אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יו"ר ג'ובוקיט דן חלוץ ביטח את עצמו מפני ירידות צילום: אוראל כהן

יו"ר ג'ובוקיט דן חלוץ ביטח את עצמו מפני ירידות

יו"ר ג'ובוקיט השקיע 250 אלף שקל בהקצאת מניות החברה. לפי ההסכם, אם שווי המניה יירד, יותאם מספר המניות כך שיתאימו למחיר ההשקעה המקורי. התמזל מזל חלוץ והיום ההקצאה שלו שווה 60 אלף מניות יותר

24.11.2013, 08:01 | ניר צליק

אחד הסיפורים המוכרים יותר על דן חלוץ, הרמטכ"ל לשעבר, הוא סיפור מכירת תיק ההשקעות שלו ביום פריצת מלחמת לבנון השנייה, בצעד שעיתויו נחשב בעיני הציבור כלא לגיטימי. כעת מתגלה כי חלוץ, יו"ר ג'ובוקיט, נותר משקיע מיומן.  

קראו עוד בכלכליסט

ביולי השנה ערכה ג'ובוקיטסבב גיוס מכמה משקיעים. חלוץ, המכהן כיו"ר החברה, השקיע באותה הזדמנות 250 אלף שקל בתמורה ל־196 אלף מניות ו־196 אלף אופציות, כאשר מחיר המניה שלפיו נעשתה ההשקעה היה 1.28 שקלים. האופציות היו בנות־מימוש לפי מחיר של 1.40 שקלים. אולם, מאז הסכם ההשקעה צנחה מניית ג'ובוקיט ב־23% למחיר מניה של 98 אגורות בלבד. האופציות אמורות לפקוע ביולי 2014, ולפי מחיר המניה הנוכחי, נראה כי חלוץ לא יממש אותן.

עד כאן, הכל כשורה, אלא שמפה והלאה התמונה משתנה. הסכם ההשקעה שעליו חתמו חלוץ וג'ובוקיט חושף כי לאחר 15 חודשים מיום הקצאת המניות לחלוץ, אם מחיר המניה הממוצע במשך שלושת החודשים שקדמו לתאריך יהיה נמוך מהמחיר שלפיו נעשתה העסקה, תבוצע התאמה של מספר המניות שהוקצו לחלוץ. כך, למשל, אם ההתאמה היתה מבוצעת היום, כשמחיר המניה הוא 98 אגורות, היה מקבל חלוץ לידיו עוד 59 אלף מניות. חלוץ, אגב, אינו המשקיע היחיד שזכה להטבה זו מג'ובוקיט.

אחת הדרכים הבולטות לקשור בין שכר בכירים בחברה ציבורית לבין ביצועי החברה היא באמצעות אופציות או מניות שמוענקות להם, כפי שאכן קרה לחלוץ בג'ובוקיט. חלוץ קיבל עם כניסתו לתפקיד אופציות בשווי 400 אלף שקל, ועלות שכרו השנתית בחברה עומדת על כ־100 אלף שקל.

אלא שמעבר לקשר הראשוני בין ביצועי החברה לתפקודו כיו"ר, חלוץ הגן על ההשקעה באמצעות ההסכם. לכאורה, ירידה במחיר המניה של ג'ובוקיט מטרידה פחות את חלוץ מבחינת השקעתו, גם אם היא מטרידה אותו על רקע האופציות שקיבל מהחברה. במסגרת ההסכם התחייב חלוץ לא למכור מניות במשך כשנה. לאחר מכן התחייב חלוץ כי במשך חצי שנה הוא לא ימכור מניות החברה בשווי העולה על 50 אלף שקל.

ג'ובוקיט, המפתחת כלים לשירותי כוח אדם, הסבה למשקיעיה לא מעט הפסדים מאז מוזגה לתוך השלד הבורסאי של דנידב ביולי 2012. מאז המיזוג, איבדה מניית החברה כ־60% והידרדרה ממקום 67 למקום 172 בדירוג ExactMe בארגנטינה.

דן חלוץ, צילום: בועז אופנהיים דן חלוץ | צילום: בועז אופנהיים דן חלוץ, צילום: בועז אופנהיים

תגיות