אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל משרד ראש הממשלה: "בתי הדין לעבודה מגנים על ועדים מונופוליסטיים" צילום: אוראל כהן

מנכ"ל משרד ראש הממשלה: "בתי הדין לעבודה מגנים על ועדים מונופוליסטיים"

הראל לוקר בכנס התאחדות התעשיינים על הקושי לקדם רפורמות בנמלים ובחברת החשמל: "הציבור מוחזק כבן ערובה ומשלם את מחיר אותם סכסוכי עבודה"

21.11.2013, 12:51 | גיל קליאן

"מגמות הפסיקה של בתי הדין לעבודה הביאו לכך שהמטוטלת נעה יותר מדי לכיוון של ועדי עובדים מונופוליסטיים על חשבון האינטרס הציבורי. זה הביא לכך שהמדינה מתקשה לקדם רפורמות. תארו לכם שעובדי הסלולר היו משביתים את רשתות התקשורת במחאה על כניסת התחרות - הציבור היה מפסיד את כל ההורדה בהוצאות המחייה". כך אמר היום מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, בוועידת התעשייה 2013 של התאחדות התעשיינים, כשהוא מתייחס לקושי לקדם רפורמות בנמלים ובחברת חשמל.

קראו עוד בכלכליסט

הראל לוקר, צילום: אוראל כהן הראל לוקר | צילום: אוראל כהן הראל לוקר, צילום: אוראל כהן

"דיני עבודה נועדו להגן על זכויות עובדים של חלשים" אמר לוקר וסייג כי "החלה של אותם דיני עבודה במגזר הציבורי יוצרת מציאות מעוותת. הציבור, אתם, מוחזקים כבני ערובה ומשלמים את מחיר אותם סכסוכי עבודה. לא המעביד, המדינה, משלם את המחיר - אתם משלמים את המחיר". לדבריו, "הגנה בפני תחרות היא הגנה על מונופול ולא על זכויות עובדים. אולי בכלל הסמכות לדון בעניין כזה היא של בית הדין להגבלים ולא לבית הדין לעבודה. אנחנו נטפל ומטפלים בזה בלי לפגוע בזכויות ובלי לפגוע בזכות השביתה, אבל אנחנו צריכים אתכם שתגלו סבלנות ואחריות בעניין הנמלים".

צביקה אורן על הנמלים: "הצדדים מתלהמים על הגב שלנו"

 

בעקבות דבריו של לוקר, אמר צביקה אורן, נשיא התאחדות התעשיינים, כי "הנמלים זה נושא קריטי עבורנו. אנחנו תעשייה מייצאת, חצי מהתוצרת שלנו מיוצאת. אנחנו לא מרוצים מהשירות של הנמלים והמחירים גבוהים מדי ואנחנו חושבים שמה שצריך לעשות שם זה לייצר תחרות. פה אנחנו בהחלט מסכימים עם הממשלה, בכל דרך שהממשלה וההסתדרות יבחרו כיצד להגיע ליצירת תחרות ולא לשביתות. אם הממשלה חושבת שבאמצעות בית הדין להגבלים יהיה ניתן יותר בקלות להשיג את המטרה הזאת -  אז אין לנו התנגדות".

על האפשרות שהתעשיינים יהיו אלה שיישלמו את המחיר של שביתה אפשרית בנמלים, אמר אורן כי "אנחנו לא מוכנים לשלם את המחיר, אנחנו גם לא יכולים, כי המחיר הוא מחיר בלתי הפיך. אם אני לא אספק ללקוח שלי מוצרים, הוא יזמין את המוצרים האלה ממקום אחר והוא כבר לא יחזור אלי. יש אופציה שלא תהיה ברירה אלא להיכנס למאבק, אבל צריך שנכין את עצמנו למאבק הזה".

אורן הציע כי "אפשר למשל להודיע חודשיים מראש ולומר לי לספק סחורה חודשיים מראש ולשאת בעלויות של המימון שלי. אפשר למשל למצוא נמלים אלטרנטיביים. זה לא יפתור את הבעיה אבל צריך למזער נזקים. אנחנו אומרים שצריכה להיות קודם כל הידברות אמיתית תוך ניסיון להגיע למטרה של יצירת תחרות. אם זה לא יצליח, צריך לעשות הכנות למזער נזקים. אנחנו לא מרוצים שהצדדים מתלהמים על הגב שלנו. זה לא רעיון טוב".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
ממשלה
הראל הרי מי שקובע מחירים בנמל זה אתם שגורפים מאות מיליונים לאוצר אז למה לא תוריד מחירים אם אתה קובע כמה יגבו אבל במקום זה כרגיל אצלכים תעשו רפורמה שהתיקון יקח את הכסף והוא בטח לא יעבוד במחיר הפסד ואחרי כמה שנים תבינו שזה לא הצליח כמו בדיור אז במקום שתעשו את האזרחים כאויבי המדינה תעשו שיהיה טוב לאזרח לא רק לכם ולבעלי אינטרסים תיזכור אנחנו בנמל זה לא המרוקאים של שנות השישים ששמתם אותם בדימונה בלילה ואמרתם להם 5 דקות מהים צא מהסרט שאתה חי בו ככה אמרתם על החרדים מיתנחלים תעשינים עובדי ציבור חברת חשמל תגידו לי אתה והממשלה שלךף מי בצד שלכם חוץ מיכם ועוד כמה מאות בעלי אינטרס
המיוחד  |  24.11.13
9.
7 המנוול - הממשלה לא קובעת כלום. אים אליה הנמלים עם ההוצאות השכר ואומרים לממשלה לכסות את זה
מה אתה מקשקש לנו במח עם אותו תרוץ של חברת החשמל. אתם חזירים ובתי הדין לעבודה פוסקים כאילו הם מקבלים שוחד מהמונופולים- ממש קומוניזם אדום. צריך לסגור את בתי הדין לעבודה . המדינה לא יכולה לפתוח את השוק לתחרות בגלל איזה קומוניסטית שיושב בבית הדין לעבודה ופוסקת תמיד לטובת המונופולים.
רוברט  |  22.11.13
לכל התגובות