנית, כעת רק נותר לראות מה הם יבצעו בשטח.

קראו עוד בכלכליסט

"הנתונים מצביעים על כך שפוטנציאל הבנייה במרכזי הערים בישראל הוא 200־150 אלף יחידות דיור חדשות

בישראל רק על ידי קידום פרויקטים של פינוי־בינוי במרכזי הערים, ומבלי להוסיף שכונות חדשות בשטחים ירוקים פתוחים", אומר עו"ד איתן אטיה, מנכ"ל פורום ה־15. לדבריו, פורום ה־15, בשיתוף מרכז השלטון המקומי, הקים צוות מומחים בינעירוני במטרה למפות את החסמים המרכזיים המעכבים את קידום ויישום תכניות התחדשות עירונית.

הצוות מצביע על שורה של חסמים בירוקרטיים המונעים הוצאה לפועל של פרויקטים של התחדשות עירונית. אחד החסמים המרכזיים הוא היעדר מדיניות אחידה וברורה בוועדות המחוזיות. "רשויות מקומיות רבות נתקלות בזגזוג וחוסר החלטיות, עיכובים רבים, התערבות בשיקולים לא להן, נהלים שונים ועוד. על הממשלה לקדם תיקוני חקיקה בעניין זה אשר יאפשרו להשתמש במאגר יחידות הדיור הפוטנציאלי הקיים כיום בצורה יעילה ומהירה", אומר עטיה. "בנוסף, גורמי הממשלה השונים המעורבים בתהליך כגון משרד התחבורה, המשרד להגנת הסביבה ורשות מקרקעי ישראל, פועלים באופן סותר ולא אחיד וגורמים לעיכובים חוזרים ונשנים".

תל אביב

ראש העיר: רון חולדאי

קדנציה: רביעית

מה יש לראש העיר לומר: "מרגע אישורה של תוכנית תמ"א 38 עיריית תל אביב יפו עושה ככל יכולתה לסייע לכל מי שמעוניין ליישם אותה, זאת כמובן בתנאי שהוא עומד בתכלית העומדת בבסיס התוכנית ומבצע את החיזוק הנדרש לבניין כהגנה מפני רעידות אדמה. העירייה אף מינתה את החברה העירונית עזרה וביצרון לסייע לדיירים לממש את התוכנית ללא כל רווח יזמי ותוך מתן תמריצים לדיירים. הוועדה המקומית לתכנון ובנייה היתה הראשונה לקבוע מדיניות ברורה באשר למימוש תמ"א 38 והראשונה שביצעה בדיקות לחישוב חיזוק המבנים שבעקבותיהן אף ניתנו הנחיות ברמה הארצית.

רון חולדאי רון חולדאי רון חולדאי

תמ"א 38 אינה פיתרון לשום דבר – לא לרעידות אדמה ולא להתחדשות עירונית. זוהי תוכנית שנותנת פרס לעשירים, כלומר בעלי דירות במרכז הארץ – מאפשרת שיפור ברמת הדיור שלהם אך זאת בניגוד לתוכנית המתאר והתוכניות העירוניות. תמ"א 38 היא התנערות של הממשלה מאחריותה. העברת האחריות לאזרח מבלי שהמטרה מושגת. מספיק להסתכל על התוצאה אחרי שבע שנים מאז החלת התוכנית. ראוי היה לבטל את התוכנית כדי שנושא רעידות האדמה ידון ברצינות ובנפרד מהתחדשות עירונית, פינוי בינוי וכדומה. התחדשות עירונית מצריכה פתרון רחב יותר התלוי בהשקעה בתשתיות, עירוב שימושים, הסדרת איכות החיים, תוספת שטחים לטובת הציבור ועוד, כפי שנעשה בתל אביב בשנים האחרונות. מי שמשליך יהבו על תמ"א 38, לא יזכה בהתחדשות עירונית".

ירושלים

ראש העיר: ניר ברקת

קדנציה: שנייה

מה יש לראש העיר לומר: "תמ"א 38 היא הזדמנות ופתרון מעשי למבנים ולמרקמים בעיר הזקוקים לטיפול מבחינת עמידותם לרעידת אדמה ומבחינת האפשרות לשדרג את אותם מבנים ותיקים ולאפשר יצירת יחידות דיור חדשות הנחוצות לירושלים במרקמים קיימים. הנחיתי להקים מערך עירוני ייעודי לצורך קידום מימוש התמ"א בירושלים ובמטרה להרחיב ולהנגיש את המידע בדבר החלופות השונות שמאפשרת התמ"א לכל תושבי העיר. בשל השונות הגדולה בין השכונות והמבנים ברחבי ירושלים נדרש להתאים לכל פרויקט את היקף התוספות הראוי לו בהתאם לסוג הבניין כדי לאפשר תמריץ ראוי מחד ומאידך לא לפגוע באופי המיוחד של השכונות בירושלים. לקראת אישור התוכנית המתאימה את התמ"א לירושלים, העירייה נערכת למימוש התמ"א בסדרי גודל שונים מבעבר במטרה להגיע להיקף של אלף פרויקטים של תמ"א 38 בתוך חמש שנים ולאשר הקמת כ־5,000 יח"ד נוספות במסגרת זו. בירושלים שיטת בנייה ייחודית המאופיינת במשקל גדול יחסית של המבנים למ"ר ומעטפת קירות בטון בחיפוי אבן והיא מחייבת פתרונות חיזוק ייחודיים המותאמים לה. ככלל, תוספת קומות על מבנה קיים מגדילה את העומסים המסכנים את המבנה בזמן רעידת אדמה ועלולה לפגוע במרקמים לשימור ובתכנון עירוני. על כן נדרש למצוא את נקודת האיזון בין תופעות אלו לבין הצורך להמריץ את החיזוק על ידי זכויות בנייה. הפתרון המסתמן לנושא זה הוא מתן זכויות בנייה מדורגות כתלות בגודל המבנה, בסוג ובעלות החיזוק ובמיקומו של המבנה בעיר".

ניר ברקת , צילום: סבסטיאן שיינר ניר ברקת | צילום: סבסטיאן שיינר ניר ברקת , צילום: סבסטיאן שיינר

רעננה

ראש העיר: זאב בילסקי

קדנציה: חמישית (4 רצופות)

מה יש לראש העיר לומר: "עד לא מזמן הייתי ח"כ ויו"ר ועדת המשנה להגנת העורף כך שהפכתי לחסיד של תמ"א 38. זה הפתרון היחיד שעומד בפני ממשלת ישראל להגן על העורף מפני רעידת אדמה או טילים. החשיבות של זה היא מעבר לתוספת הדירות, חיזוק המבנה זה פיקוח נפש. לצערנו זה הרי יגיע למבחן ואני מקווה שזה יקרה אחרי שייצאו לדרך כמה שיותר פרויקטים. רעננה היא אחת הערים שעודדו תמ"א 38, יש המון בניינים שנמצאים בשלבים כאלה או אחרים ואני כראש עיר חדש ישן אעודד בכל כוחי כדי לחזק אותם. זה אחד הפתרונות היחידים שלא דורשים השקעה כספית מצד הדייר, הממשלה או העירייה.

ברעננה ערך הקרקע גבוה ולכן זה משתלם וחייבים לקדם את החיזוק. אנחנו נעשה שני דברים, האחד נביא לידיעת כל התושבים את האפשרויות שגלומות בתמ"א, זה יהיה משהו יזום של העירייה. במקביל תמ"א 38 תזכה לעדיפות בוועדת בניין ערים וכל בקשה תזכה לעדיפות ותדון במהירות האפשרית. אנחנו נקצר תהליכים, מי שרוצה יוכל להוציא לפועל כמה שיותר מהר. אנחנו נבחן גם התנגדויות, צפיפות ובעיות חניה אבל זה מתגמד לעומת הנושא של פיקוח נפש. כל תוכנית תקבל מסלול ירוק. אנחנו נשמע התנגדויות מהר וכל דבר ייעשה בדחיפות המתבקשת".

זאב בילסקי זאב בילסקי זאב בילסקי

הרצליה

ראש העיר: משה פדלון

קדנציה: ראשונה

מה יש לראש העיר לומר: "תפיסת העולם שלי אומרת שצריך לעודד פרויקטים של תמ"א 38 בזמן שיהיה כמה שיותר קצר. אני מתכוון לעודד את הנושא ולפתוח באגף ההנדסה מחלקה ייעודית לטיפול בנושא במטרה לקצר את זמן האישור. הרעיון הוא מחלקה שתיתן ייעוץ לתושבים מה מותר ומה אסור, מה הזכויות שלהם, שתטפל בהיתרים בזמן הכי קצר האפשרי. נקבע מדדים, אם היום בממוצע לוקח תשעה חודשים לקבלת אישור, אנחנו נרצה לקצר את זה לחצי שנה.

"הרעיון יהיה להסביר לתושבים מה זה תמ"א, יהיה גוף מקצועי שיסביר להם על הזכויות שלהם. היום אין גוף כזה ולכן הם די תלויים ביזמים ויש אי ודאות. הם יגיעו למשרד, יישב שם גם ייעוץ משפטי כדי שיוכלו לצאת לדרך עם הידע הנדרש. זו תפיסה שירותית לאזרח, להביא את המידע אליהם. אני גיבשתי את זה לאחר שהנושא עלה המון פעמים בהרבה מאוד חוגי בית על כך שהטיפול לא טוב, והבנתי שנדרש גוף רשמי שיסביר להם מה זה תמ"א. עד היום האנשים ניזונים ממידע רק מהקבלנים וזה לא טוב, הם נותרים עם הרבה סימני שאלה והם צריכים לקבל את התשובות מגוף רשמי. הם יוכלו לקבל מהגוף הזה גם ייעוץ משפטי – יוכלו לבוא עם החוזה שנבדוק אותו.

בכל נושא ההתנגדויות לתוכנית – ההתנגדויות יידונו כמו בכל הליך אחר ונעשה הכל על פי החוק".

רחובות

ראש העיר: רחמים מלול

קדנציה: שנייה

מה יש לראש העיר לומר: "התמ"א במתכונתה הקודמת לא הצליחה בעיר, העובדה היא שהוגשו בקשות בודדות וחלקן לא אושרו בגלל בעיות תכנון. אנחנו יזמנו תב"ע מקומית שנקראת 2000/ט"ז שהמשמעות שלה היא הגדלת זכויות מעבר לתמ"א, במקום 2.5 קומות שמאפשרת התמ"א יהיה אפשר לבנות באזורים שונים בעיר 3.7 קומות נוספות ואם מגלחים את הבניין אז 4.7 קומות נוספות עם חניון תת קרקעי. התוכנית הזו התגלגלה בוועדה המחוזית כשלוש שנים ובימים אלה אמורה להיות מופקדת. אם לא יהיו התנגדויות אני מאמין שהיא תאושר מהר ואני מקווה שהיזמים והקבלנים ימצאו בה תועלת. ישנם אלף מבנים בעיר שעונים על הקריטריונים לתמ"א. אנחנו כמובן נבדוק כל תוכנית לגופה, נשקול כל הצעה לגופה, נראה איך זה ישפיע על השכונה ועל העיר מבחינת תשתיות. אני מאמין שכשהתב"ע תאושר, יוגשו יותר בקשות מאשר היום אבל אני לא אופטימי שזה יוסיף אלפי יחידות דיור לעיר כי זה לוקח זמן, עד שכל הדיירים חותמים, עד שמשיגים יזם, הבדיקות – זו התארגנות שלוקחת שנים, לכן היישום בפועל יהיה איטי".

כפר סבא

ראש העיר: יהודה בן חמו

קדנציה: שלישית

מה יש לראש העיר לומר: "עיריית כפר סבא מעודדת חיזוק מבנים קיימים כנגד רעידות אדמה לפי תמ"א 38. לשם כך הקמנו מינהלת לנושא תמ"א 38 באגף הנדסה המטפלת בכל שלב בדרך לחיזוק הבניין; החל ממתן מענה להתעניינות ראשונית ושאלות כלליות, טיפול בבקשות להיתר ועד להוצאת היתר הבנייה. מטרת עבודת אגף הנדסה היא לתת שירות לכלל התושבים, היזמים והאדריכלים תוך הקפדה על תכנון מבנים כך שככל הניתן לא ייפגע אופי החיים העירוניים והמרקם הקיים וכמובן תוך התחשבות בכושר הנשיאה של התשתיות הקיימות ובהיקף מבני הציבור והשטחים הירוקים בעיר".

חולון

ראש העיר: מוטי ששון

קדנציה: חמישית

מה יש לראש העיר לומר: "יש עכשיו יותר מודעות לתמ"א 38, זה חלק מכל הנושא של התחדשות עירונית לדירות שנבנו בשנות החמישים והשישים. זה תהליך מבורך רק שלרגע לא צריך לשכוח שיש בעיות שיכולות להיווצר כתוצאה מכך שצריכים מענה לתחבורה, עומסים ותשתיות עירוניות. זה נושא טרנדי בכל הארץ. מי שמעוניין מוזמן לגשת למינהל הנדסה ואנחנו ניתן התייחסות מקצועית. נכון לכרגע אנחנו יושבים על המדוכה. יש הרבה בעיות של תחבורה, חניות, כבישים צרים שיכולות לפגוע באיכות החיים של התושבים וצריך לתת את התשובה לדברים האלו: איך מגיעים הביתה, איך התשתיות של הדירות יעמדו עם התוספות, פתרונות של גני ילדים. ברמה העקרונית זה טוב ויפה אבל צריך להתמודד עם הבעיות. אנחנו בוחנים לגופה כל בקשה ובקשה".

מוטי ששון מוטי ששון מוטי ששון

רמת גן

ראש העירייה: ישראל זינגר

קדנציה: ראשונה

מה יש לראש העיר לומר: "רמת גן היא שיאנית ביצוע פרויקטים של תמ"א 38. אנחנו מייחסים לנושא זה חשיבות עליונה ומקדמים את תוכנית חיזוק המבנים תמ"א 38 בכמה אפיקים, בהם: תכנון, רישוי, מידע וכנסים לתושבי העיר. משנת 2005, מאז כניסת תמ"א 38 לתוקף, ניתנו 93 היתרים לפרויקטים במסגרת התמ"א, 20 מתוכם בוצעו בחמש השנים האחרונות, היתר בשלבי ביצוע. תמ"א 38 זה חוק מדינה ורמת גן הצטיינה בו לפי מספר האישורים שניתנו והפרויקטים שנבנו. מה שאני רוצה לשים עליו דגש זה על תוכנית מתאר לעיר ולכל שכונה לפני שבונים ומבצעים התחדשות עירונית על ידי תמ"א 38 או פינוי־בינוי. להשקיע מחשבה ותכנון לפני שבונים וזה לא משהו שנעשה עד עכשיו למיטב הבנתי. צריך לבחון איפה זה אפשרי ואיפה זה לא אפשרי. אני בעד חיזוק המבנים אבל יש בעיה מסוימת למשל אם זה ברחוב שאין בו מספיק תשתיות? מה הועילו חכמים גם להוסיף עוד ואז התושבים בכלל לא יוכלו לצאת מהרחוב".

לפני 3.5 שנים התחילו בתוכנית בניין עיר רק שלא סיימו אותה ולכן אנחנו נתחיל בתכנון מיידי ובמקביל, לא נחכה לתוכנית שיכולה לקחת שנתיים–שלוש, אלא נכין תוכנית לכל שכונה שבה נבדוק את כל ההיבטים, נדע מה הציביון הרצוי בכל שכונה. אנחנו נעשה זאת מיידית, כבר היו שתי פגישות בנושא עם צוות ההנדסה. ההערכה שלי היא שתוכנית המתאר תהיה מוכנה תוך שנה־שנתיים והתוכניות השכונתיות יהיו מוכנות תוך 4–6 חודשים כמו שעשו באשדוד כשהעלויות של זה יעמדו על סדר גודל של 700 אלף שקל".

נתניה

ראש העיר: מרים פיירברג-איכר

קדנציה: רביעית

מה יש לראש העיר לומר: "אנחנו פועלים לקידום יישומה של תמ"א 38 ומקצים לכך משאבים נרחבים בדמות כוח אדם נוסף, זאת כדי להקל ככל הניתן על יזמים, לקצר תהליכים ולעודד את יישום התמ"א לחיזוק מבנים. אנו מעדיפים לעודד הריסתם של מבנים ובנייתם מחדש (על פני תוספת לבניין קיים) תוך מתן זכויות נוספות לפרויקטים הכוללים הריסה, וזאת במטרה להתמודד עם מצוקת החנייה. כמו כן אנו מעדיפים לנייד זכויות.

מרים פיירברג מרים פיירברג מרים פיירברג

"באשר להתחדשות העירונית, הצעתי לשר הפנים להקים פורום מקצועי לצורך התמודדות עם אתגרים העולים ביישום פרויקטים לפינוי בינוי, מאחר שבמסגרת זו, בשונה מתמ"א 38, לא ניתן לנייד זכויות".

"בנושא פינוי־בינוי והתחדשות עירונית יש לפעול לשינוי חקיקה, או להעניק פרשנות אחרת לנושא וליצור מצב שבו במסגרת הפינוי־בינוי ניתן יהיה לנייד זכויות ובכך לפתור את בעיית העומסים הנוצרת לאור הצורך בישימות כלכלית לפרויקט – ובכך גם לאפשר הליך פחות מורכב. בדרך כלל ערכי הקרקע שבהם נדרש לבצע הליך פינוי־בינוי אינם גבוהים ולפיכך, כדי שתיווצר נוסחה כדאית כלכלית מאפשרים תוספת משמעותית של יח"ד. מהלך זה מביא למצב שבו מצד אחד נוצר עומס עצום שמוסדות התכנון ומשרד הפנים אינם מאשרים ובצדק, ומצד שני משרד השיכון מעודד. באשר לתמ"א 38, בימים אלו מקדמת העירייה תוכנית מקבילה שתאפשר לאשר בסמכות מקומית תוספת זכויות מעבר לאלו המוקנות בתוכנית הארצית. שינוי 3 לתמ"א בשילוב התוכנית אותה מקדמת העירייה, יגדילו את הכדאיות הכלכלית ליזם ולדיירים להשתתף במיזמים אלה".

באר שבע

ראש העיר: רוביק דנילוביץ

קדנציה: שנייה

מה יש לראש העיר לומר: דנילוביץ סירב להתראיין בנושא ומסר באמצעות דוברו כי הוא תומך בתמ"א 38.

פתח תקווה

ראש העיר: איציק ברוורמן

קדנציה: ראשונה

מה יש לראש העיר לומר: "אני חושב שתמ"א 38 חיונית בעיר כמו פתח תקווה שיש בה חלקים ישנים שהדרך היחידה לשקם אותם זה רק במסגרת תמ"א 38 וחלקם בפינוי־בינוי. לכן צריך לעודד ולקדם את התוכניות, כי זה אחד האמצעים היותר נגישים להתחדשות עירונית. כל הנושא של התשתיות וההתנגדויות הוא מסוג הבעיות שמתלבטים בהן קשות בעיקר בנושא של צפיפות חניה, מבני ציבור, בתי ספר ודאי כשמדובר ביותר מפרויקט אחד אלא אזור שלם או שכונה. צריך להתייחס לאזור בראיה כוללת למתן שירותים נאותים לאלה שיבואו להתגורר שם לאחר השיפוץ. לכן לעיתים עדיף לעשות פינוי־בינוי לקומפלקס שלם שלוקח בחשבון את הסוגיות האלה".

"אני מתכנן כמה דברים, אחד בפן של העירייה לחסל את הבירוקרטיה של הליכי האישור והרישוי, לנסות ליצור מסלול ירוק למי שמבקש לבנות על פי התמ"א, לראות איך מקדמים תכנון סביבתי. לשם כך אני מתכנן להקים יחידה מיוחדת שתהיה בתוך או ליד ההנדסה ותעסוק בסוגיות הללו. אני מתכנן למנות מישהו מחברי המועצה החדשים שהיחידה הזו תהיה תחת אחריותו. ייתכן ונכניס גם סוג של פיקוח עירוני לפרויקטים הללו שישמש כסוג של בורר ויהיה גורם נייטרלי בין הדיירים ליזמים במידה שיהיו תקלות או מחלוקות בין הצדדים. אנחנו רוצים שיהיה לתושבים גורם מקצועי נייטרלי שיוכלו לשים את מבטחם בו שייסייע למכשולים בדרך להתקשרות".

חיפה

ראש העיר: יונה יהב

קדנציה: שלישית

מה יש לראש העיר לומר: "עיריית חיפה תומכת ומעודדות חיזוק מבנים במסגרת תמ"א 38. העירייה קבעה קריטריונים שנועדו להבטיח כי תוספות הבנייה לא יגרמו להעמסת יתר על התשתיות הקיימות בשכונה כגון תחבורה, חנייה, חינוך ורווחה ולא יפגעו באופיין הירוק. כמו כן נועדה המדיניות להבטיח כי לא תהיה פגיעה במרקם הבנייה הקיים ובאיכות חיי התושבים במבנים הסמוכים ולא תגרום להסתרת נוף".

"בקשות רבות המוגשות על פי תמ"א 38 נתקלות בהתנגדויות שכנים אשר רבים מהם פונים לוועדת הערר המחוזית דבר המעכב לצערנו את הליכי אישור הבקשות אותן מבקשת העירייה לקדם.

יונה יהב, צילום: פיוטר פליטר יונה יהב | צילום: פיוטר פליטר יונה יהב, צילום: פיוטר פליטר

"חיפה היא גם העיר הראשונה בארץ שהפעילה מסלול ירוק במתן היתרים להקמת ממ"דים בגודל של חדר שינה ממוצע (12.5 מ"ר) ומסלול ירוק לשיפור המיגון של חדרים קיימים. הודות למדינות זו אושרו בחיפה מאז מלחמת לבנון השנייה אלפי ממ"דים באופן יוצא דופן ובולט ביחס לערים אחרות".

גבעתיים

ראש העיר: רן קוניק

קדנציה: ראשונה

מה יש לראש העיר לומר: "אני כבר נפגשתי עם מתכננת המחוז בבקשה למימון תוכנית מתאר עירונית שמאז 1960 לא נעשתה. את המדיניות נקבע בכל מקרה לפני שתוכנית המתאר תאושר כי זה ייקח לפחות שנתיים. אני באופן אישי חושב שיש רחובות שחייבים לעשות בהם תמ"א 38 ופינוי־בינוי ויש רחובות שלא אאשר לעשות בהם תמ"א 38. הנושא של התמ"א הוא מאוד חשוב כי יש שיקולים ביטחוניים ובטיחותיים – טילים, רעידות אדמה.

"יש כרגע פרויקטים של פינוי־בינוי שנמצאים בשלבי בנייה כמו בהסתדרות, בערבי נחל שכוללים פתרונות תחבורתיים, ומוסדות ציבור ובתי ספר. החזון שלי ברחוב כצנלסון הוא לאפשר פינוי בינוי בנייה של בניינים חדשים לגובה ולפתוח כביש דו מסלולי להפוך אותו לציר מרכזי שיראה כמו ברחוב אבן גבירול בתל אביב ולא עלוב כמו שהוא נראה היום. הבנייה לגובה תאפשר הקצאת שטחים ירוקים וציבוריים. תמ"א 38/2 היא אולי טובה לתושבים בטווח הקצר אבל פחות מתאימה לעיר בטווח הארוך כי העיר צפופה ואין בה כמעט מוסדות ציבור.

"אני מתכנן לעבות את אגף ההנדסה ולפתוח יחידה עירונית שתזרז פרויקטים – סוג של מסלול ירוק שיזרז בקשות להיתר. כל התחום הזה היה די כושל, היו קבלנים שלא רצו לבנות בגבעתיים, כי הם לא קיבלו שירות עירוני. אני הולך לשנות את זה ולעשות מהפכה. עד היום היתה מדיניות של לפסול תמ"א 38/3, אני חושב שיש מקומות שצריך לאשר וברחובות הצרים לא צריך לאשר.

"צריך גם לחשוב על האנשים, מדובר בבניינים מלפני 40 שנה ללא ממ"דים, בלי חניה, לא בטיחותיים. העיר צריכה להתחדש, יש המון בתים ישנים וצריך לקחת ולדחוף קדימה".

ראשון לציון

ראש העיר: דב צור

קדנציה: שנייה

מה יש לראש העיר לומר: "עיריית ראשון לציון פועלת לקידום כל נושא תמ"א 38 ולצמצום סיכונים על ידי ליווי צמוד של החברה הכלכלית העירונית וזאת לאחר שהתברר לעירייה כי קבלנים רבים התקשו לקדם שיפוץ מבנים במסגרת פרויקט תמ"א 38. העירייה באמצעות החברה הכלכלית אף מלווה ועדי בתים בכל נושא התמ"א 38".

חדרה

ראש העיר: צביקה גנדלמן

קדנציה: ראשונה

מה יש לראש העיר לומר: "עיריית חדרה והעומד בראשה תומכים ומקדמים פרויקטים לפי תמ"א 38 מתוך הכרה בחשיבות חיזוק בניינים ישנים ולשם חידוש הרקמה העירונית בעיר. לצורך כך מעמיד אגף ההנדסה לרשות היזמים מסלול ירוק לקידום הבקשות, הכולל ליווי של גורם מקצועי אשר מונה באגף כרפרנט התמ"א וכן מהנדס חיצוני שבודק את הבקשות ונותן חוות דעת לוועדה במהירות וביעילות.

"לאחרונה נקלטו בוועדה בקשות לטיפול במספר רב מבעבר. לראיה, עד שנת 2013 קודמו שלושה פרויקטים כאלו והשנה מקודמים 16 פרויקטים מסוג זה.

"אני מתכוון לקדם במרץ בקשות מסוג זה ולתת להן עדיפות במסגרת הוועדה המקומית חדרה".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
ראש עירית חולון מעדיף לדאוג לקבלני הבנין ולא לתושבי השכונות המתפוררות
ראש עירית חולון מאפשר בניית מגדלים נוספים ללא שיפור בתשתיות – כבישים, היציאות מחולון בבקרים יהפכו לסיוט גדול עוד יותר מהקיים כיום, של מאות משפחות וכנ''ל גם בחזרה!!! ומנגד מפקיר תושבים בשכונות מתפוררות ומוזנחות ולא מאפשר שם פינוי בינוי !!!
ליאורה , חולון  |  22.11.13
לכל התגובות